Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Esnaf bıçakçılardan şikayetçi - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.10.2010, 07:14   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 948 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Esnaf bıçakçılardan şikayetçi

Unutulmaya yüz tutmuş bıçakçılık sanatına her geçen gün ilgi azalıyor. Bıçağı ile ünlü olan ilimiz ne yazık ki yeni nesil tarafından fazla ilgi görmüyor.

Unutulmaya yüz tutmuş bıçakçılık sanatına her geçen gün ilgi azalıyor. Bıçağı ile ünlü olan ilimiz ne yazık ki yeni nesil tarafından fazla ilgi görmüyor.

Yıllarını bu işe veren ustalar, işsizlik nedeniyle artan ve bu işin ehli olamayan seyyar bıçakçılardan şikayetçi…

Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde kuşkusuz ihtiyaç duyulan en önemli aletlerden biride bıçak. İlimizde 26 yıldır bıçakçılık sanatını icra eden 78 yaşındaki İsa Yıldırım, Sivas bıçağının artık eskiye nazaran fazla rağbet gösterilmediğini söyledi. Yaptığı sanat ile yaşadığı sıkıntıları sipas habere değerlendiren Yıldırım, hayatta olduğu sürece bu sanatı icra etmeye devam edeceğini ifade etti.

Sıkıntı yaşayan bıçakçılar, geçtiğimiz yıl Sivas belediyesi tarafından gösterilen yeni yerlerinde hizmet veriyor. Eskiye nazaran işlerinin daha iyi olduğunu söyleyen bıçak ustaları en büyük sorunlarının, seyyar olarak çalışan bıçakçılar olduğunu dile getirdiler.

20 yıldır bu mesleğini sürdüren 62 yaşındaki Mithat Temir, yetkililerden izinsiz olarak çalışan seyyar bıçakçılara müdahale edilmesini istedi.

Kaynak: Sipastv
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 16.10.2010, 11:07   #2
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47

Tecrübe Puanı: 834 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Esnaf bıçakçılardan şikayetçi

hepsi ucuz olduğu için tercih ediliyor.
Alt 16.10.2010, 11:59   #3
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4553 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Günümüzde bıcak bileme işi ortadan kalktı cünki yeni bıcaklar kolay,kolay körelmiyor aynı zamanda şimdi her evin mutfağında bıcak bileme aleti var hanımlar bile basit şeklide bileme yapıyor bıcak bileme işinden ekmek parası kazan esnafımıza allah kolaylık versin
Alt 18.10.2010, 19:06   #4
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1360 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Sanırım bu sadece bıçak satıcılarının değil esnafın büyükbir kısmının sorunu.

Ucuz ve kalitesiz çin malı oyuncaklar, mutfak eşyaları, elektronik eşyalar ,kalemler aklımza gelecek herşey bizdeki üretimi azalttı. Üçüncü Selim gibi yerli malı kullanmayı zorunlu hale getirmek gerek Zorunlu olmasa da buna insanların dikkat etmesi gerekir bir yıllığına kullanacağın ucuz eşyayı alıp paranı da yabancıya kaptıracağına pahalısını alıp uzuan yıllar kullanıp paranın da ülke içinde kalması daha mantıklı.

Sakıp Sabancı'nın bir sözü vardır'' ucuza eşya alacak zengin değilim''
Alt 18.10.2010, 22:33   #5
aysima58
Usta Yiğido

aysima58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aysima58 Şuan aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.12.2015 00:23

Tecrübe Puanı: 1813 aysima58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

doğru vallahi bende hiç bişiy bulamasam porselen tabağın altını çevirip biliyorum bıçağı naapalım her an her yerde bileyiciyi nerden bulalımki.
aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.10.2010, 22:54   #6
AĞAOĞULLARI
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

AĞAOĞULLARI Şuan AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2017 12:02

Tecrübe Puanı: 607 AĞAOĞULLARI FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Biraz gerilere giderek Sivas tarihini incelediğimiz zaman Sivasta el sanatları kesici aletler sanat dalında çok ileri gitmiş bir sanat olarak bilinmektedir.Hatta Sivasta biçakcılar ailesi olarak bir çok aileye rastlamaktayız. Günümüz de az da olsa bu mesleği sürdüren aileler bulunmaktadır. Eski bezazlar çarşısında 3 tane tam teşkilatlı bıçakçı var .Eski sanayı çarsısında 2 tane bıçakçı var . Ben bunların fotoğraflarını çektim geçmişe yönelik bir arşiv hatırası dır.
Sivasta yerli halk sanatı eski yerli Ermenilerden öğrenmiştir. Eskiden sanat Sivasta Ermenilerin elinde idi. Müslüm halk genelde tarım ve hayvancılık yapardı sonradan Ermenilerden çeşitli meslek ve sanatsal bilgileri aldılar . Bıçak çelikten yapılır sap kısmı boynuzdan yapılır .boynuzu ısıtıp presliyorlar sonra taşla siliyorlar şekil veriyorlar merak ettim yapılışını gördüm. Sivas biçakları boylarına göre isim alırlar . Çep bıçaklarından başlar döner ve pala ya kadar gider. Sivas taki biçakçılar çevre ilçelere ve yakın illere bıçaklarını pazarlıyorlar bunlara şahit oldum çok kaliteli bıçaklar en küçüğüne Sivas çakısı diyoruz.
Ağaoğulları
18/10/2010.
AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor...
Alt 18.10.2010, 23:01   #7
aysima58
Usta Yiğido

aysima58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aysima58 Şuan aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.12.2015 00:23

Tecrübe Puanı: 1813 aysima58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

vallahi bi kaç defa sivas bıçağı almak istedim ama çarşıda bulamadım nerde satılıyo bilmiyorum yeride eski sanayii imiş orayada bayan girdiğinde sanki uzaydan biri düşmüş gibi bakıyorlar kardeş giremedeim yani alamadan geldim kısmet değilmiş demek.
aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aysima58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.10.2010, 11:46   #8
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1360 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Ben de almak istiyorum da kemik ten yapılıyormuş içim bihoş oluyor. en iyisialıp hediye etmek.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)