|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 939
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Türkiye istatistik Kurumu’nun 2011 yılı nüfus verilerine yaşanan göç köyleri boşalttı bir çok köyde nüfus 50’nin altında kalırken bazı köyler ise bir elin parmağını geçmeyen nüfusa sahip. Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin ikinci, yerleşim birimi sayısı açısından ise birinci ili olan Sivas'ta, toplam 201 bin 759 kişi belde ve köylerde yaşıyor. Nüfusun 314 bin 206'sını erkek, 312 bin 850'sini kadınların oluşturduğu ilde, en yüksek nüfusuna sahip ilçenin 20 bin 777 ile Şarkışla'nın olduğu görülüyor. Merkez ilçeyle birlikte toplam 17 ilçenin bulunduğu Sivas'ta, kırsal kesimde yıllar içinde yaşanan göç nedeniyle nüfus yoğunluğunun düşüklüğü dikkat çekiyor. Merkez ve ilçelere bağlı toplam 471 köyde nüfus 50 ve 50'nin altında bulunurken, 27 köyde ise 10 ve 10'un altında kişi hayatını sürdürüyor. Buna göre, merkeze bağlı Kuşlu köyünde 4, Yenikervansaray köyünde 8, Divriği'ye bağlı Gezey köyünde 8, Akbaba köyünde 7, Gölova'ya bağlı Çevrecik köyünde 10, Hafik'e bağlı Kaytarmış köyünde 4, İmranlı'ya bağlı Çandır köyünde 10, Kabaktepeler köyünde 7, Kılıçlar köyünde 7, Körabbas köyünde 8, Piredede köyünde 9, Süvariler köyünde 7, Topallar köyünde 8, Yapraklıpınar köyünde 6, Yenikent köyünde 7, Bardaklı köyünde 9, Celaldamı köyünde 5, Erdemşah köyünde 8, Kavalcık köyünde 8 kişi yaşıyor. Kangal'a bağlı Paşamçayırı köyünün 9, Şarkışla'ya bağlı Kışlaköy'ün 3, Temecik köyünün 10, Zara'ya bağlı Akdeğirmen köyünün 10, Çorak köyünün 5, Kadriye köyünün 6, Kelhasan köyünün 8, Söğütözü köyünün 8 kişi nüfusu bulunuyor. Hürdoğan |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5483
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sarkisla Kislaköy´de 3 kiside yok artik maalesef. Köyüm, köyüm benim köyüm. Asr-ı Gurbet Harap Etmiş (Gel Hele) Şarkı Sözü Asr-ı gurbet harap etmiş köyümü Bülbül gitmiş baykuş konmuş gel hele Ben ağayım ben paşayım diyenler Kapıları kitlemişler gel hele Bir ev burda bir ev karşıda kalmış Hele sorun bizim komşular n'olmuş Kırk senelik ağaç kurumuş kalmış Bizim köye benzemiyor gel hele Birisine sordum bura neresi Issız kalmış dertli çağlar deresi Dedi kardeş işte Mursal burası Koçyiğitler küstü gitti gel hele Gel çoban gel ki dertleşek beri Dağlarda meleşen kuzular hani Tanıdın mı ben Ali'yim Al iHangi Ali'sin tanımıyım gel hele Saz elimde şu elleri gezerdim Dertli idim bazı destan yazardım Sen Ali'ysen niye saçın ağarttın Kızıltuğ'a benzemiyor gel hele Ali Kızıltuğ
![]() |
#3 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Evet köylerde kimse kalmadı. Sadece yaz tatillerinde dolan köy kışın bomboş kalıyor. Merkeze göç etti hepsi.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() YILDIZDAĞ Şuan
![]() Son Aktivite: 10.06.2016 10:50
Tecrübe Puanı: 686
![]() |
![]() Köyler boşaldı git gidende boşalıyor,yetkili herkesin bu konuda önlem alması gerekli,tarım ve hayvancılıkta köylü desteklenmiyor,bu işi çiftiliği ticarete dünüştüren alıyor desteklemeyi diğer kesim alamıyor ne yazıkki..
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar YILDIZDAĞ'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.06.2013 12:44
Tecrübe Puanı: 960
![]() ![]() |
![]() Aslında çok acı bir durum. İnsanlara yardımda bulunsalar köylerine tekrar dönebilirler. Örneğin ev yapmaları için yardım etseler en azından yeri olanlar ev yapar özellikle emekliler. Bir bakıyorsun birkaç yaşlı dışında kimse kalmamış köylerde. İnşallah tamamen boşalmaz köyler.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne hayavncılık ne tarımcılık kalmış? Herşey dışardan geliyor köyde kalan bir kaç yaşlı köylüde gurbetten yollanan parayla etide, sütüde, ekmeğide artık çarşıdan alıyor. Köyde kalmak için bazı proje ve yatırımlar olması gerek, bu halde köyde kalsa herkes artan nüfüsla birlikte köylü zaten birbirini yer.
Onun için normaldir bu durum. Bu gidişle yakın bir tarihte bazı köylerin tarihe karışıp sadece isminin kalacağını sanıyorum.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|