|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Devlete ait demir çelik ve hidroelektrik santrallerinde 38 yıl formenlik yapan 58 yaşındaki iş adamı Ali Osman Öksüz'ün hayatı, kendi işini kurduktan sonra kazandığı BOTAŞ ihalesi yüzünden bir anda zindana döndü. 172 milyarlık hak edişini 2 yıldır alamayan Öksüz, önce iflas etti, icrayla mallarını kaybetti, eşi tarafından terk edildi, ortada kalan 2 çocuğu yuvaya verildi, kaldığı otelin parasını da ödeyemeyince köy garajına sığındı. Bir benzerine filmlerde bile rastlanmayan dram, Osmaniyeli bir iş adamının başına geldi. 2007 yılında BOTAŞ ihalesini kazanarak Sivas CS2 kompresör istasyonunda işe başlayan Ali Osman Öksüz, 35 kişilik ekibiyle başladığı işi öngörülen 6 ay yerine 3 ay gibi kısa bir sürede bitirdi. Devlete 38 yıl hizmet ettikten sonra uzman olduğu sahada kendi işini kuran, BOTAŞ'tan ihale alınca da büyük bir sevinç yaşayan iş adamının şansı, aldığı işi tamamlayınca adeta ters döndü. BOTAŞ'ta ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları yüzünden 33 bürokratın gözaltına alınmasının ardından ihalelere konulan şerh sebebiyle hak edişlerin ödenmemesi, Ali Osman Öksüz'in bir anda ocağını söndürdü. 172 milyarlık hak edişini tahsil edemeyince, işçiye maaş, SGK'ya, maliyeye, esnafa, tefeciye borçlarını ödeyemeyen Öksüz, iflas etti. Alacaklılar tarafından icra işlemi başlatılan Öksüz, ekipmanlarını kaybetti. Tefeciler tarafından ölümle tehdit edilen Öksüz, yaşadığı şehri terk ederek Sivas'a kaçtı. İçine düştüğü girdaptan kurtulamayan Öksüz'in eşi de evi terk etti. Ortada kalan 3 ve 4 yaşındaki 2 oğlu ise Sivas Yetiştirme Yurdu'na verildi. Yaşadığı sıkıntılar yüzünden bunalıma giren Öksüz, bir kez Osmaniye'de, 3 kez de Sivas'ta intihara teşebbüs etti. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun tarafından son anda ikna edilerek intihardan vazgeçirilen Öksüz'in Maliye'ye olan 12 milyarlık borcunu Uygun ödedi. Dönemin Sivas Valisi Veysel Dalmaz da Sivaslı iş adamlarından para toplayarak işçi borcunun 50 milyarını ödedi. 720 TL'lik emekli maaşına SGK tarafından haciz konan iş adamı, kaldığı otelin 20 TL ücretini bile ödeyemez duruma düşünce Adana'nın merkez Yüreğir ilçesindeki köy garajını mesken edindi. Bir ekmeğe bile muhtaç olduğunu, 3 günden beri aç gezdiğini söyleyen Ali Osman Öksüz, şunları kaydetti: "2007'nin 4. ayının 15'inde Osmaniye'deki iş yerimden Sivas'ta Botaş'ın CS2 kompresör istasyonunda işe başladım. 35 kişilik ekibimde 3 ay içinde 3 adet tribün, 1 adet gaz, 3 tane 30 tonluk köprü vinç yapıp teslim ettim. Ancak iş bitiminde hak ediş ödenecektir maddesi bulunan sözleşmeye rağmen bugüne kadar tek kuruş hak ediş alamadım. Alamadığım hak ediş yüzünden hayatım kaydı. Borç aldığım tefeciler tarafından bıçaklandım. 13 Gün Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Servisi'nde tedavi gördüm. Borcumu ödeyemediğim için Adana'daki otelde çantam rehin kaldı. 3 ve 4 yaşındaki 2 oğlum ortada kaldı. Emekli maaşıma neden haciz konuluyor diye sorduğum Adana SGK'da görevli bayan beni kovdu. Derdime çözüm bulunup, alacağım ödeninceye kadar mücadele edeceğim. Adana Valiliği önünde oturma eylemi ve açlık grevi yapacağım" dedi. BOTAŞ'a borcunun ödenmesi için yazdığı dilekçenin ardından ilgili kurumun kendisi aleyhine tehdit iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu da anlatan Öksüz, halen SGK'ya 38 milyar, işçiye 20 milyar, tefeciye 25 milyar borcu bulunduğunu sözlerine ekledi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bu açıklamadan iş adamına hak veriyoruz ama bide botaşı dinlemek gerek nedenleri ne botaş küçük bi kuruluş değil şu anki çalıştığım şirkette botaşla yıllarca iş yapmış işini bitirmiş parasını almış adamına göremi hareket ediyor yoksa değişik nedenlerimi var acaba botaşın emek veriyor iş yapıyorsan hakkını tabiki alacaksın haklı olduğun konulara bu memleketin mahkemeleri bakıyor heralde bu duruma düşmeden önce hakkını ara ve hakkın varsa al derim ben
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
![]() Son Aktivite: 30.11.2015 22:13
Tecrübe Puanı: 1024
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yok olan bir geçmiş , Kayıp giden bir aile... Çok üzücü bir durum Allah yardımcısı olsun...
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|