|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 945
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı temaslarda bulunmak ve ‘Türkiye Buluşmaları 2' programına katılmak için Sivas'a geldi. Bakan Yıldız, “Ben milletvekili arkadaşlarımla beraber, merkezi ve yerel yönetimler olmak üzere bütün teşkilatlarımızla beraber, hem bulunduğum ilin hem de komşu Sivas ilinin kalkınmasına çaba ve gayret göstereceğimi buradan tekrar ifade ediyorum” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Sivas'ta “Türkiye Buluşmaları 2” programına katıldı. Bakan Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, “Ben biliyorsunuz, Kayseri milletvekilliyim ve komşuyuz. Aslen Yozgatlıyım, o yüzden hem kalkınma ajansları arasında Kayseri, Yozgat ve Sivas'ın beraber bulunduğu bir havuzda bulunuyoruz. Ben milletvekili arkadaşlarımla beraber, merkezi ve yerel yönetimler olmak üzere bütün teşkilatlarımızla beraber, hem bulunduğum ilin hem de komşu Sivas ilinin kalkınmasına çaba ve gayret göstereceğimi buradan tekrar ifade ediyorum” dedi. ‘Türkiye Buluşmaları 2' programı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Sivas Milletvekilleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, AK Parti İl ve İlçe teşkilatı yönetici ve üyeleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, halk oylamasına sunulacak Anayasa değişikliği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti hükümetinin Türkiye'nin daha demokratik bir ülke haline gelmesi için önemli çalışmalara imza attığını belirten Yıldız, halk oylamasına sunulacak anayasa ile birlikte Türkiye'de çok önemli gelişmeler yaşanacağını söyledi. Bakan Yıldız, Sivas'ın Türkiye'deki bir çok ilin sahip olmadığı imkanlara sahip olduğunu ancak bunların yeterince değerlendirilemediğini belirterek bu olumsuzluğun el birliği ile aşılması gerektiğini söyledi. Bakan Yıldız; “Sivas'ın sosyal kalkınmışlıkla alakalı diğer illerle tatlı bir rekabeti var. Bu rekabetin olması son derece doğru ve tabi. Ama Sivas özellikle enerji kaynakları açısından Türkiye'de birçok ilde bulunmayan imkânları sahip. Bunları mutlaka sanayileşen, daha doğru bir mevkie, zemine doğru getirmemiz lazım. Sağlık sektöründen ulaşıma varıncaya kadar, Tarım ve hayvancılıktan tutun enerjiye varıncaya kadar. Birçok sektörde bu ortamı mutlaka yaratmamız lazım.” TÜRKİYE'NİN AK PARTİYE İHTİYACI HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Türkiye'nin AK Partiye olan ihtiyacının her geçen gün arttığını söyledi. Türkiye'nin son 8 yılına bakıldığında bunun rahatlıkla görülebileceğini belirten Yıldız, “Bizler çocuklarımızı yetiştirirken çok imtina gösteririz haklı olarak. Onların geleceğini daha iyi imar etmek, zaman zaman yemeyiz yediririz, içmeyiz içiririz ki onların hayata daha iyi hazırlanmalarını teminen. Onlar bizden daha mazlumdurlar, onlar bizden çocuk oldukları için daha temizdirler. İnanın Türkiye'deki önümüzdeki nesillere daha iyi bir gelecek bırakabilmek bu duygudan daha farklı bir yorum değildir. Her birimiz önümüzdeki nesle daha iyi bir ülke bırakabilmek için uğraşmaktayız. Bunun için koşturmakta, çaba sarf etmekteyiz. Yalnızca bir parti meselesi olsa, bir parti iktidar olur, bir başka zaman bir başka parti iktidar olur. Ama Türkiye'nin özellikle son 8 yılını göz önüne aldığımızda Türkiye'nin AK Parti'ye olan ihtiyacı gün geçtikçe azalmamaktadır. Tam tersi, gün geçtikçe daha da artmaktadır. Niçin böyle olduğuna dair birçok gerekçemiz var” dedi. NEREDEN NEREYE!.. Türkiye'nin AK Parti hükümeti tarafından devralındığında borç batağında olan, bir lira hizmet için harcarken 10 lira faiz ödeyen bir ülke konumunda olduğunu dile getiren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner, yıldız, göreve geldiklerinde ne olursa olsun enkaz edebiyatı yapmayacaklarını ancak birilerinin bunu istismar ettiğini söyledi. Yıldız şu şekilde konuştu: “8 yıl önce Türkiye'de Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar, il merkezlerimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz, köylerimiz hatta mezralarımız da dâhil olmak üzere Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna yatırım miktarı toplam, Türkiye'de yatırım miktarı toplam 4 milyar dolardır. Yani bugünkü para ile 5,5 milyar TL civarında, eski parayla 5,5 katrilyondur. Bunun yanında 2003 yılında faize ödememiz gereken rakam 40 milyar dolardı. Bir tane yatırıma harcıyorsunuz, iğneden ipliğe kadar, 10 tane faize para veriyorsunuz. Buna bütçe dayanır mı, buna can dayanır mı? Böyle bir ülkeyi yönetme imkânı var mı AK Parti'nin haricinde. Biz enkaz edebiyatı yapmayacağız diye söz verdik. Ama birileri bunu istismar etti. Şimdi biz hatırlatıyoruz. Biz böyle bir ülkeyi devraldık. Bizim bu Türkiye'yi devralırken lütfen şartları düzeltin uygun bir şekilde getirin deme imkânımız var mı? Ben bu kadar borçlanmış, bu kadar faiz ödeyen bir ülke istemiyorum. Daha az faiz ödeyen bir ülke istiyorum dama imkânınız var mı? Yok… Biz o anki aldığımız sosyal patlama derecesine gelmiş, hatta bakanlar kurulunda 'acaba biz bu ay maaş ödemesek ne olur? Bir şey olmaz herhalde' deme noktasına gelmiş bir ülkeyi devraldık. Hamdolsun, ekonomide, sosyal alanda, iktisadi alanda, sosyal alanda Türkiye'ye itibar kazandırdık. Türkiye güç kazandı. Bunu yaparken başta Sayın Başbakanımız olmak üzere geceli gündüzlü çalışıldı. Bütün bu çalışmaların çekirdeğini de sizlerin de emeği olduğu için bu bilgileri sizinle paylaşmamız lazım. O yüzden bir araya geldik.” “SAVAŞ İSTEMİYORUZ” İsrail konusunda da bazı değerlendirmelerde bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye olarak biz dünyada savaş istemiyoruz, barış istiyoruz. Hele hele bölgemizde hiç savaş istemiyoruz” dedi. Irak'taki savaşı örnek göstererek, benzer bir hadisenin yaşanmasını istemediklerini belirten Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bu savaşı direk ve dolaylı yoldan zararlarını hep beraber gördük. Irak'taki savaş yanı başımızda oldu, acı içimize düştü. Orada yakınlarımız, akrabalarımız var. O yüzden biz, ikinci bir sıkıntıyı bugün bölgemizde istemiyoruz dedik. Diplomasi kaynaklı bütün yolların tüketilmesinden sonra artık eğer razı değillerse taraflar o zaman ne yapılacağını yine BM Güvenlik Konseyi'ne getirelim dedik. Şimdi dünya şunu anlamış durumda. İsterse inat etsinler, isterse etmesinler. Dünya her şeyin tek düze zorlama ile dayatma ile gitmediğini artık biliyor. Biz İsrail'e şunu söylüyoruz, 'Özür dileyeceksin, ben yanlış yaptım diyeceksin ve bunları tazmin edeceksin uluslar arası arenada' Bunun haricindeki hiçbir şekilde resmi kanallarda alınmış kararların dahi bizin nezrimizde herhangi bir geçerliği yoktur' dedik. Pek çok ülkenin aklında şuanda istifa uyanmış durumda. Açıklamaları gördünüz. BM kararını gördünüz. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun kınama kararı aldı. Eskiden öyle değildi. Yüz küsur tane alınmış kararın ardında yapılacak hareketliliği hep beraber izliyoruz. Biz bu işin takipçisi olacağız.” Türkiye'nin dünyadaki etkinliğini arttırdıklarını ve Türkiye'nin daha saygın bir ülke konumuna geldiğini belirten Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir zamanlar randevu vermeyenlerin, ya da randevu saatlerini değiştirenlerin şimdi bu konuda oldukça dikkatli ve hassas davrandıklarını söyledi. Yıldız, “Dünyada Türkiye'nin kendi ülkesinde ortaya koyduğu idarenin bir kısım yansımalarını görüyoruz. Ben bunu enerji sektöründe daha fazla görüyorum. Gittiğimiz yerlerde gördüğümüz itibardan görüyorum. Eskiden randevu saatlerini değiştirenler ve randevu dahi vermeyenler şuanda buna son derece imtina gösterip, bununla alakalı toplantılara özen gösteriyorlar. Biz bunları hissediyoruz, biz bunları karşılaştırıyor, mukayese ediyoruz. Şuanda Sivas'tan da geçen bir doğal gaz boru hattı var. Doğudan batıya, doğudaki kaynakların batıya aktarılması ile ilgili çalışmalarda şuanda proje zenginleştirilmesine gitmiştir. NABUCCO projesi inşallah bunlardan bir tanesi olacaktır. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ile bir gaz anlaşması yaptık. Bu gaz anlaşmasını Almanya, Avusturya gibi birçok ülke görevlendirdikleri şirketlerle beraber bu gaz anlaşmasını yapmak istiyorlardı. Biz kendi ülkemizin doğalgazla alakalı arz güvenliğini tamamladıktan sonra Avrupa Birliği ile alakalı, AB'ye girme süreci içerisinde olduğumuz bir anda AB'nin doğalgazla alakalı problemlerinin çözümünün bir parçası olmakla beraber inşallah bunları yapacağız” dedi. Bakan Yıldız'ın konuşmasının ardından program soru cevap bölümü ile geçti. Baran yıldız katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Ersan Arslan / Sivasın Sesi |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sayın Bakanımıza hoş geldiniz diyelim...
Sivasta kalındığı süre içerisinde güzel açıklamalar ve güzel vaadler veriliyor. Ankara'ya gelince herşey unutuluyor.Sivasın hali içler acısı. Kayseri ve Yozgat dururken Sivasa yatırım zor gelir bakanım gerçekçi olmak gerek..
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 831
![]() |
![]() bırak bu yalanları bakan kimse artık size inanamıyor herkes gerçeği biliyor hani sivasın statı ve spor kompleksi.diğer şehirlere denizi doldurmaya başaldınız.sivasa 2 sene oldu söz verdiniz nerde ortada bişey yok bende bu yalanalrı yedim dmei sayın bakan.madm kendi adına iş yaapcan sivas erzurum gibi şehirlerde doğal gaz kullanma ücretini azalt sayın bakan artık sizin hükumetten hiç kimseyi ama hiç kimseyi sevmiyorum hepiniz yalancısınız.sivas adına hiç bir faydanız olmadı.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı burak5866'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas son dönemlerde bakan düzeyinde çok kişiyi ağırladı, bu son zamanlarda bu kadar sık ziyaretlerin nedenini sanırım anlamayan yok gibi, ne kaldı şurda belki erken seçim de olma ihtimali yüksek, bu demek oluyorki bu ziyaretler her geçen gün daha da artacaktır. Ancak bol bol vaadler, sözler, icraata gelince ileri bir tarih.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2313
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmıyorlar; bu zaman kadar çok bakan geldi geçti ki, kim neler yaptı parmakla gösterilecek kadar azdır o yüzden bu laflara karnımız tok artı inanmıyoruz.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı HaZaN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() filografozan Şuan
![]() Son Aktivite: 30.06.2014 00:13
Tecrübe Puanı: 890
![]() |
![]() arkadaşlar işin aslı kimseden medet ummak değil,sivas kalkınacaksa bu kendimizden başlaması gereken eylemlerle mümkün olur.taşıma suyla değirmen dönmüyor.hükümet bakanlarından önce herbirimiz fert fert BAKAN olarak olarak kendimiz gayret göstermeliyiz.öncelikle eğitim ilgi bilgi anlayış ve illaki birbirimizi sevmek ve saymak.
hepinize saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Herşeyi devletten beklemeyeceksin.. Nerde sivasın zenginleri? nerde tic.odasıbaş.? Kaldırım yapa yapa sivasa başka şeyler yapmayı unuttular. biri kaldırımcı, biri asfaltcı, biri kavşakçı.. İnşallah şu güzel Sivasıma faydası dokunacak birileri gelirde kurtarır güzelim memleketimi.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sivas' ın kalkınması için Müdürlerde sorgulanmalı | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 3 | 18.02.2010 23:50 |
İlginç Bir Hobi Definecilik | king_sivas58 | Hertelden | 0 | 28.01.2010 23:06 |
2 TEMMUZ SİVAS MADIMAK ANMA PROGRAMI | abircan | Serbest Kürsü | 87 | 09.08.2009 17:26 |
50 ALEVİ DERNEĞİNDEN ÇAĞRI | Sivaslilar.Net | Haberler | 88 | 22.11.2008 14:00 |
Windows XP İçin 27 Altın Öneri | turan_efe | Bilgisayar ve İnternet Dünyası | 0 | 10.01.2008 01:01 |