|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 964
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hemşehrimiz Volkan BARAN Dortmund (Almanya) Belediye Meclis Üyeliği için yoğun bir çalışma içerisinde. Sivaslı hemşehrilerimizin ve bütün Türk vatandaşlarımızın desteği ile zaten yakın olduğu Belediye Meclis Üyeliği için en güçlü aday konumunda.Başarılı siyasetcimiz ile yapılan Ropörtajı sizler ile paylaşıyoruz. Dortmund`da bugüne kadar izlenilen uyum politikası sizin açınızdan nasıl geçti? Şu anda çifte vatandaşlık konusunda bilhassa Türkler için Federal Program`da proje hazırlıyoruz. En önemlisi Alman vatandaşlığının alınması konusunda kriterler çok yüksek. Bunlar daha kolaylaştırılmalıdır. Siyasette ve partide bunun takipçisi olacağız. Uyumun en ağırlıklı yönlerinden biri eğitimdir. Dortmund SPD olarak eyalette okul alanında değişiklikler düşünüyoruz. Örneğin göçmen kökenli çocukların yoğun olarak bulunduğu okullarda sınıfların küçültülmesi, öğretmen sayısının artırılması ve okullardaki pedagogların artırılması çocuklarımıza şans eşitliği getirecektir. Özellikle sınıfların küçültülmesi çocuklarımızın daha etkin ders görebilmeleri açısından çok önemli. Şahsi hedeflerimden bir tanesi de Dortmund`daki ana okullarının son senesini ücretsiz olmasıdır. Okul öncesi eğitime daha çok önem vermeliyiz. Böylelikle çocuklarımıza şans eşitliği sağlayabiliriz. Türk kökenli göçmenler için nasıl çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz ? Bununla ilgili çok sayıda proje var. Urban 2 Projesi ile etnik ekonomi geliştirme, diğer şirketleri sabitleştirmek ve göçmen girişimcileri teşvik etmek ve desteklemek için danışmanlık hizmetleri verilmiştir. Gelecekte de böyle projeler olacak. Temmuz ayından sonra ağırlık olarak Nordstadt ile ilgili projeler gündeme gelecek. Etnik ekonomi denilen olay göçmen kökenli insanların oluşturdukları işletmeler Dortmund ekonomisi açısından çok önemli. Bu açıdan göçmen kökenli girişimcilere destek sağlamalıyız. Bilhassa son senelerde göçmen iş yerleri ciddi sayıda gençlerimize iş yeri ve meslek eğitim imkanı sağlamalıyız. Bunun için onlara teşekkür etmek istiyorum. Bu yolda destek programları geliştirmemiz gerekmeketedir. Parti için önemlisi topluma hoş geldin kültürü yerleştirmek. Uyum konusunda konferanslar yapıyoruz. Karşılıklı bir diyalog ortamı oluşturuyoruz. Ön yargıları kaldırmak için çalışıyoruz Belediye Meclisi`ne seçilirseniz neleri değiştireceksiniz? En önemlisi dernek ve camiler ile diyaloğu seçim sonrasında da canlı tutacağım. Onların problemlerini dinleyin sıkıntılarını çözme yolunda çalışacağım. İki toplumun arasında köprü olmayı hedefliyorum. Belediye Meclisi`nde Türklerin sesi ve gövdesi olmayı hedefliyorum. Dortmund Nordstadt`taki problemler ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Nordstadt`taki problemlerin en önemlisi güvenliği sağlama problemi olarak görüyorum. Aynı zamanda çevre temizliği de bizim için çözülmesi gereken bir problemdir. Alkolizm ve uyuşturucu konusunda da atılması gereken adımlar bulunmaktadır. Bölgedeki okullara çeşitli teşvik programları oluşturmalıyız. Borsigplatz`taki gençler için bir gençlik merkezi oluşturulması gerekmektedir. Bunun sayesinde çeşitli çalışmalar yapılması sağlanabilir ve aynı zamanda da danışmanlık hizmetleri yürütülebilinir. Dortmund Nordstadt`ta Urban-2 Projesi gibi projeler ile yeşil alanlarımızı biraz daha geliştirme imkanı bulduk. Bu da bölgede yaşayanlar için daha fazla dinlenme tesisi anlamına gelmektedir. Bilhassa Hoeschpark ín daha cazip kullanılması için çalışmalar başlatacağız. Türk kökenli işletmeler hakkında neler düşünüyorsunuz? 2004 yılından bu yana etnik işletmeler 350 meslek eğitim imkanı sundu. Bu sayı gittikçe artıyor. Bu işletmeler ihtiyacından daha fazla meslek eğitimi imkanı sunmalıdır. Feba ve Beyaz Saray gibi işletmeler bu konuda çok önemli işlevler yapmaktadırlar. Bu gibi işletmeler hem ekonomik hem de sosyal konularda büyük yararlılıklar göstermektedir. Dortmunda`daki diğer 4 bin işletme de bunlara örnektir. Benim görevim siyaset ile bu işletmeler arasında aracı olmaktır. Volkan Baran söyleşimimizin sonunda şunları ekledi: Kendi geleceğimizi artık Almanya`daki mevcut partiler içinde aramamız gerekmektedir. Dortmund göç politikasını çok pozitif şekilde etkileyebildik. Bunun devamı da gelecek. Bu yönde partiler içinde göçmenlerin yer almasını düşünüyorum. Kendi programımızı en güzel kendimiz dile getirebiliriz. Bu yönde parlamentolarda sese ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Bunun için kendilerini SPD`ye yakın olanları SPD`ye üye olmaya çağırıyorum. Hemşerimiz için geçmişte yapmış olduğumuz haber: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 21:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() |
kardeşime allah güç kuvvet versin inşallah başarılı olur ve biz sivaslı olarak kardeşimizle gurur duyarız rabbim işilerinde kolaylık ve başarı versin inşallah amin.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tebrik eder, daha güzel yerlere gelmesini ümit eder, başarılar dilerim.
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tebrik ederim inşallah başarılı olur sivasspor atkısı yakışmış kardeşimize helat olsun
|
|
|
#5 |
|
Yeni Yiğido
![]() sivaslim158 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2012 01:34
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Hemsehrilerimizin böyle basarilarini duyunca gurur duyuyoruz.Basarilar
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
Son Aktivite: 30.11.2015 23:13
Tecrübe Puanı: 1048
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Umarım başarılı hemşehrimiz başarılarına devam eder ve aday olduğu Belediye Meclis Üyeliğine girer.
Ülkesınden uzakta ve yabancı bir yerde buralara gelmenın kolay bişey olduğunu sanmıyorum bu yüzden hemşehrimizi öncelikle bir Türk olarak yürekten kutlarım. İnşallah belediye meclis üyeliği ile yetinmeyip daha üst makamlarda Önce ulusumuzu sonrada memleketimizi başarı ile temsil eder.Bizlerede büyük gurur yaşatır.
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2219
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Belediye Meclis Üyeliği için başarılar dilerim...
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4569
![]() |
Almanyada yaşayan Türklerin özellikle sivaslıların bu kardeşimize maksimum desteği vermeli
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|