Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.01.2011, 09:32   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sivas'ta 81 tutuklu tahliye için başvurdu

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Ceza Muhakemesi Kanununun 102. maddesinin 31 Aralık 2010'da yürürlüğe girmesiyle tutuklulukta geçirilecek en fazla süreyi aşmış sanıkların tahliye edilmesi olayı günlerdir ülke gündemini meşgul ederken, Sivas'ta da bu kanun kapsamından faydalanmak isteyen tutukluların sayısı 80'i aştı.

Alınan bilgiye göre, 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle yürürlüğe giren ve tutukluluk sürelerini kısaltan Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 102. maddesi uyarınca Sivas'ta 1 sanığın tahliyesine karar verildi. Bu yasadan faydalanmak isteyen 81 sanığın da Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdiği öğrenildi.
Ceza Muhakemesi Kanunu'nun tutuklulukta geçecek süre başlıklı 102. Maddesi'nde, “Ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işlerde tutukluluk süresi en çok 1 yıldır. Ancak bu süre, zorunlu hallerde gerekçeleri gösterilerek 6 ay daha uzatılabilir. Ağır ceza mahkemesinin görevine giren işlerde, tutukluluk süresi en çok 2 yıldır. Bu süre, zorunlu hallerde, gerekçesi gösterilerek uzatılabilir; uzatma süresi toplam 3 yılı geçemez. Bu maddede öngörülen uzatma kararları, Cumhuriyet savcısının, şüpheli veya sanık ile müdafiinin görüşleri alındıktan sonra verilir” ifadeleri yer alıyor.

Sivas Hürdoğan.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.01.2011, 13:47   #2
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Sivas'ta 81 tutuklu tahliye için başvurdu

İşte bir kanun yasa yazarken hukukçuların bilgili olması gerekli... Bir madde değiştiriyorsun bir tane virgül koymuyorsun ve herşey değişiyor... Devlet yönetmek ciddi iştir, ben yaptım oldu diyerek veya bilgisiz kişilerle yapılmaz... Eğer sen "Bu süre, zorunlu hallerde, gerekçesi gösterilerek uzatılabilir; uzatma süresi toplam 3 yılı geçemez." bu cümlede yaptığın gibi 2 anlama da gelen bir cümle kurarsan Hizbullah'ta çıkar, PKK'da çıkar katillerde çıkar o yüzden referandumda "EVET" derken bunlara dikkat etmek gerekliydi sevgili dostlar... Uyaran büyüklerimiz oldu ama %70 küsürle yapacağını yaptı memleketim Türkiye'yi sırtladı...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)