|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 945
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas'ta ''Halk Ozanları Sivas Buluşması'' etkinlikleri kapsamında ''Aşıklar Şöleni'' düzenlendi Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Sivas Valiliği ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği işbirliğiyle organize edilen ''Halk Ozanları Sivas Buluşması'' etkinlikleri, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Aşıklar Şöleni'' ile devam etti. Ülke genelinden çok sayıda aşığın katıldığı şölenin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, bakanlık olarak her yıl, geleneksel kültür değerlerini ulusal düzeyde ele aldıkları programlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Aşıklık geleneğini kamuoyunun ilgisine sunmak için bu yıl Sivas'ta aşıkların buluştuğu bu programı yeni ve farklı bir yaklaşımla düzenlediklerini ifade eden Evkuran, bu kapsamda yapılan toplantılarda önemli kararlar alındığını belirtti. Alınan kararlardan birinin örgütlenmeyle ilgili olduğunu kaydeden Evkuran, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Dağınıklık ve maddi sıkıntılar nedeniyle gerekli işlevlerini yerine getiremeyen dernek yapılanmasının dönüştürülmesi ve Aşıklar ve Halk Ozanları Birliği adı altında bir çatı altında yeniden yapılandırılması burada mutabakat sağlanarak alınan en önemli karar olarak kayıtlara geçti. İkinci önemli karar, aşık konakları veya halk ozanları evi adını verdiğimiz mekansal düzenlemelerle ilgili olarak kayıtlara geçti. Bununla ilgili önemli bir karar alındı. Dolayısıyla bakanlığımızın da takip edeceği, eğitim, uygulama, sohbet ve diğer işlevlerin de yerine getirileceği bir aşıklık evi modeli üzerinde mutabakat sağlandı. Bu iki önemli karar Sivas'ta gün boyunca gerçekleştirdiğimiz istişare toplantılarının son derece önemli ürünleri.'' Değişik başlıklar altında çeşitli konuların da değerlendirildiğini anlatan Evkuran, ''yaşayan aşıklık geleneği ve halk ozanlarının eylem planının taslak metni burada olgunlaştırılmış bulunuyor. Aşıklık geleneği yeni ve yaratıcı yaklaşımlarla mutlaka yaşamaya, gönül insanları bilgeliği, irfanı, anlayışı, sevgi ve birlikte yaşama kültürünü taşımaya devam edecektir'' diye konuştu. HALK OZANLARINDAN MÜZİK ZİYAFETİ Açılış konuşmalarının ardından şölende halk ozanları, sazları eşliğinde aşıklık geleneğinin çeşitli dallarındaki eserleri seslendirdi. Aşıkların ''atışma'', ''taşlama'', ''lebdeğmez'' ve ''muamma'' türünde sunulan eserler beğeni topladı. Programın bitiminde aşıklar salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Sivas Valisi Veysel Dalmaz, etkinliğin sonunda şölende sahne alan aşıklardan Aşık Ayten Çınar, Aşık Derdiyar ve Aşık Şeref Taşlıova'ya katılım belgelerini verdi. Şölene, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. İlyas Dökmetaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sibelYILMAZ Şuan
![]() Son Aktivite: 05.09.2014 09:55
Tecrübe Puanı: 942
![]() ![]() ![]() |
![]() ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLMUŞ ONLARI DİNLEMEYİ İSTERDİM ŞAHSEN....
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1083
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ahhhhaaaa burayaaaaa yaziyorummm bende onlara katilacammmmmm ![]() Tabiki sadece dinleyici olarak ![]() Biraz olsun dinleyebildim Insallah birdahaki Söleni Canli izlemek nasip olur Emegi gecenlere tesekkür ediyorum.
![]() |
#4 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Güzel bir program olmuştu. Akşam seyrettiğimde çok hoşuma gitti. 1500'e yakın halk şairinin, aşıkın olduğu bir şehirde bu zamana dek böylesi bir program yapılmaması büyük hataydı.
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bir ara yayın bozulsada büyük bir zevkle izleyip dinledik, ozanların diyarı memleketimizde bu etkinlik her yıl tekrarlanır umarım.
![]() |
#6 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Böylesi bir etkinlikte olmak herkez isterdi.Farklı farlı ozanlar'ın hep bir dilde hitaplarını dinlemek çok iyi olurdu.
Arif abinin dediği gibi geleneksel hale gelip,her yıl tekrarlanması dileğiyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 834
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Aslında deteklenseler bu ülkenin bir destanı olabilirler destek versek il il dolaşıp tüm gençlere türküyü sevdirebilirler....
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2014 18:16
Tecrübe Puanı: 842
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu güzel etkinliğimize izleyici konuk olarak davet edildim,, başından sonuna kadar takip ettim ve dinledim.MUHTEŞEMDİ.
Bu güzel organizasyona emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız yetkilileri olmak üzere Sivas'ımızdaki bütün yetkililerimize sonsuz teşekkür ederiz. Bir çok farklı yerden gelen değerli aşık ve ozanlarımızı ilimizde konuk etmek bize onur vermiştir. Sivas dışından gelen bütün saygıdeğer konuklarımız ilimize şeref verdikleri için ayrıca teşekkür ederiz.Onların ilimizden memnun olarak ayrılmaları hepimizi mutlu etmiştir. Gelen konuklar arasında ADANA'dan gelen Çukurova Halk Ozanları Kültür ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı , Ayrıca Türkiye'de Halk Ozanları ve Aşıklar Derneklerinin ilk ve tek kadın başkanı halk şairimiz Harika Ufuk hanım benim çok sevdiğim yakın arkadaşımdır.Onu etkinlik sonunda Oto gar da yolcu ederken Sivas’ımız hakkındaki olumlu görüşleri beni sonsuz mutlu etmiştir.Sivas'ımızın sıcak insanlarının onda bıraktığı olumlu izlenime çok memnun oldum. Harika hanım Adana'ya döndükten hemen sonra ertesi gün etkisinde kaldığı çok sevdiği Sivas'ımız hakkında şiir yazmış ve ertesi gün Adana'dan bana bu çok güzel ve anlamlı şiirini gönderdi. Ne mutlu Sivas'a ve ne mutlu bizlere ki konuklarımıza Sivas'ımızı sevdirmeyi başarabilmişiz... Bu şölene katılan ve şölende bizlerle şiirlerini okuyan konuklarımızdan Halk Şairimiz Adana'lı Harika Ufuk hanımın Sivas'a olan hayranlığını dile getirdiği şiirini sizlerle paylaşmaktan onur duyarım... ÂŞIK VEYSEL Sivas Sivrialan köyünde doğan, Âşık Veysel bizde ebedi yaşar. Sanki bir güneştir kültüre doğan, Âşık Veysel bizde ebedi yaşar. Dünya malının bir, çok ile azı, Bazen neşe verir, dert verir bazı, Her derdine ortak, dostuydu sazı, Âşık Veysel bizde ebedi yaşar. Yüce usta demiş: Hatırla beni! Harika unutmaz Veysel’im seni, Toprak olsa bile bedeni, teni, Âşık Veysel bizde ebedi yaşar. HARİKA UFUK ADANA |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() harikaufuk Şuan
![]() Son Aktivite: 15.12.2008 16:25
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Çok teşekkür ederim.Sivas'ı , Sivaslıları çok sevdim.Çok güzel anılarla Sivas'tan ayrıldım. Özellikle SABİHA SERİN hanımefendiye gösterdiği misafirperverlikten dolayı binlerce kez teşekkür ederim.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1062
![]() ![]() ![]() |
![]() Ozanlar kentine yeniden ozanların korkusuzca çalıp söylecekleri ortamın yaratılması için emeği geçen herkese teşekkürler, sivasım yobaz değildir bunu ispatlamak zor değil, ozan festivaline bile 1500 şair ozan ilgili katılıyorsa bunun altı çizilip uzun uzun düşünülmeli, ozansız şairsiz, türküsüz sivas sivas değildir,teşekkürler yetkililere
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|