|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 982
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yaşadıkları ev kısmen yıkılan 5 çocuklu aileye devlet-vatandaş işbirliğiyle yeni ev yapılacak. Merkeze bağlı Zengi köyünde yaşayan 5 çocuklu Perihan-Mahmut Kaya çiftinin yaşadığı ahşap evin büyük bölümü 2 ay önce aile içinde iken kısmen yıkıldı. Harabe haline dönen evi terk etmek zorunda kalan Kaya ailesi, eşyalarını da alarak komşularına ait boş bir eve yerleşti. Komşularının 2 ay sonra köye dönecek olması nedeniyle bu evi de boşaltmak zorunda kalan Kaya ailesi, köy muhtarı olan akrabaları Mete Kaya'dan yardım istedi. Mete Kaya'nın ihtiyaç sahibi ailenin durumunu Sivas Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) bildirmesi üzerine, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Daşlı ve İl Genel Meclisi Üyesi Enes Uzunoğlu, Zengi köyüne gelerek, yıkılan evde incelemelerde bulundu. Perihan Kaya'dan evin nasıl yıkıldığı ve yaşam koşulları hakkında bilgi alan heyet, yıkılan evi de gezerek, tespitlerde bulundu. Anne Kaya, eşinin inşaatlarda çalıştığını, maddi durumlarının iyi olmadığını belirterek, 5 çocuğuyla birlikte dışarıda kaldıklarını söyledi. Belediye ve SYDV'den aldıkları yardımla geçindiklerini anlatan Kaya, zor durumda olduklarını ifade ederek, barınma konusunda yardım istedi. Muhtar Kaya, aileye yapılacak yeni bir evin inşasında köylünün de yardım edeceğini belirterek, yetkililerden malzeme desteği beklediklerini söyledi. Kaya, hayırsever vatandaşlardan da aile için yardım talep etti. Belediye Başkan Yardımcısı Avcı ile SYDV Müdürü Daşlı, Kaya ailesinin yıkılan evlerinin yerine yapılacak bina talebinin değerlendirileceğini, aileye devlet-vatandaş işbirliğiyle yeni bir evin yapılacağını kaydetti. Bu arada yaşları 4 ile 12 arasında olan Kaya ailesinin çocukları Emine, Hacer, Mehmet, Cebrail, Abdurrahman da evlerinin yıkılmasına üzüldüklerini ifade etti. Kaynak: Sivasın Sesi |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Reform Şuan
Son Aktivite: 28.12.2012 18:33
Tecrübe Puanı: 660
![]() |
Alman İHH Hamas'a 6 milyon euro aktarmış, birazda bizdeki filistinlilere yardım edemezmiydi bunların onlardan farkı ne kendi söküğün duruken gidip başkasının söküğünü dikmeye kalkmak.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yardım eli uzandı ise, inşallah en kısa zamanda gerekli çalışmalar yapılır ve bu kardeşlerimize'de en güzel ev yapılır...
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4587
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yardimlardan sikayetci olana kadar biraz da siz yardim etseniz, bizden, sizden diye insanlari ayirmak hic hos degil. Ya da CHP yapsin, yardim söz konusu olunca hep saklaniyorlar ve yardim yapanlari elestiriyorlar. Nedense yardim yapmak hic akillarina gelmiyor.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 15.06.2026 21:25
Tecrübe Puanı: 1394
![]() |
Alıntı:
diğer taraftan bu olaylar sosyal devlette olmaması gereken bir durum. ne demek bir devlet bir köylüsünün barınma ihtiyacını karşılarken de vatandaştan yardım alacak? Bu kadar mı acizsiniz yani?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1347
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
KKTC Jennifer Lopez'e 3 günde 3 milyon dolar verecekti.Bu para kimden çıkıyor? Bunları örnek vereceğinze İHH gibi kurumları örnek vermeyin..
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1847
![]() |
terzi başkasının söküğünü dikermişde kendi söküğünü dikemezmiş bizde öyleyiz işte dışarı yardımı esirgemeyiz ama kendimize gelince halktan destek bekleriz mutlaka.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Reform Şuan
Son Aktivite: 28.12.2012 18:33
Tecrübe Puanı: 660
![]() |
Alıntı:
Benim eleştirim şu açıdandı. Örnek verecek olursak. 10 çocuklu bir aile düşünelim evde çocukalrın çoğu per perişan aç susuz ev reisi gitmiş başka bir köydeki aileye yardım ediyor, bundan farkı yok. Dünyanın terörist ilan ettiği bir kuruluşa böyle büyük miktarda bir yardım etmekten bahsediyoruz. Almanya neden el koydu İHHnin herşeyine bir bilginiz varmı? Yukarıdaki yazan aysimanın kısa yazısıda özetliyor işin gerçeğini. |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|