Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Ankara`ya değil Sivas Devlet Hastanesi`ne - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.02.2010, 23:23   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 940 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Ankara`ya değil Sivas Devlet Hastanesi`ne

Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin hiçbir müdahalede bulunmadan Ankara'ya sevk ettiği iddia edilen engelli gencin dişi, Sivas Devlet Hastanesi'nde uyutularak çekildi.

Geçtiğimiz hafta içi bir başka engelli gencin de dişi bu yöntemle çekilmişti. İddialar doğru ise C.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi'nin hastaları neden Ankara'ya gönderdiği merak ediliyor.

Sivas Devlet Hastanesi (SDH) ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasında imzalanan protokolün ardından bir engelli hastanın daha ameliyathanede uyutularak dişi çekildi.
Geçtiğimiz hafta otistik engelli çocuklarının tedavisi için Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne müracaat ettiklerini ancak hiçbir müdahalede bulunulmadan Ankara'ya sevk edildiklerini ileri süren bir ailenin Sağlık Müdürlüğü'ne müracaatı ile bazı olumlu gelişmeler yaşanmıştı.
Ailenin müracaatının ardından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Murat Yüksel, konuya duyarlılık gösterip SDH Başhekimi Davut Vecdi Ersöz ile görüşerek, gencin tedavisi için protokol imzalanmıştı. Bu kapsamda gencin dişi SDH ameliyathanesinde uyutularak çekilmişti.
Bu gencin tedavisinin üzerinden birkaç gün geçti ve aynı problemlerle karşılaştığını savunan bir başka aile de engelli çocuklarının tedavisi için Sivas Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
Engelli gencin dişi, daha önce olduğu gibi ameliyathanede uyutularak çekildi.

Otistik engelli olan 18 yaşındaki İsmail Güllübağcan'ın çürüyen iki dişi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Murat Yüksel tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile çekildi. Narkozla uyutulan gencin ağzındaki sağlık problemini tespit eden Başhekim Yüksel, gencin çürüdüğü anlaşılan 2 dişini çekti. Yaklaşık 1 saat süre operasyonun ardından hastane çalışanları ve çocuğun ailesi rahat bir nefes aldı.

“VATANDAŞIMIZ REZİLLİKTEN KURTULDU”

Basın yayın organlarında yayınlanan haberlerin ardından Abdullah Güllübağcan'ın kendilerine ulaştığını belirten Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Davut Vecdi Ersöz, “Çocuğunun diş tedavisi için Kayseri'ye gitmek zorunda kaldıklarını bana ilettiler. Bende, Kendisine şehir dışına gitmek zorunda olmadığını ve hastanemizde oğlunun tedavisinin yapılabileceğini ifade ettik ve bugüne gün verdik. Başarılı bir operasyonla hastamızın çürümüş olan 2 dişi de çekildi,” dedi.
Vatandaşların rezil olmaktan ve perişan olmaktan kurtulduğunu ifade eden Dr. Ersöz, "Bizde böyle bir hayra girdiğimiz için mutluyuz. Basın yayın organlarımıza da katkılarında ötürü teşekkür ediyorum. Ayrıca bir hastamız daha geldi ve bu hafta için inşallah onunda tedavisini yapacağız,” dedi.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

İkinci vakada basının rolünün oldukça büyük olduğunu belirterek sözlerine başlayan Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Murat Yüksel, “Öncellikle hepinize teşekkür ediyorum.
Vatandaşlarımız engeli olan hastalarını şehir dışına götürmeden ilimizde tedavi ettirebilecekler. Ankara ve Kayseri'ye olan hasta göçünü bir nebzede olsa engellemiş olduk. Hastalarımızın ve yakınlarının şehir dışına giderek hem maddi hem de manevi olarak yıpranmasını engellediğimiz için mutluyuz. Bu hizmetimizde ön ayak olan Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Davut Vecdi Ersöz'e çok teşekkür ediyorum. Bizler, engelli hastalarımızın mağdur olmaları için taşın altına elimizi koymuş durumdayız. Bundan sonrada tüm engelli hastalarımızın tedavilerini yapmaya devam edeceğiz. Öte yandan diş tedavisinin dışarıdan kolay olduğu anlaşılır ama işin içerisine baktığımızda o denli basit değil. Bugün hastamızın 2 dişini yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından çekebildik" şeklinde konuştu.

İLK GİRİŞİMDE BULUNANLARA TEŞEKKÜR

Otistik engelli olan 18 yaşında İsmail Güllübağcan'ın babası Abdullah Gülübagcan ise "Engelli çocuğumu Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine götürdüm. Orada 'ya Kayseri ya da Ankara'ya götüreceksin' dediler. Tahlillerine dahi bakmadılar. Kayseri'den bir hastaneden randevu almıştık. O günün gazete ve televizyonlarda engelli hastaların tedavilerinin Devlet Hastanesi'nde yapılmaya başlandığını görünce çok mutlu olduk. Hemen Başhekimin yanına geldik ve durumumuzu anlattık. Kendisi de bize çok yardımcı oldu," dedi.

Ameliyatı yapan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Murat Yüksel'e teşekkür eden Baba Güllübağcan, "Bizlerin mağduriyetini ortadan kaldırılmasına vesile olan özürlü annesi Bedriye Elbay'a sonsuz teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun hepimizin sıkıntısını ortadan kaldırdı" dedi.
Aralık ayından bu yana diş ağrısı çektiklerini belirten Baba Güllübağcan, Birçok yere gittik ama kimse bize yardımcı olmadı. Özürlü okuluna yazdırmıştık İsmail'i, ama diş ağrısı yüzünden 1 gün gidebildi. Dişi çekildi artık okula da gidebilir," dedi.

C.KAAN KARAGUŞ / Sivasın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 17.02.2010, 01:25   #2
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

ayten58 Şuan ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Ankara`ya değil Sivas Devlet Hastanesi`ne

evet aynı şey sivasta benimde başıma geldi ama benim narkoz fobimden kaynaklanıyordu
üniv çekmedi bana anestezi gerekiyor kayseriye gitmeniz lazım dedi ve ve ben kızılayda çektirdim sayın hamdi beye burdan saygılarımı sunuyorum kızılay diş hekimi idi bilmiyorum hala orda görevdemi.kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.02.2010, 09:32   #3
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Sırf keyfi bürokrasi engeli, başından savma gibi bir şey yaşanmış. Neyseki hakkını aramasını bilen vatandaş işini halletmiş. Buna benzer sırf insanları zora sokmak adına yapılan keyfi uygulama çok malesef.
Alt 17.02.2010, 11:36   #4
Dağcı
Tecrübeli Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dağcı Şuan Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.08.2014 12:23

Tecrübe Puanı: 747 Dağcı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Çok ilginç ve şaşırtıcı bir durum.

2 ay önce başka bir konu'da C.Ü. Halkla İlişkiler birimine yerel medya'da çıkan "C.Ü. TIP FAKÜLTESİ YAYA KALDI" konulu haber'le ilgili bir mail atmıştım. Bir kaç gün sonra dönmüşlerdi.

EL CEVAP;
Sayın ......... .......,
İnternet üzerinden belirtmiş olduğunuz görüşleriniz hastane
yöneticilerimiz ile görüşülmüştür.Bahsetmiş olduğunuz Pediatri Endokrin
Ünitesine kurulması konusunda çalışmalar başlatılmıştır.Ayrıca
hastanemizde Radyasyon Onkolojisi Merkezi, Romatoloji bölümü, Çocuk Ruh
Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı hastanemizde hizmet vermeye başlamıştır.
Göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ötürü teşekkür eder. Sağlıklı günler
dileriz...

Anlaşılan hastane'den bir yönetim zaafiyeti var.
Alt 17.02.2010, 12:06   #5
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47

Tecrübe Puanı: 826 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

böyle hastanemi olur.kurulalı kaç sene olmuş bir diş bile çekemöiyorlar.şuan buranın bir bölge hastanesi olması lazımdı.tüm hastalıkalrın muayene ve ameliyat edilebileceği türkiyenin sayılı hastanelerindne biri o9lmalıydı.bu durmda olmaısndaki sebep ise doktor yokluğu ve olanlarında iyi yerlere kaçması.
burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.02.2010, 14:10   #6
58Sevda
Usta Yiğido

58Sevda - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58Sevda Şuan 58Sevda isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.07.2013 00:40

Tecrübe Puanı: 740 58Sevda FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ya ankaraya yollarlar, yada kayseriye, neyseki simdi imkanlar cikmis, bu durum cok iyi olmus, hic degilse tedavi olmak icin oraya buraya degil, kaldiklari yere giderler.
58Sevda isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)