|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk Eğitim-Sen Sivas Şubesi üyeleri, öğretmenlere yönelik yapılan şiddet eylemlerini protesto etmek amacıyla meydana indi. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere tüm yetkililer ile vatandaşa seslenen Türk Eğitim-Sen üyeleri, öğretmene gereken ilginin ve saygının gösterilmemesi halinde hiçbir eğitim sisteminin işe yaramayacağını söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Türk Eğitim-Sen Sivas Şubesi Başkanı Muzaffer Karadağ, son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddetin büyük artış gösterdiğini belirtti. Karadağ, ''Neredeyse her gün bir öğretmen bıçaklanmakta, saldırıya uğramakta, dövülmekte ve hakaret edilmektedir. En çok mağdur olan ya da mağdur edilen kesimlerin başında öğretmenler geliyor. Öğrencisi, velisi, müsteşarı, bakanı, medyası, akla kim geliyorsa vurun abalıya misali hıncını öğretmenden çıkarıyor. Kötü giden her şeyin sorumlusu eğitim, eğitimin bu noktaya gelmesinin nedeni de sanki öğretmenler. O zaman vurun öğretmene. Oysa en fedakar olan öğretmenlerdir. Teröre, depreme karşı şehit veren öğretmenler. En zor koşullarda çalışanlar da öğretmenler. Hiç hak etmedikleri halde en ağır eleştiriyi alan yine öğretmenler. Peki ya övgü, teşekkür ya da hak ettiği ücreti almak, işte onlar yok.''dedi. Öğretmenlerin üniversite mezunu olup da en az maaşı alan memurlar olduğu belirten Karadağ, ''Geçen hafta Kütahya'da bir öğretmen bıçaklandı. Balıkesir'in Kepsut ilçesinde bir öğretmen kendini asarak intihar etti. Muğla'nın Milas ilçesinde bir öğretmen veli tarafından dövüldü. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir öğretmenin veli tarafından burnu ve dişleri kırıldı, darp edildi. İstanbul Esenyurt'ta görev yapan bir kadın öğretmen bıçaklı saldırıya uğradı. İki yerinden bıçaklanan öğretmen hastanede ameliyata alındı'' dedi. Bu son olayların okullarda ve hastanelerde güvenlik sorununun en üst düzeyde yaşandığını bir kez daha gündeme getirdiğine dikkat çeken Karadağ “ Bugüne kadar ülkemizin değişik bölgelerinde ve defalarca asayiş vakaları yaşanmış; fakat bunlara yönelik etkili tedbirlerin alınması için herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Sendika olarak yapmış olduğumuz bir anket çalışmasında da ortaya çıkmıştır ki okullarımızın % 54,8’inde özel güvenlik görevlisi ya da güvenlik kamerası bulunmamaktadır. Olanlar da güvenlik ihtiyacını karşılayacak yeterlilikten çok uzaktır. Okullarımıza kaynak aktarılmadığı için, okullarımız bulabildikleri mali imkanlar çerçevesinde ihtiyaçlarını karşılayabilmekte ve çoğu zaman da yetersiz kalmaktadır. Öte yandan her fırsatta öğretmenlerimizi aşağılamayı, toplum nezdinde itibarsızlaştıracak söylemleri dile getirmeyi alışkanlık haline getirmiş olan, başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere tüm yetkililer için de bu son olayın ibret olmasını diliyoruz. ” açıklamasını yaptı. Hürdoğan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öğretmen, doktor, sağlık personeli ve halka iç içe çalışan diğer tüm çalışanlar özellikle son zamanlarda büyük baskı altındalar. Tehdit ediliyorlar, saldırıya uğruyorlar. Kimi saldırılar ölümle sonuçlanıyor. Bu olaya acilen çözüm bulunması lazım.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1339
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mesele şiddet de değil.Şiddet,itibarsızlaştırma sürecinin bir meyvesidir..
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1091
![]() ![]() ![]() |
12 EYLÜL 1980 BUGÜNLERİN MİLADIDIR,
en düşük maaş onlara, sürgün onlara zorunlu görev onlara, angaryalar onlara, anasının babasının avutup doyuramadığı onlara musallat ediliyor , sınıflar 50 *70 kişilik, mesai ücreti çay parasını karşılamaz, okuyup kendini geliştirecek destekten yoksun, aldığı eğitimler çağın gerisinde, okuyup geldiği okullar artık medrese olmuş anlayışlar çağdışı kalmış, pedagojiden psikolojiden nasiplenememiş, sosyal hiç bir imkanları yok, spor sanat icra edemezler, bir kitap alıp okuyamazlar, sinema tiyatro konser nedir bilmezler böyle memleket böyle öğretmenlerle buraya kadar arkadaşlar her yönden stop demek üzereyiz, çağın dışında kaldık üretmiyor tüketiyoruz herşeyi 10 milyonluk macarın sığırına kaldık daha ne diyeyim köy enstütilerini kapatıp imam hatipleşmenin sonuna geldik 60 yıldır sağ iktidarlar memleketi açmaza çıkmaza 3 kuruşluk araba, aceme abdye avrupalıya muhtaç bıraktı bizi, oysa 30 lkarda divriğili demirağ uçak yapıp satıyordu dünyaya, sivas divriğide hava okulu açılmıştı bir zamanlar, menderes ne diyeyim sana , demirel ne diyeyim sana bilememki bu gerici yobazlara memleketi böldürüp parçalatmaya mahkum hale getirdin koca ulusu, akşam sabah din iman mezheple kafayı bozmuş hakkaeten bozmuş bir sağlıksız toplum olduk çıktık, şeker bağımlısı, obez , gdo lu ürün manyağı bir toplum olduk düşünmem yeteneğimizş kaybettik yol alıyoruz ortadağu balçığına doğru sevgili öğretmenin işin çok görev büyük maliyet fazla , yardımcın yok kolay gelsin sana
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1091
![]() ![]() ![]() |
içinizde o kadar öğretmen okuyor yazıyor burada hiçmi yorum yapma gereği duymadınız, oysa biz size kırk yıl köle oluruz diyoruz.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunda yapılması gereken şey tek öğretmenler için değil tüm görevlilere bu tarz saldırıya yeltenenleri bile en ağır cezayla cezaladıracaksın bakalım nasıl oluyomuş. Gözaltına alıp yarın salmakla olmuyor. Madem hukuk devletiyiz neden bir haksızlık karşısında hukuk yoluyla değilde kaba kuvetle hakkımızı arıyoruz? Daha ileri daha aydn daha kültürlü daha hoşgörülü brey, toplum olacakken gerici yozlaşan hoşgörüsüz linç kültürünü benimseyen bir toplum oluverdik. Ne hale geldik nereye gidiyoruz ya inanamıyorum?
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() *AHISKALI* Şuan
Son Aktivite: 31.08.2024 03:39
Tecrübe Puanı: 734
![]() ![]() |
öğretmenlere adeta düşman gözuyle bakan, hersey kağıt üzerinde düzgün görünsün de ne olura olsun mantığıyla hareket eden bir bakan olduğu surece kim sahip çıkacak ki? öğretmen içeride nelerle uğraşıyor ne gibi aşşağılamalara saldırılara maruz kalıyor bunu bilmezler bol keseden sallarlar! öğretmen ne iş yapar ki deyip onun tatiliyle ek dersiyle uğraşırlar sanki çözülecek her sorun bimiş gibi! ama önemli olan lise mezunu çoğalsın kağıt üzerinde her şey güllük gülistanlık olsun yeter, varsın öğretmen aşşğılansın eli kolu bağlansın dayak yesin hiç önemli değil !!!
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar *AHISKALI*'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 1023
![]() ![]() |
İnsan öğrenmek için gittiği kişiye saldırırmı? İnsan sağlığına kavuşmak için kittiği kişiye saldırırmı? İnsan kendisini zor durumda savunacak kişiye saldırırmı?
Saldırır ancak kara cahil gelişmemiş kişilik, geri kalmış linç kültürü gelişmiş kafa saldırır. Hükümet ne yapar izler bir kaç şey söyler sonrada geçiştirir. Bunu çözecek kurum kim elbetteki hükümet, hükümet nerde, ağaca çıktı, ağaç nerde balta kesti, balta nerde, dağa kaçtı, dağ nerede yandı bitti kül oldu.. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#9 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1339
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Aslında AKP'nin son eğitim politikası gerçekten çağdaş bir politika.Öğrenciyi merkeze alan,onun öğrenmesine odaklanan,notla ve dayakla korkutmayan bir sistem..4+4+4 de çağdaş bir eğitim sistemi..Ancaaak,sorun şu ki biz ülke olarak,insanalrımızın anlayışı olarak,medeni düşünce olarak bu çağdaş eğitim sistemlerine hazır değiliz. İktidar "öğrenciyi merkeze alın" der ama bizim insanımız bunu "çocuğuna dokunanın kafasını kır anladı"..Bunda sağolsun son bakanın "öğretmenler yatıyor,3 ay tatil yapıyorlar,veliye dokunanı yakarım" demeçleri de etkili oldu..Öğretmen der ki "5 lira cebimden vereyim,5 lira da veli versin de öğrenciye şu kitabı alayım"..Ama veli "öğretmen de bizi iyi soyuyor haa" gözüyle bakıyor.İşte bu anlayış yüzündendir ki çağdaş eğitim politikaları için henüz hazır değiliz..
|
|
|
|
#10 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 760
![]() |
Alıntı:
Sonra da, diğer siyasilerin ideolojik dediği eğitim politikasını çağdaş(evrensel) göreceksin. Bu ne yaman çelişki?
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|