|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 961
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İl Sağlık Müdürü İlter: "Bu sayı çok ideal. Vakalara daha çabuk ve etkin bir şekilde ulaşmış olacağız" Sivas'ta, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sayısının 7'ye çıkarıldığı bildirildi. İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, yaptığı açıklamada, kentte faaliyet gösteren 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sayısının 4'ten 7'ye çıkarıldığını belirterek, istasyon sayısını artırarak vakalara daha kısa sürede müdahale etmeyi amaçladıklarını ifade etti. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan İlter, vaka yerine ne kadar kısa sürede ulaşılırsa hayati risklerin de o kadar azalacağını kaydetti. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servisinde 112 istasyonu çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden İlter, "Buna ilaveten il merkezindeki acil vakalara daha kısa sürede ulaşmak için Kızılırmak Aile Sağlığı Merkezi'nin ve Esentepe bölgesindeki aile sağlığı merkezimizin bahçesinde yeni 112 istasyonlarımızı oluşturduk. 3 yeni 112 istasyonumuzu faaliyete geçirmiş olduk. Böylece ilimiz merkezindeki 112 istasyon sayımızı 7'ye çıkardık. Bu sayı çok ideal. Vakalara daha çabuk ve etkin bir şekilde ulaşmış olacağız" diye konuştu. İl merkezinin yanı sıra ilçelerde de 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında düzenlemeler yaptıklarını belirten İlter, Suşehri ilçesinde hastane bünyesinde bulunan 112 acil servis ekiplerini, daha etkin bir ekip haline getirmek için çalışmaları tamamladıklarını, bu ekibin Suşehri Aile Sağlığı Merkezi'nin bahçesinde ayrı bir binada hizmet vereceğini ifade etti. 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin hayati önem taşıdığını kaydeden İlter, "İlimizde sağlık alanında her tür hizmetin kaliteli bir şekilde halkımıza verilmesi için çaba sarf ediyoruz. 112 Acil Sağlık Hizmetlerimizi de daha kaliteli ve hızlı ulaşılabilir bir hale getirdik. Artık 112 ekiplerimiz 7 istasyonla en kısa sürede vakalara ulaşacak ve insanlarımızın hayatlarının riske girmesini önleyecek" diye konuştu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Millet ambulansı "beleş taksi" olarak gördükçe istenildiği kadar istasyon açılsın, istenildiği kadar ambulans alınsın değişen birşey olmaz.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 747
![]() |
Alıntı:
Teknoloji ve olanaklar arttıkça bence her mahallede istasyonlar ambülanslar olmalı. Halk buna değer ve hakkıdır. Halk devlete sürekli sağlık pirimi ve vergi ödüyor. En ufak hastalık veya hastalık şüphesi durumunda teknoloji ve personelle takviye bir ambülans hemen halkın hizmetinde olmalı. Devletin görevi bu. Bir bürokrat için her şey seferber oluyor da..
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 | |
|
Navigator
Alıntı:
Bir kasap(yaşı 40 küsürdü) hastaneye uzaklığı 300metre bile yok. Elini kestirmiş, ambulansı arıyor ambulans alıp getiriyor. Bana geliyor, parmakta kırık vs. yok, işaret parmağına pansuman yapılıp gönderiliyor. Şimdi bana "sen yalan söylüyorsun, bu kadar da olmaz" diyenleriniz varsa sizi hastanelerin acilinde gözlem yapmaya davet ediyorum. Bana hak vereceksiniz. Lüzumsuz yere 112yi meşgul edenleri gördükçe hak vereceksiniz. 1 yaşındaki bir kız çocuğunun üzerine tv düşmüştü, kayseriye sevk için ambulans bulamadık, ancak 1 saat sonra bir ambulans geldi. Herkes düşünmeli, "yav benim param var ambulansla gitmektense taksiyle gidiyim varsın 20 lira ödüyüm, önemli değil, belki başkalarının daha çok ihtiyacı vardır" diye düşünmeli. Çünkü acil olmayan hastalara giden 112, aciliyeti olan hastalarda yetersiz kalıyor. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() |
İstisna anormallikler topluma mal edilemez. Aklın yolunu kullanmayı, doğru yöntemlerle iş yapıp karar vermeyi bunun için tartışıyoruz.
Sonuçta yabancı ülkelerde olduğu gibi ambülans anında halkın hizmetinde olmalı. Devletin görevi ne? Hortumculara peşkeş çekmek değil. Otorite yanlısı değil halk yanlısı olacağız. Hakkını arayan memuru coplayan, gazlayan memur gibi olmayacağız.
|
|
|
#6 |
|
Navigator
Haklısın çok istisna, 112 ile gelen hastaların, günde 100 hasta geliyorsa 10'u gereksiz. İnanmayanlar varsa lütfen bir gününüzü acilde gözlem yapmaya ayırın. Başka birşey demiyorum.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Alıntı:
Yetiştiremedim yukardaki iletime yazacaktım. Her gün çocuğunu devlet arabası ile okula hanımını marketlere taşıtan bürokratlar varken. halkımın ayda yılda bir ambülansla 300 metreden hastaneye gelmesi bence çok normal. Dahasını söyleyeyim. Ben halk yanlısıyım. Halkın çocuğu her gün devlet arabası ile okullara ücretsiz taşınmalı. Devlet ne için var?
|
|
|
|
#8 | |
|
Navigator
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Alıntı:
Dediğim gibi her mahalleye ambülans istasyonu kurulmalı, bütün öğrenciler memurlar ücretsiz taşınmalı, milletvekillerine olduğu gibi memura da %45 zam yapılmalı. ![]()
|
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
Son Aktivite: 11.06.2013 13:44
Tecrübe Puanı: 982
![]() ![]() |
milletvekillerine olduğu gibi memura da %45 zam yapılmalı.
[/quote]Siz ne diyorsunuz Sn. Sivaslınet. Böyle birşey olsun hepsi kalpten gider. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|