Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.03.2008, 23:19   #1
Sweetgirl
Usta Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sweetgirl Şuan Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.05.2015 23:50

Tecrübe Puanı: 1079 Sweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz sein
Standart Tesadüf mü o da ne?

Oturduğunuz yerden etrafınıza bir bakın. Bulunduğunuz odadaki her şeyin 'yapılmış' olduğunu göreceksiniz. Duvarlar, döşemeler, tavan, oturduğunuz sandalye, elinizde tuttuğunuz kitap, masanın üzerinde duran bardak ve sayılamayacak kadar çok detay...
Bunlardan bir tanesi bile kendi kendine oluşup odanıza gelmedi. En basit görünen bir halı püskülünü bile uğraşıp emek vererek yapan biri vardır. O püskül oraya kendi kararıyla gelip yerleşmemiştir.

İnsanın sahip olduğu beden, ciltler dolusu ansiklopedilere sığmayacak kadar çok yaratılış delili ile doludur.

Düşünülmesi gereken yalnız insan da değildir. Dünya üzerinde her milimetrekarede insanın gördüğü ya da göremediği bir yaşam hüküm sürmektedir. Elinize bir avuç toprak alıp incelediğinizde içinde birbirinden tamamen farklı özelliklere sahip çeşit çeşit canlı bulunduğunu keşfedeceksiniz.

Aynı şey soluduğunuz hava için de geçerli. Hatta derinizin yüzeyinde şimdiye kadar belki de isimlerini hiç duymadığınız canlılar yaşıyor. O halde bedenimizden başlayıp akıl almaz evrenin en uç noktalarına kadar var olan dengenin de bir sahibi olmalıdır.

Tüm bunların sebepsiz, amaçsız ve tesadüf eseri olarak var olduklarını iddia etmek ise hezeyandan başka bir şey değildir. Zira hiçbir canlı kendi kararıyla ve çabasıyla yeryüzüne gelmemiştir. Hiçbir tesadüf de bu kadar kompleks sistemler oluşturamaz.

Bütün bunlardan anlıyoruz ki, Allah'ın varlığı her yeri sarıp kuşatmıştır ve "akıl" bunu bilir.

ALINTI

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 05.03.2008, 13:34   #2
Sweetgirl
Usta Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sweetgirl Şuan Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.05.2015 23:50

Tecrübe Puanı: 1079 Sweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz sein
Standart --->: Tesadüf mü o da ne?

O köyün en zengin ve en acımasız kişisi hergün oldugu gibi köylüleri yoldan çıkarmaya çalışıyormuş.. Allahın olmadıgını, herşeyin kendi kendine evrimleşerek meydana geldigini ve herşeyin ufak bir tesadüfle başladıgını, köy halkına aşılıyormuş.. köylüler bu adama korkularından cvp veremedikleri gibi zaman zamanda gercekligine inanır gibi oluyorlarmış..
Adam iyice azıtarak, bütün köy halkını meydanda toplamış, amacı hepsini birden söylediklerine inandırmak, onları ikna edip, Allahın olmadıını ispatlamakmış..Adam bağırmış bana o inandıgınız Allahı eğer varsa gösterin.. ispatlayın, ama kimseden ses çıkmamış nasıl gösterebilirlermişki.. herkes yavaş yavaş adama inanmaya başlıyormuş.. taa ki o çoban çıkıp gelene kadar.. çoban bu adama dönüp sana Allahın oldugunu ispatlıyacagım demiş.. zalim adam gülmüş ve ispatla hadi demiş, ben biliyorum ki bu dünya kendi kendine oluştu herşeybi tesadüf eseri ve herşeyin yolunda gitmesiyle.. çoban tamam demiş yarın aynı vakitte burda buluşacaz ve bu köy halkıda gelecek ve ben sana Allahın varlıgını ispatlayacagım ve sana herşeyi Allahın yarattıgını gösterecegim.. unutmaki yeri , göğü ve herşeyi yatatan odur.. adam gülmüş ve hadi bakalım deyip evine yönelmiş... ertesi gün aynı zaman gelmiş herkes meydanda ama çoban gelmemiş.. beklemişler güneş batmış çoban halen yok.. adam gülmüş bakın demiş oda ispatlayamadı.. yarın tekrar gelcem ve yine gelmicek demiş ve ertesi günü beklemeye başlamışlar yine.. gene aynı yerde toplanmışlar o günde çoban gememiş, adam iyice kasılmaya başlamış ve eklemiş yarın son kez gelecegim eger gelmezse iddaayı kaybedecek ve herkes bana inanacak demiş.. ertesi gün olmuş ve aynı vakitte beklemeye başlamışlar ama ne coban var nede haberi.. tam ordan ayrılacaklarken çoban uzaktan görünmüş ve herkes aciz gözlerle bakerken, çoban geldim işte demiş.. zalim adam gülerek kortun ve gelemedin 2 gün diye sormuş çobana.. çoban cvp vermiş; bizim orayı sel aldı dere taştı ve buraya gelmek için o dereden geçmem gerekti demiş.. ve zalim adam sormuş nasıl geçtin o dereyi?.. çoban cvp vermiş; bi yaşlı çınar ağacı vardı derenin kenarında onun yanına gittim ve bekledim biraz bekledikten sonra ağac kendi kendine sandal oldu ve o sandala binip derenin karşısana geçtim, diye cvp vermiş.. zalim adam buna kahkaha atarak gülmüş ve hiç koca çınar kendi kendine sandal olurmu demiş ve çoban cvp vermiş; sen bu dünyanın yerin göğün ve herşeyin kendi kendine bir tesadüf sonucu olduguna inanabiliyorsunda neden bi agacın kendi kendine sandal olabilecegine inanmıyorsun diye cvp vermiş.. adamın kafasında bi an şimşekler çakmış ve oracıkta Allaha inanmaya başlamış..

ALINTI

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)