|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Merkezi İngiltere'de bulunan Genç Türkler Kulübü, Türkiye'deki ağaç seferberliğine katkı sağlamak amacıyla Londra'da fidan kampanyası başlattı. Genç Türkler Kulübü Üyesi Özlem Bedeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere'ye eğitim ve iş amacıyla giden gençlere yardımcı olmak ve burada yaşayan Türk gençler arasında iletişimi sağlamak amacıyla çalışan gençler tarafından 2002 yılında kurulan Genç Türkler Kulübü'nün, Londra başta olmak üzere İngiltere'nin birçok kentinde kültürel etkinlikler düzenlediğini söyledi. Kulübün, İngiltere'de eğitim gören gençlere yapılan yardımların yanı sıra Türkiye'deki çeşitli okullara ve sivil toplum kuruluşlarına kendi aralarında toplanan maddi yardımları ulaştırdıklarını anlatan Bedeş, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi milli bayramlarda yemekli aktiviteler yaparak buradan elde edilen gelirleri, çeşitli dernekler aracılığıyla Türkiye'deki yardım sahiplerine ulaştırdıklarını bildirdi. Niğde-Ulukışla İlköğretim Okulu, Bingöl Valiliği Kız Öğrenci Yurdu İnşaatı'na maddi destek, Konya Göynükışla beldesi İlköğretim Okulu'na 56 bilgisayar, Çukurova Üniversitesi'nde eğitim gören kız öğrencilere yarım dönem burs, Hakkari Çukurca Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun iç ve dış boyaması çalışmalarının yaptıkları işlerden bir kaçı olduğunu kaydeden Bedeş, İngiltere'de de, başta Kanser Araştırma Vakfı olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarına maddi destek verdiklerini belirtti. Bedeş, İngiltere'deki öğrencilere, konsolosluk eğitim, ticari, çalışma ataşeleri ve güvenilir avukatlar aracılığıyla bilgilendirici ve yönlendirici paneller, sözde ermeni soykırımı iddiaları başta olmak üzere batılıların yanlış bilgilendirilmelerini önlemek amacıyla İngiliz ve Türk vatandaşlarına yönelik konferanslar düzenlediklerini kaydetti. İngiltere tarafından tanınan Turkish Forum UK ve İngiltere Türk Festivali Organizasyonu komitesinde yer alarak Türkiye'nin kültürel tanıtımını yaptıklarını da ifade eden Bedeş, çeşitli işlerde çalışan Genç Türkler Kulübü üyelerinin tamamen kendi imkanlarıyla bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini vurguladı. SİVAS'A GENÇ TÜRKLER CUMHURİYET ORMANI Son olarak Sivas Divriği'de Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliğiyle Genç Türkler Cumhuriyet Ormanı Projesi başlattıklarını kaydeden Bedeş, oluşturulacak orman için ÇEKÜL'den 7 bin fidan aldıklarını ve bunları Londra'da yaşayan Türklere bir ücret karşılığı satarak, elde edilecek gelirle ormanın oluşturulmasına katkı sağlayacaklarını söyledi. İngiltere'nin çeşitli bölgelerinde yaptıkları toplantılarda Türklerin bu kampanyaya büyük destek verdiklerini anlatan Bedeş, ''Türkiye'ye bir nebze olsun katkı koymak isteyen vatandaşlarımız, kendisi, çoluk çocuğu ve torunu için birer fidan alarak bu kampanyaya katılıyor'' diye konuştu. ''Ülkemize olan vefa borcumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz'' diyen Bedeş, kampanyaya Türkiye'den de destek beklediklerini, katkı sağlamak ve ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 0781 381 09 27 veya 0771 156 38 75 numaralı telefonlardan veya [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] adreslerinden kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4579
![]() |
Herkes Ülkemize olan vefa borcumuzu yerine getirmeye çalışmalıdır karınca kararınca elinden geleni esirgememelidir hani bir ata sözümüz varya! Ne verirsen elinle o gider seninle
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Tecrübe Puanı: 863
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu yaptiklari davranis ile ulkemizin agaclandirmasina buyuk katkilari olmustur...
Fakat bu yetmez daha cok agac dikmek gerekir... Ulkemiz Collesmeden buna demek gerekir... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() hamitgüneyli Şuan
Son Aktivite: 24.09.2014 21:46
Tecrübe Puanı: 749
![]() |
güzel olacağından eminim belki yetersiz ama herkes bir fidan dikse sonucu nu düşünsenize bir ağaç bir insan bunu unutmayalım
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|