|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[IMG]/images/stories/bags.jpg[/IMG]
İftar çadırına kredi kartı ile bağış dönemi. Belediye tarafından Ramazan ayı dolayısıyla kurulan iftar çadırına, kredi kartı ile bağış kabul ediliyor. Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi bahçesinde, her yıl Ramazan ayında kurulan iftar çadırında, günde bin kişiye iftar yemeği veriliyor. Maddi durumu kısıtlı olanların yanı sıra üniversite öğrencileri ve iftar saatinde evine yetişemeyen vatandaşlar, bu çadırda Ramazan ayı boyunca orucunu açıyor. İftar çadırına katkıda bulunmak isteyenlerin bağışlarını da kabul eden belediye, kişi başına iftar yemeği için 4 YTL bağış alıyor. Bunun için iftar çadırının hemen yanına bir kabin yerleştiren belediye görevlileri, bu kabinde gelen bağışları kabul ediyor. Bazı vatandaşlar da kredi kartı ile iftar çadırına bağışta bulunuyor. Kabin sorumlusu Mehmet Nurullah Ağırsoy, Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü ve Hayat Ağacı Derneğinin katkılarıyla kurulan iftar çadırına bağışta bulunmak isteyen bazı vatandaşların kredi kartını tercih ettiğini; Ramazan dolayısıyla yapılan bağışlardan memnun olduklarını kaydetti. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
Son Aktivite: 26.02.2026 00:19
Tecrübe Puanı: 968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güzel ve günümüz şartlarına hitabeden bir uygulama olmuş,İnşaAllah o orandada bağışta bulunmak isteyen çok olur zira o ortamı biliyorum inanılmaz güzel bir ortam saatlerce o yemek yiyenleri seyret doyamıyor insan.
Bağışta bulunanların hayrı kabul olsun İnşaAllah!
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ErdalGüler Şuan
Son Aktivite: 28.01.2010 16:37
Tournaments Won: 5 Üyelik Tarihi: 27.08.2005
Tecrübe Puanı: 855
![]() |
Gerçeketen güzel bir uygulama, ama ben yapılan bağışların nakit olarak ve gönülden koptuğu kadar yapılmasını daha doğru buluyorum. Çünkü en makbul olan azda olsa gönülden kopan sadakadır, sebebide insan verdiği parayı düşünmediğinden hem hayrı kabul olur hemde sevap kazanmış olur. Kredi kartıyla yapılan bağışlarda yapılan bağış çok küçük miktarlarda olmaz, kişi ay sonu faturayı aldığında aklı o yaptığı bağışta kalırsa veya aklından ufacık bir zerre bile geçirse yapılan iyiliğin gösterişten başka bir faydası olmaz kişiye... Ancak bu uygulamayla zekat ve fitre gibi üzerimize düşen tutarları verebiliriz...
Tabiki burada iftar çadırında bulunanalara verilecek yemek için bağış kabul edildiğinden ve bedelde fazla yüksek olmadığından bu sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama fazla kişiye yemek vermek isteyen kişiler yukarıda belirttiğim hususlara dikkat ederek, gerçekten gönlünden koparak vermelidir. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah hayırda bulunanların hayrını kabul eder İnşallah. Allah onlardan razı olsun Saygılarımla.
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4579
![]() |
Mubarek ramazan ayında fakire fukaraya fidre ve zekatlarını her ne şekilde verirse versin allah herkesin hayırını kabul etsin bu hayır kredi kartıyla olmuş nakit olmuş veya bir mal karşılığı olmuş hiç fark etmez yeterki insan içinden geldiği gibi gönlünden kopanı versin belediyemizede bu ramazan ayında günde 1000 kişiye yemek vermesinden dolayı kutlarım bu kutsal ayın herkese hayırlara vesile olmasını temnni ederim
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|