Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.06.2008, 16:41   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 960 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart GEÇMİŞ GÜNYÜZÜNE ÇIKACAK

Eski Sivas fotoğrafları arşivini oluşturmak için Düzenleme Kurulu üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Veysel Dalmaz başkanlığında yapılan Düzenleme Kurulu toplantısında Sivas fotoğrafları arşivini oluşturmak için yürütülecek çalışmalar ele alında.
Vali Veysel Dalmaz, Sivas’ın tarihi derinliği ve kültürel birikimi olan bir il olduğunu belirterek, bu kültürel birikimin delillendirilmesi gerektiğini söyledi.
Eski fotoğraf arşivinin bir hafıza olduğunu ifade eden Vali Dalmaz, şunları kaydetti: “O dönemin hafızasını, olaylarını yansıtması açısından çok güzel bir şey ve bir zenginlik olarak görüyoruz bunu. Bunu gün yüzüne çıkarmak, dağınık olan bu tür zenginliğimizi bir araya toplamak bir proje ve hedef. Bugünde bu projenin bir ayağı olan düzenleme kurulunu oluşturan sizlerle bir araya geldik. Hepinizin bu işe ayrı bir katkı sunacağını düşünüyorum. Birlikte kolektif bir çalışma yaparsak Sivas için çok güzel bir arşiv oluşturacağımızı düşünüyorum. Şehirlerin geçmişiyle, hafızasıyla adeta geleceğe daha güvenle baktığını görüyoruz. Sivas geçmişte her kesimden insanın yaşadığı bir kültür zenginliğine sahip bir ilimiz ve bunun hatıraları var. Bu hatıraları öne çıkarabilirsek, hele hele Osmanlı döneminin son dönemi olduğu kadar, Cumhuriyet döneminin henüz daha tam aydınlatılmamış Cumhuriyetin temellerinin atılmasına zemin hazırlayan bir yerdeki bu hatıraları gün yüzüne çıkarabilirsek en büyük hizmeti yapmış oluruz ve Sivas adına da bu zenginliği ortaya koymuş oluruz diye düşünüyoruz” dedi.
Vali Dalmaz’ın konuşmasının ardından düzenleme kurulu üyeleri yapılacak çalışmalar hakkındaki düşüncelerini kurul üyeleriyle paylaştılar.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)