|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türkçe İran Kültürünün Sermayidir
![]() İran'daki üniversitelerde Türk Dili ve Edebiyatı okutulmasına yeni eğitim ve öğretim yılından itibaren başlanacak. İran'ın resmi haber ajansı İRNA, Kültür Şurasında alınan karar doğrultusunda Azeri Türkçesi ve Edebiyatının okutulmasına yeni eğitim ve öğretim yılında başlanacağını bildirdi. Azeri Türkçesi ve Edebiyatı bölümü açılması için hazırlıklarda sona gelindiği, ayrıntıların görüşülmekte olduğu kaydedilirken, ilk bölümün Erdebil eyaletindeki bir üniversitede açılacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da "Türk Dili ve Edebiyatının üniversitelerde okutulması için Kültür Şurasında karar aldıklarını ve bunun bir süre önce tebliğ edildiğini" belirtti. Ahmedinejad, Türkçeyi "İran kültürünün bir sermayesi" olarak nitelendirdi. Ahmedinejad, Türkçenin her bakımdan mükemmel bir dil olduğunu, İran ve İslam kültürü için önem arz ettiğini söyledi.
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() qio Şuan
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41
Tecrübe Puanı: 1021
![]() |
Vahşet , günah çıkarıyor. İranda katledilen Azeri kardeşlerimizi unutmadık , unutmayacağız eşit şartlarda yaşamak isteyen insanların katledişini.
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
Tecrübe Puanı: 1480
![]() |
İran bile Türkçe öğreniyor ama güneydoğuda hala Türkçe konuşamayan vatandaşlarımız var ve onlara Türkçeyi öğretmek yerine onlar için kürtçe TV kanalı açılıyor ...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() betüs58 Şuan
Son Aktivite: 10.02.2010 21:07
Tecrübe Puanı: 858
![]() |
evt bencede cok anlamsizz türkiyede yasayan herkesinn türkce konusmasii gerekirr.bu bence sadece türkiye icin diill bütün ülkeler icin gecerlidir...mesela ben almanyada yasayan bir türk vatandasii olarakk kesinliklee burda dogmus ve büüymüs ve halal almancayii dogru dürüst konusamayn vtandaslarimiz anlamiorumm:S
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
İran bağımsız bir devlet ve bu ülkede Azeri kökenli çok sayıda İran vatandaşı yaşıyor. Kültür zenginliği içine Türkçe gibi önemli bir dilide dahil etmeleri İran için çok önemli bir ataktır. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Türkçeyi kendi kültürlerinin sermayesi olarak adlandırması Türkiye'ye de örnek olmalı ve Türkçe Eğitim konusunda Bağımsız hareket edilmelidir.
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09
Tecrübe Puanı: 1137
Herseye ragmen çok güzel bir geli$me , Insallah devami gelir . Türkçemize Vatanimizda da biraz sahip cikabilsek ...!
|
|
|
#7 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türkçe için ve oradaki İran'ın Kuzeyindeki Azeri kardeşlerimiz için çok önemli bir gelişme.. İran'da Türkçe konuşanların sayısı hiçte azımsanmayacak kadar çok... Hatta Ahmedinejad'ın bile Türkiye'de öğrenim gördüğünü ve çok iyi bir şekilde Türkçe bildiğini kaç kişi biliyordu.. Türkçe'nin dünya dilleri arasındaki kabul edilirliği her geçen yıl daha da artıyor.. Amerika'nın ikinci resmi dil olarak kabul ettiğini üniversite yıllarımızda duymuştuk ama ne derece doğru hala tam bir fikir sahibi değilim.. Her gün bir öncekinden daha da güzel olacak...
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2225
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güzel gelişme gerçektende ingilizce gibi yaygınlaşması çok güzel bir gelişme...
|
|
|
#9 |
|
Yeni Yiğido
![]() gercekci58 Şuan
Son Aktivite: 28.08.2010 11:54
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
helal olsun işte gerçek bir müslüman insan
bizimkiler gibi ırakta katledilen 2 milyon türkmen kardeşlerimize ses çıkarmayarak hatta amerikan askerine allah zeval vermesin gibi açıklamalarda bulunarak sonrada seçim zamanı 1500 arabın katledilmesine ise van minit diyerek oyları toplayanlar gibi değil iran zaten ezelden beri türk kültürüyle yoğrulmuş ve içerisinde türkçenin konuşulup anlaşılabildiği onun bunun hizmetçiliğini köleliğini yapmayan bir bağımsız ülkedir |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2225
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |