Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.06.2010, 07:33   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 941 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Yeniçubuk'ta El İşi Sergisi Açıldı

Gemerek ilçesine bağlı Yeniçubuk beldesinde el işi sergisi açıldı.

Gemerek Halk Eğitimi Merkezi'nin 2009-2010 döneminde Yeniçubuk beldesinde açtığı kurslara katılan kursiyerler, el emeği, göz nuru eserlerini Yeniçubuk Belediyesinin eski binasında açılan sergide beğeniye sundu. El sanatları, makine-nakış ve giyim sergileri, düzenlenen törenle açıldı. Serginin açılışını Gemerek Kaymakamı Adnan Tezcan, eşi Tuğba Işıldak Tezcan, Yeniçubuk Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Vural birlikte gerçekleştirdi. Serginin 7 Haziran Pazartesi gününe kadar açık kalacağı belirtildi. Açılışın ardından kursiyerlere belgeleri, Kaymakam Adnan Tezcan ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Sergiyi gezen Kaymakam Tezcan, 'Yaygın eğitim bireylere okuma yazma becerisi kazandırmayı ve bu becerisini günlük hayatta kullanabilmeyi amaç edinmiştir. Bu kurslarda da ortaya çıkan eserler bunun en önemli göstergesi olmuştur' dedi.

Yok olmaya yüz tutmuş olan el sanatlarının düzenlenen bu kurslar sayesinde yok olup gitmesinin önlendiğini ifade eden Tezcan, gençlerin el becerilerini geliştirilerek ileride bir meslek edinmelerine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Tezcan, yörede yok olmaya yüz tutmuş el sanatlarının canlandırılmasına yönelik kurslar açılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gemerek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Cemal Akbakla ise 'Açmış olduğumuz 11 değişik alanda 44 kursa, 447 kadın ve 373 erkek kursiyerimiz katıldı. 9 okuma yazma kursu, 2 el sanatları kursu, 2 terzilik kursu, 1 nakış kursu, 1 avcılık kursu, 2 arıcılık kursu, 1 ÖSS ve Sbs hazırlık kursu ve 1 giyim kursu açıldı. Şimdi burada kursiyerlerimizin el işi, göz nuru ile yaptıkları eserlerin sergilendiği el sanatları, makine-nakış ve giyim sergisinin açılışını yapıyoruz' dedi.

(MK-AHM-İRE) - SİVAS (Anadolu Ajansı)
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)