Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.07.2012, 19:50   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart UMEM İŞSİZLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

STSO tarafından işsizliğin önlenebilmesi amacıyla başlatılan “Beceri ve iş edindirme seferberliği” başarıyla sürdürülüyor. Proje kapsamında gazaltı kaynakçılığı ve statik boyacılık konularında açılacak iki kurs için işveren temsilcilerinin de katılımıyla seçmeler yapıldı. Mülakat sonrasında 25 kişi iş garantili kursa katılmaya hak kazandı.

İşsizlik oranını azaltarak, işgücü piyasasındaki arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen “Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi” tüm hızıyla devam ediyor. İşsizlik ve göçün yoğun olarak yaşandığı ilimizde de mesleksiz insanlarımıza meslek, işsizlere iş edindirmek amacıyla odamız ticari ve ekonomik alanda yapılan bu projelerde lokomotif görevi üstleniyor.

Odamızın başkanlığında gerçekleştirilen projenin İl Yürütme Kurulunda Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Kur Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Sivas Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi temsilcileri yer alıyor.

Odamıza kayıtlı işletmelerden gelen talepler üzerine Meslek Liselerinde 21 kurs açıldı. Okuldaki öğretmenler tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan yaklaşık 300 işsiz genç, işe yerleştirilerek iş ve meslek sahibi oldu.

Yine üye firmalardan gelen talep doğrultusunda Kaynakçılık ve Boyacılık konusunda komisyon üyeleri ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla bugün seçmeler yapıldı. Önümüzdeki günlerde açılacak olan kurslar için 25 işsiz genç seçildi.

Meslek sahibi olurken para da kazanan kursiyerler, kurs bitiminde işe yerleştirilecekler.Öte yandan işletmelerde çalıştırdıkları bu kursiyerlerin sigorta ödemelerini 4 yıl süre ile devlet tarafından karşılandığı için büyük bir fırsat elde etmiş oluyor.

Sivas Ticaret Sanayi Odası
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)