Açık öğretimli memurlara kurs
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı, Açık Öğretim Fakültelerinde okuyan memurlara yönelik olarak kurs düzenliyor. 2 Şubatta başlayacak kurslara memurlar ücretsiz katılabilecek. Vakıf Şube Başkanı Ballı, "Amacımız özel eğitim kurumları ile yarışmak değildir"dedi
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Sivas şube başkanı İbrahim Ballı, Açık Öğretim Fakültesinde okuyan öğrencilere kurs vereceklerini söyledi. Ballı kursların 2 şubatta başlayacağını kamu çalışanlarının ücretsiz olarak katılabileceğini söyledi.
Birçok kamu çalışanının maaşlarında cüzi de olsa artış olması ve emekliliğinde işi yarar ümidiyle Açık Öğretim Fakültesinde okuduğunu belirterek, "Mesai saatlerinde yoğun iş yükü altında ezilen emektar Kamu Çalışanları mesaiden sonrada yorgunluk nedeniyle bir türlü ders çalışamıyorlar. Sonuç olarak uzun yıllar Açık Öğretim Fakültesine çok miktarda para yatırmak zorunda kalıyorlar. Hatta ve hatta birçok Kamu Çalışanı pes edip yıllar sonra, yıllarca para ödedikten sonra kayıt sildiriyor ve öğrenim görmekten vazgeçiyor. Ödediği onca parası, harcadığı büyük zamanı heba oluyor. Bu amaçla kamu çalışanlarına yönelik kurs başlattık. 2 Şubatta başlayacak kurslarımızda Muhasebe uygulamaları, İktisat teorisi, matematik, Atatürk ilke ve inkılap tarihi, İngilizce, Temel bilgi ve teknolojileri ve bilgisayar kullanımı dersleri yer alıyor. Amacımız özel eğitim kurumları ile yarışmak değil, hükümetin yüzde 2,5 zam vererek mağdur ettiği Kamu çalışanlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaktır"dedi
Hakikatgazetesi
|