|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Necla Arat, Paşa Pınarı'nda incelemede bulundu. Arat, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a gelirken karşılandığı yer olan Paşa Pınarı'nın aslına uygun hale getirilmesi için girişimde bulunacağını açıkladı. Arat, “Burasının örnek bir yer haline getirilmesi lazım” dedi. Bölge toplantısı için Türkiye'nin dört bir yanından Sivas'a gelen Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanları Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Necla Arat ile birlikte Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 2 Eylül 1919'da Sivas'a gelirken karşılandığı yer olan Paşa Pınarı'nda incelemelerde bulundu. Arat ve Şube Başkanları'na, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, ve Prof. Dr. Nurşen Mazıcı'da eşlik etti. Sivas halkının çadırlar kurarak, büyük bir coşku ile Mustafa Kemal Atatürk'ü karşıladığı noktada bulunmanın mutluluğunu yaşayan Cumhuriyet Kadınları, tıpkı 2 Eylül 1919'da Sivas halkı tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ayran ikram edildiği gibi kendilerine ikram edilen ayranları içtiler. Cumruhiyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak davetlilere Paşa Pınarı'nın önemi hakkında bilgiler verirken, Sivas halkının 2 Eylül 1919 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü nasıl bir coşku ile karşıladıklarını anlattı. "ÇOK DUYGULANDIM" CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat bölgedeki incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a gelirken karşılandığı noktada bulunmanın kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Arat şu şekilde konuştu: “Çok duygulandım. Mustafa Kemal'in Anadolu'ya gösterdiği, Anadolu'ya ifade ettiği bir yer ve Anadolu Mustafa Kemal'i yalnız bırakmadı. Kurtuluş Savaşı için bütünüyle örgütlendi, onun yanında yer aldı. İnönü Müzesi'nde karşılaştığımız problem gibi sanıyorum buradaki problem de. Dile getirmek istemiyorum, imam ve cemaat ile ilgili söylemler vardır biliyorsunuz, 'İmamın yaptığını cemaat başka türlü devam ettirir' diye. Başbakanın ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'ye yönelik tavrını eğer anımsarsanız, aynı tavrın aslında Mustafa Kemal için de kimi siyasetçiler tarafından duyulduğunu ama henüz yeterince cesaretlenmediklerini, adım adım bu konularda kendilerine özgü bir ilerleme kaydettiklerini büyük bir üzüntü ve esefle izliyorum. Tabi ki Cumhuriyetin evlatları tükenmiş değiller. Sivas'ta da, Cumhuriyet'in değerlerini savunan pek çok kimse var. Sizler ön ayak oldunuz, Sivas milletvekilimiz destek oldular. Ama Türkiye'nin bütün milletvekillerinin bu işin arkasında olması lazım. Mustafa Kemal. İsmet İnönü olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olabilecek miydi? Bizler olabilecek miydik? Bunu uzun, uzun düşünmek gerekir" dedi. ÖRNEK BİR YER HALİNE GETİRİLMELİ Paşa Pınarı'nın örnek bir yer haline getirilmesi gerektiğini dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Arat, bu konuda bir milletvekili olarak kendisinin de girişimlerde bulunacağını söyledi. Arat sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Burasının çok örnek bir hale getirilmesi lazım. Ben şimdi düşünüyorum Yeşilköy Hava Alanı'ndan çıkan yollara yapılan o masrafları, o çiçekleri gördükten sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'ya giriş noktasına oranın binde biri kadar bile değer verilmemiş olması beni kahrediyor açıkçası. Bu konuda bende girişimlerde bulunacağım. Bunu izleyeceksiniz. Gerek İnönü Konağı ile Gerekse Paşa Pınarı ile ilgili girişimlerde bulunarak gerekli şeylerin yapılmasını isteyeceğim" Arat daha sonra Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Prof. Dr. Nurşen Mazıcı ve Cumhuriyet Kadınları Derneği şube başkanları ile birlikte Paşa Pınarı'ndaki Atatürk Anıtı'nda hatıra fotoğrafı çektirdi. Sivasın Sesi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnşallar burada gerekli çalışmalar yapılır ve örnek bir yer olur....
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ela58 Şuan
Son Aktivite: 09.06.2010 20:35
Tecrübe Puanı: 1290
![]() ![]() ![]() |
paşa pınarıda çok güzel bir yer inş gerekenler yapılır
|
|
|
#4 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() kendalli Şuan
Son Aktivite: 17.06.2016 18:44
Tecrübe Puanı: 783
![]() |
simdi ataturkle inonunun ne alakasi var ataturke soylenen bir sey yoktu ve her inonuye soylenen seyleri ataturkle bagdastirmanin mantigi yok...tipik bir chp mantigi !
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 861
![]() |
belediye burayı yapacağından bahesediyordu ama .....ortada daha birşey yok...
|
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Belediyede şaşırdı nereyi yapacağını.ne yapsa muhalefet.
|
|
|
#7 |
|
Yasaklı
ömer yalcin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2010 17:13
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
POLITIKA...................... ..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ismail 58 Şuan
Son Aktivite: 10.01.2016 23:55
Tecrübe Puanı: 1113
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben nerede oldugunu bilmiyorum Paşa Pınarı'nın
Belki de ugradım haberim yok.. Forumumuz da 2 defa haberini okudum diğer haberde vali, belediye başkanı incelemelerde bulunmuş düzenlemeler yapılacagından bahsedilmşti.. Bilen bir arkadaş Sivas'lı gibi, Sivas'lının anlayacagı dilden bir tarif ederse gidp gezmek isterim.. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|