|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 962
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
'Ortadoğu Barışına Dikkati Çekmek ve Türkiye-Suriye Dostluğunu Pekiştirmek' Amacıyla Bisiklet Turuna Çıkan Suriye'nin Halep Üniversitesi Öğretim Üyesi Yahya Kaakeh, Sivas'ın Zara İlçesine Ulaştı 'Ortadoğu barışına dikkati çekmek ve Türkiye-Suriye dostluğunu pekiştirmek' amacıyla bisiklet turuna çıkan Suriye'nin Halep Üniversitesi öğretim üyesi Yahya Kaakeh, Sivas'ın Zara ilçesine ulaştı. İsrail'in Mavi Marmara Gemisi'ne saldırısını protesto eden ve Suriye-Türkiye ilişkilerini anlatmak isteyen Halepli 'barış elçisi' Yahya Kaakeh, Suriye'den başlattığı 'barış seyahati' kapsamında Zara'ya geldi. Bisikletinde Türkiye, Suriye ve Filistin bayrakları bulunan Kaakeh, yalnız sürdürdüğü yolculuğuna, dünyaya barış mesajı vermek için çıktığını söyledi. Turunun ilk ayağı olan Türkiye'yi gezen Kaakeh, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Niğde, Nevşehir ve Erzurum'dan sonra Sivas'a geldiğini belirtti. Halep Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Laboratuvarı Müdürü, öğretim üyesi, ressam ve aynı zamanda heykeltıraş olan Prof. Dr. Kaakeh, Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy'u ziyaret etti. 'Barış seyahati' adını verdiği projesini anlatan Kaakeh, Belediye Başkanı Gürsoy'a kendi hazırladığı teşekkür belgesini takdim etti. Yahya Kaakeh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişen Türkiye-Suriye ilişkilerini anlatmak için Türkiye'yi bisikletiyle dolaşarak 6 bin kilometre pedal çevireceğini söyledi. 130 günde 10 bin kilometre yol kat ettiğini anlatan Kaakeh, 90 gün sürecek Türkiye seyahati boyunca yaklaşık 25 ili ziyaret etmeyi düşündüğünü, daha sonra yeniden ülkesine dönüp projesi kapsamında bu kez dünya turuna Avrupa'dan devam etmeyi planladığını kaydetti. Annesinin Türk, babasının Suriyeli olduğunu söyleyen Kaakeh, bisikletle yapacağı Türkiye gezisinde, iki ülke halkının dost ve kardeşliğini anlatacağını vurguladı. Kaakeh, Sivas'tan sonra Kırşehir, Ankara, Sakarya, İzmit ve İstanbul'a geçeceğini, buradan da İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin ve Hatay'ı dolaşarak Suriye'ye döneceğini belirtti. Ülkesinde birkaç gün kaldıktan sonra hazırlıklarını yaparak tekrar yola çıkacağını ifade eden Kaakeh, turuna Avrupa'da devam edeceğini bildirdi. Zara'da bir süre dinlenen Kaakeh, daha sonra pedal çevirerek yoluna devam etti. (İBR-İSA-ARD) - SİVAS (Anadolu Ajansı) |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynı gezegende yaşayan aynı güneşten aynı aydan faydalanan aynı oksijeni soluyan tek bir insanlık varlığı olarak, zaten savaşların olmasıda bir anlamsızlık değilmi? Umarım insanoğlu bunu da zamanla yener, bitirir. Umarız bu çaban, emeğin etkili olur Sayın Yahya Kaakeh başarılar dileriz.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1374
![]() |
Pedal çevirince ne olacak anlamadım. İsrail özür mü dileyecek?
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4567
![]() |
Orta doğuda israilin mavi marmara gemisine yaptığını insanlık dışı hareketini ve barış elcillği yaparak bunu dünyaya anlatmak için bisiklet turuna cıkan suriyeli öğretim üyesini tebrik ederim bütün dünyanın gözleri önünde cereyan eden koca arap ülkelerinin hiç biri küçüçük bir tepki bile göstermezken suriyeli öğretim üyesinin ne yapacağını dorusu çok merak ediyorum
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mansur58 Şuan
Son Aktivite: 29.07.2014 06:38
Tecrübe Puanı: 708
![]() |
Nemrudun mahkemelerinde ateşte yakılarak idama mahkum edilen Hz. İbrahim, kapısının önünde oturup düşünürken yağan yağmurun oluşturduğu küçük su birikintilerinden bir minik kuş gagasıyla su alıp telaşla havalanıyor ve sonra tekrar geliyordu. Bu minik kuşun telaşını farkeden Hz. İbrahim, kuşa hitaben nedir bu telaşın? Sen ne yapmaya çalışıyorsun diye sorar ?
Minik kuş işini hiç aksatmadan cevap verir ve şöyle seslenir: İbrahim diye Allah'ın bir dostu varmış ! Duyarımki kendisi hep haktan, doğrudan ve mazlumdan yanaymış. Nemrut zaliminin yaptığı zulum ve işkencelere baş kaldırıp insanları kurtarmaya çalışıyormuş. Ama öyle çok üzgünüm ki Nemrut böyle mübarek bir insanı ateşte yakarak öldürmeye karar vermiş. Ben de şimdi Nemrudun yaktırdığı ateşi söndürmek için su taşımaya çalışıyorum der. Hz. İbrahim yüreği burukta olsa gülümseyerek; sen bu küçücük gaganla su taşıyarak bir vadi büyüklüğündeki ateşi söndürmeye ne faydan olabilir diye sorar? Minik kuş hiç tereddüt etmeden cevap verir. Evet ben de biliyorum o ateşi benim götürdüğüm su damlacıkları söndüremez ama ben en azından bütün gücümle kimden tarafı olduğumu ortaya koymaya çalışıyorum der. Evet değerli dostlar kişisel tavırlar, davranışlar küçük gibi görüne bilir ama unutmayalım büyük yangınların başlangıcı küçük bir çıngıdır. Sağ duyulu olan hepimizi duygulandıran Yahya kardeşimizin barış ve dostluk yürüyüşü kimden ve neden ? yana olduğunu ortaya koyması bakımından çok çok önemlidir. İşte Yahya hoca da kıssadaki minik kuş misali sınırlı gücüyle tek başına bütün dünyaya karşı kimden tarafı olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Teşekkürler Yahya Tebrikler Yahya. İnsanlığı öldürenlere karşı isminin taşıdığı anlam gibi yaşatmak üzere yollara düşmüşsün yolların açık olsun Yahya Allah yar ve yardımcın olsun.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı mansur58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1374
![]() |
siz de haklısınız ama Türkiyeye gelmesine anlam veremedim . İsraile pedal çevirse daha verimli olurdu. Rota yanlış bence..Herkese kendi dilinden konuşmak lazım bence.Kalemle saldırana kalemlekarşı konulur silahla saldırana silahla.. İsrail barıştan ne anlar. Hoş pedal çevirmekten başka elimizden birşey de gelmiyor ya.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|