|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Menkıbeler & Dini Hikayeler (Menkıbeler & Dini hikayeler burada) |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ayparcam Şuan
Son Aktivite: 10.10.2011 14:00
Tecrübe Puanı: 708
![]() |
Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) şerefli sahabesi ile sohbet ederlerken bir fukara geldi ve meclisin bir kenarına ilişerek Resulullah'ı (a.s.m.) dinlemeye başladı.
Meğer yanına oturduğu adam eşraftan zengin bir tüccardı.Zengin adam elbisesini topladı ve ondan biraz uzaklaştı. Fakat bu hareket,Resul-i Ekrem'in (a.s.m.) mübarek gözünden kaçmamıştı. Resulullah (a.s.m.) adama sordu: '' Onun fakirliğinden sana bir şey geçer diye mi korktun?'' Adam: '' Hayır ya Resulullah'' dedi. '' Servetinden ona bir pay düşer diye mi korktun?'' '' Hayır ya Resulullah.'' ''Elbiselerin kirlenir diye mi korktun?'' ''Hayır ya Resulullah.'' ''O halde niçin onun yanından uzaklaştın?'' Adam üzüntü ve mahcubiyet içinde: ''Hatamı anladım ya Resulullah!.Hatamın telafisi ve günahımın kefareti olarak servetimin yarısını bu Müslüman kardeşime vermeye hazırım'' dedi. Bu defa fakir kıyafetli adam: ''Fakat ben bunu kabul etmeye hazır değilim.'' dedi. Orada bulunanlar: ''Niçin?'' dediler. Adam: Çünkü bir gün beni de bir gururun sarmasından korkarım.'' dedi.
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|