Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
5 bin sözleşmeli er Sivas'ta eğitilecek - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 15.09.2011, 07:14   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 948 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart 5 bin sözleşmeli er Sivas'ta eğitilecek

Sivaslıların bir süredir talep ettiği ve sonucunu merakla beklediği sözleşmeli er eğitim merkezi konusunda ilk müjdeli haber AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'den geldi.

Dün Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen ve savunma sanayi yatırımlarının ele alındığı toplantıda konuşan Hilmi Bilgin, Sivas'ın sözleşmeli er eğitim merkezi seçildiğini ve 5 bin sözleşmeli erin eğitiminin Sivas'ta gerçekleştirileceğini kaydetti.
İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma Bakanı olmasının ardından Sivaslıların bakandan talep ettiği ilk konu Sivas'ın bedelli askerlik merkezi olması yönünde olmuştu.
Ancak Bakan Yılmaz yaptığı açıklamalarda bu konuda her hangi bir çalışma olmadığını ancak Sivas'ın yeni başlayacak sözleşmeli er alımlarında eğitim merkezi olması düşünülen birkaç ilden biri olduğunu söylemişti.
Bu konuyla ilgili ilk resmi açıklama ise dün AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'den geldi.
Bilgin, bu yıl ilk kez alınacak 5 bin 103 sözleşmeli er için Sivas'ın er eğitim merkezi seçildiğini belirterek, eğitimlerin Ocak ayından itibaren başlayacağı müjdesini verdi.
Sözleşmeli erlerin belirli zaman dilimleri arasında eğitime alınacağını söyleyen Bilgin'in bu açıklaması büyük sevinç yarattı.
Aylık 2 bin lira maaş alacak olan sözleşmeli erlerin Sivas ekonomisine belli ölçüde katkı sağlamasının yanında ilk kez uygulamaya konulacak sözleşmeli er modeli Sivas'ın daha çok gündemde yer almasına vesile olacak.
SÖZLEŞMELİ ER
Genelkurmay Başkanlığı, sözleşmeli er alımlarını tamamladı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, bu yıl içerisinde 5 bin 103 sözleşmeli er alınacak. Başvurular, 12 Ağustos 2011 tarihinde sona erdi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na başvuracak adayların en az ilköğretim okulu mezunu, 26 yaşından gün almamış, silahaltında veya askerliğini yapmış olması gerektiği ve terhis tarihinden itibaren 3 yıl içinde müracaat etmesi şartı aranıyor.
Sözleşmeli er olmak için ön şartları uyan adaylar sağlık muayenesi, spor testi ve mülakattan sonra 10 hafta askeri eğitime tabi tutulacak. Sözleşmeli erler, hudut birliklerinde görevlendirilecekler, kışlalarda iskan edilecekler ve her türlü ihtiyaçları Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karşılanacak. Ayda ortalama 1500 TL alacak sözleşmeli erlere operasyon tazminatı da ödenecek. Bu tazminatlarla birlikte paralı askerlerin eline ayda ortalama 2 bin TL geçecek.

Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 16.09.2011, 13:43   #2
özgüven
Usta Yiğido

özgüven - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgüven Şuan özgüven isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.04.2015 06:50

Tecrübe Puanı: 736 özgüven FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: 5 bin sözleşmeli er Sivas'ta eğitilecek

İnşallah vaz geçmezler sonucu beklemek gerek

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)