|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 962
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sivas'ın Ulaş ilçesinde birleştirilmiş sınıftaki 15 öğrenci tek odalı prefabrike bir okulda zor şartlar altında eğitim görüyor. İlçeye bağlı Akkaya Çifte Ağıllar mezraasında, çeşitli kademedeki 15 öğrenci, birleştirilmiş sınıfa dönüştürülen ve bir öğretmenin görev yaptığı prefabrike okulda eğitimini sürdürüyor. Öğretmenin sınıflarına göre öğrencilere eğitim verdiği okulun çevresinde ise yaklaşık 20 metre derinliğinde dere bulunuyor. Okulun çevresinde önlem alınmasına rağmen toprak kayması ihtimalini de göz önünde bulunduran veliler, binanın fiziki yapısına tepki gösteriyor. Tuvaleti dışarıda olan okulun lavabosunun bulunmadığını, bu durumun öğrencilerin sağlığı açısından da ayrı bir sorun oluşturduğunu belirten yetkililer, çocuklarının daha iyi bir ortamda eğitimi için yetkililerden yardım bekliyor. Velilerden Süleyman Tok, bu durumdaki bir yerin öğrencilerin eğitimi için uygun olmadığını belirterek, "Burası çocukların eğitim alacağı bir yer değil. Lavabosu yok, tuvalet dışarıda. Çocukların sağlığı açısından tehdit oluşturuyor. Okulun arkasında 20 metre yüksekliğinde bir dere, uçurum var. Rüzgarlı havalarda çatı sallanıyor. 21. yüzyılda yaşıyoruz belki Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle tek odalı prefabrike okul yoktur. Çocuklar dışarıdaki tuvaletlere gidemiyorlar. Önümüzdeki yıl öğrenci sayısı artacak. Veli olarak yeni bir okulun yapılmasını, çocukların iyi bir ortamda eğitim almalarını istiyoruz" dedi. Öğrencilerden Fatih Çiftçi ise "Zor şartlarda öğrenim görüyoruz. Bir sınıftan başka hiçbir şeyimiz yok. Tuvaletler kullanılmıyor, yağmur yağınca çatı damlıyor. Ellerimizi yıkamak için köy çeşmesine gidiyoruz. Bizler de diğer öğrencilerin eğitim gördüğü yerler gibi okulda okumak istiyoruz. Büyüklerimizden okul istiyoruz'' dedi. Sivas Hürdoğan. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sadece "Memleketimden insan manzaraları" sözcüğü çıkıyor. Başka birşey diyesim gelmiyor.
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güzel memleketimden güzel manzaralar.Bu çocuklarımız bu şartlarda okur ve topluma faydalı olurlarsa helal olsun demek gerek....
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|