Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Bu Sivas'a İhanettir - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 13.02.2012, 07:06   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Bu Sivas'a İhanettir

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Karşıyaka'ya ulaşımın sağlandığı tarihi Kesik Köprü ile ilgili olarak; “Tarihi köprülerin yanına yeni bir köprü yapılmaz. Herkes yapsa bizim tarihi koruma bilinci ile dememiz lazım ki, ‘bu köprü tarihi köprüyü gölgeler yok eder' dolayısıyla lütfen yapmayın. Bu bize dedelerimizden kalan miras. Bir daha bu köprü yapılmaz. Bunu biz yapsak, sizin engel olmanız lazım. Lafa güzel iyi geliyor ama bilin ki bu tarihe ihanettir, Sivas'a ihanettir” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İl Teşkilatı'nca düzenlenen sabah kahvaltısında mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
Sivas Belediyesi Selçuklu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıya Bakan Yılmaz'ın yanı sıra, AK Parti Sivas Milletvekilleri, Hilmi Bilgin ve Ali Turan ile AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ve 63 mahallenin muhtarı katıldı.
Kahvaltının ardından muhtarlar Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a istek, şikâyet ve önerilerini iletti.
Toplantıda Bakan Yılmaz'ın en çok üzerinde durduğu konu Karşıyaka'ya ulaşımın sağlandığı tarihi Kesik Köprü oldu. Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın'ın, gazetemizin gündeme getirdiği “köprü ulaşıma kapatılacak mı?” sorusunu cevaplayan Yılmaz, aynı noktaya köprü yapılmasının ise mümkün olmadığını belirtti.
Kesik Köprü'nün, bakıma ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, köprüden küçük araçların dışındaki ağır tonajlı araç ve otobüslerin geçişine izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Tarihi köprünün hemen yanına köprü yapılmasının istendiğini belirten Yılmaz, bunun mümkün olmadığını belirterek ‘bunu biz yapsak, sizlerin karşı çıkması lazım. Tarihi köprünün biraz uzağına yeni bir köprü yapıldı’ dedi.
KOÇ, MUHTARLARIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ
Toplantıda konuşan Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç, muhtarların sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi. Yeni yasal düzenlemelerde muhtarlarla ilgili çalışma yapılmasını isteyen Koç, muhtarların özlük haklarının verilmesini istedi. Koç, muhtarların ödeneklerinin artırılmasını, görevden uzaklaştırılan muhtarlarımıza idari dava açma yolunun açılmasını, muhtarlara karşı işlenen suçların devlet memurlarına karşı koyanlar gibi cezalandırılmalarını istiyoruz. Muhtarlarımızın, il genel ve belediye meclisinde temsil edilmelerini, 2972 sayılı kanunun 31. maddesinin değiştirilmesi ve adaylık sisteminin getirilmesini, mutlaka birleşik oy pusulası bastırılmasını, mezuniyetin yükseltilmesini, adaylık öncesi bilgisayar ve kamu yönetimi eğitim verilmesini istiyoruz” dedi.
Sivas'ın beklentilerini de dile getiren Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç, şu şekilde konuştu:
"TÜDESAŞ, savunma sanayi olmayı beklemekte. Demir Çelik Fabrikası kayyumdan kurtulup savunma sanayine hizmet etmeyi beklemekte. Yıldız Dağı kayak merkezi olmayı beklemekte. Kuzey çevre yolu ve Karadeniz'i, Akdeniz'e bağlayan yol açılmayı, Havaalanı Meraküm girişinden yol açılmasını beklemekte. Sanayi sitesi yeni bir düzenleme ve açılım beklemekte. Paralı askerlik yapacak olanlar Sivas'ta eğitim için emir beklemekte. Dört Eylül Barajı herhangi bir taşkın ve patlama tehlikesine karşın ayak yatağının genişletilmesini beklemekte. İstasyon'da yolcular hızlı trenin gelişini beklemekte. Tarım ve hayvancılık sektörü Et ve Balık Kurumu'nu ve Şeker Fabrikası'nı beklemekte. Hastane, kapalı spor salonu, temel atılmayı, adalet binası açılmayı, Sivas Muhtarlarımız dernek adına bir araç beklemekte. Sayın bakanım kısaca 53 bin muhtarımızı ilgilendiren, başlıklar halinde belirlediğimiz haklarımız mecliste evet demenizi beklemekte."
ÇEDAŞ'I ŞİKAYET ETTİ
Toplantıda söz alan Pulur Mahallesi Muhtarı Ogün Bekçioğlu ise ÇEDAŞ'ın, uygulamalarının halkı mağdur ettiğini belirterek Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan bu konuda yardım istedi.
Pulur Mahallesi'nin sit alanı olduğunu, mahalle halkının ciddi sıkıntılar yaşadığını da belirten Bekçi oğlu şu şekilde konuştu:
"mahallemiz sit alanıdır. 2. dereceden birinci dereceye alındı. Yerleşim yeri olarak çok eski bir yer. Biz buranın 4. dereceye alınarak bir kat verilmesini istiyoruz. Sular kesildiği zaman 3-5 gün su gelmiyor. Burada ikamet eden vatandaşlarımız gerçekten mağdur durumdalar.
ÇEDAŞ ile ilgili büyük sıkıntımız var. Elektrik sayaçlarını ÇEDAŞ kafasına göre değişiyor. Bu memleketin yetkilisi, sorumlusu siz iseniz biz bunlara el atmanızı canı gönülden bekliyoruz.
ÇEDAŞ geliyor, elektrik sayaçlarını kafasına göre değiştiriyor, vatandaşın faturasına 45-50 TL gibi bir fiyat yazıyor. Ben mahallemi değiştirtmedim. Dilekçe topladım.
Bu konudan herkes muzdarip. Bu konuda yardımcı olmanızı bekliyoruz."
"BİR DAHA BU KÖPRÜ YAPILMAZ"
Muhtarların sorunlarını dinleyen ve bazı hususları not alan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, konuşmasının büyük bölümünü Karşıyaka'daki tarhi Kesik Köprü'ye ayırdı. Tarihi köprünün korunması gerektiğini belirten Yılmaz, bu köprünün yanına yeni bir köprü yapılmasının mümkün olmadığını belirterek, 'bunu biz yapar isek, sizin karşı çıkmanız lazım' dedi.
Yılmaz, şu şekilde konuştu:
“Birlikte Sivas için ne yapmamız gerekiyor ise yapacağız. Herkesin ayrı bir görevi var. Kimi şikâyetini iletecek, kimi dinleyecek, kimi yapacak. Cevap vermediklerim olabilir ama olmayacakları ben söyleyeceğim.
Tarihi köprülerin yanına yeni bir köprü yapılmaz. Herkes yapsa bizim tarihi koruma bilinci ile dememiz lazım ki, 'bu köprü tarihi köprüyü gölgeler yok e der' dolayısıyla lütfen yapmayın. Bu bize dedelerimizden kalan miras. Bir daha bu köprü yapılmaz. Bunu biz yapsak, sizin engel olmanız lazım. Lafa güzel iyi geliyor ama bilin ki bu tarihe ihanettir, Sivas'a ihanettir. Çifte Minare'nin, Ulu Camii'nin, Gökmedrese'nin etrafına bir bakın, çevresi açık, binalar olması mı daha iyi olurdu bir bakın.
Karşıyaka Köprüsü ile ilgili olarak mevcut köprüden kamyonun geçmesi, büyük otobüsün geçmesi o köprüye yapılan yine bir ihanettir. Ama ne dedik biz. Küçük taksiler geçebilir. Gerisi zaten biraz ötede yeni bir köprü yapılsın demek, mevcut köprü yapıldı demek. Herkes istiyor ki, 'arkadaş tarihi eserlere önem vermeye gerek yok, hemen yanına yap o eskiden kalmış ise bu da yeni' Bunu biz yapsak bile tarih bilincine sahip olan, bu şehir benimdir diyenin engel olması lazım.
Belki restorasyon döneminde kapalı kalabilir. Bakıma ihtiyaç var. Bizim o köprüyü gözümüz gibi korumamız lazım. Taksilerin geçmesi lazım. Büyük otobüslerin ve kamyonların, ağır tonajlı araçların geçmesine izin vermememiz lazım. Bu konuda mutabıkız ve bir şekilde takip ederiz."
"BİLGİ ALACAĞIM"
Pulur Mahallesi Ogün Bekçioğlu'nun mahallenin sit alanı olması ile ilgili aktardığı sıkıntılara da değinen Yılmaz, bu konuda bilgi alacağını söyledi.
Yılmaz; "Pulur Mahallesi ile ilgili olarak da, ben Kültür Bakanlığı'ndan geliyorum. Eğer bir alan 1. derece sit alanı ilan edildi ise bir bakılır yeniden inceleme yapılır. Ama gerçekten hakkıyla 1. derece ise burayı korumak gerekir. Ama benim bildiğim yaşama açık yerler 1. derece değil, 2. derece. Yani yaşayan insanlarla birlikte korunması gerekir. Ben onunla ilgili ilave bilgi alırım"
Şeyşamil Mahallesi muhtarı Yusuf Aktaş'ın, meslek lisesi talebine de değinen Yılmaz, "Şeyhşamil Mahallesi Muhtarımız, 'meslek lisesi istiyoruz' dedi. Arkadaşlarımız dün getirdiler. Oraya bir İmam Hatip Lisesi yapılacak. Dolayısıyla 24 derslikli, yanında yurdu da olacak. Yurdunun dışında, sosyal tesislerin, spor salonlarının da yapılacağı güzel bir kompleks oluşturulacak" dedi.
Mevlana Mahallesi Muhtarı Kazım Güzel'in spor salonu talebinin haklı bir talep olduğunu belirten Yılmaz; "Mevlana Mahallesi muhtarımızın söylediği bir konu var. Ben her mahalle muhtarımızdan böyle talepler beklerim. Hepsini yaparız, yapamayız ayrı bir şey ama doğru ve yerinde bir karardır. Diyor ki 'mahallemizde bir spor salonu mutlaka olması lazım ki, evlatlarımız, çocuklarımız bir başka mahalledeki spor salonlarına gitmesin' buna aynen katılıyoruz" ifadelerini kullandı.
Bakan Yılmaz, sözlerini şu şekilde noktaladı:
"Övgüde olur, yergi de olur. Nasrettin hocanın bir sözü var, Allah için bizim sorumluluğumuz ve hizmet etme Sivas halkına karşı. Sonuçta hepimiz geldik gideceğiz. Övgünün de, yerginin de bizi bir yere getirmemesi lazım. İnanıyorsak ki, doğru da yapıyoruz. Zaten Cenab-ı Allah bir kulunu severse, kullarına da sevdirir diye düşünüyoruz.
Yolumuz, niyetimiz doğru. Başka sair hiçbir art niyetimiz yok. Başkanımız da söyledi Sivas'ımız bir tane ve hepimiz ona hizmet etmekle yükümlüyüz.
Hizmet illaki, bu makamda, valilik, belediye başkanlığı makamında değil, gerçekten bir eksikliği görüp söylemek de, bir yanlışlığın yapılmamasını söylemekte Sivas'a hizmet etmektir. Dolayısıyla bir iş bölümümüz var.
Bakanlar Kurulu'nda köy muhtarları ile ilgili bir kanun gündeme gelecek. Bu konu gündeme getirildi. Bu kanun Bakanlar Kurulu'nda gündeme açıldığında burada muhtar arkadaşlarımızın dediği mahalle muhtarlarının özlük hakları ile ilgili hususları da mutlaka hepsini aynen dile getiririm.
Gemin Beli tüneli ihale edilecek, Yıldız Dağı kayak merkezi olacak. Hiçbir sıkıntı yok. TOKİ inşallah yeni yerler yapılacak. Hastanemizin temeli atılacak. Spor salonumuzun ihalesi yapıldı. Adalet Binası açılacak ancak, yapılamayacak şeyler de var. Şeker fabrikası istiyoruz. Devlet şuanda elindeki şeker fabrikalarını satıyor doğru mu? Elindeki şeker fabrikalarını satan bir devlet, yeniden şeker fabrikası kurar mı?
İnşallah Sivas için elimizden geleni yapacağız. Bilin ki yapılması gereken bir şey var ise biz bunu yapmakta ihmal göstermeyiz. Eğer ihmal gösterirsek o da bizim vebalimiz olur. Biraz önce söyledim. Bugün varız yarın yoğuz, bak bunu yapabilirdin, yapamadın gittin denilecektir. O bakımdan gönlünüzü ferah tutun, dualarınız destekleriniz bizimle olsun. İnşallah 4 yıl sonra Sivas şuan ki durumunda çok daha iyi halde olacaktır"
ALİ TURAN…
Programda konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise, "Ankara'da, gözünüz, kulağınız, eliniz, ayağınızız, her zaman kapımız açık" dedi.
Turan, "değerli başkanımız (Turan Koç) çok güzel bir konuşma yaptı. Buna karşı çıkmak mümkün değil, isteklerinin hepsi doğru ama isteklerin içerisinde bazı temel atmalar ve açılışlar var. Onlar da zaten bizim takip ettiğimiz konular. Bilesiniz ki Ankara'da, eliniz, ayağınız, gözünüz, kulağınız kardeşlerimiz orada. Bakanımız ile birlikte, diğer milletvekillerimiz ile birlikte. Hepiniz istediğiniz zaman bizim kapımızı çalabilirsiniz. Başımızın üstünde yeriniz var. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntınız, sizin derdiniz bizim derdimiz. Bundan şüpheniz olmasın. Genel olarak yapılması gerekenleri hem sayın bakanımız hem de milletvekilleri olarak bizler takip ediyoruz. Gözünüz arkada kalmasın. Belki, aradığınız zaman telefonumuz meşgul olabilir, hasta olabiliriz, toplantıda olabiliriz, cenazemiz olabilir, telefon açtım da telefonuma çıkmadı diye sakın hayıflanmayın. Sizden rica ediyorum biraz sonra bir daha arayın lütfen."
AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise şu ifadeleri kullandı:
"Sizler seçimle gelen ve demokrasinin ilk ayağını seçilerek oluşturan kesimsiniz. Halkla iç içesiniz. Halkın, mahallenin her türlü sorununu bilen, bizzat yaşayan insanlarsınız. Bu nedenle sizlerle bizim bir ve beraber olabilmemiz, belirli sorunların çözümü konusunda hem sizlerin, hem de bizlerin işini kolaylaştıracaktır.
Sivas'ın sorunlarının çözümü için el birliği içinde çalışacağımızdan eminiz. Devamlı sizinle irtibat halindeyiz"
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin ile birlikte muhtarlarla Selçuklu Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu alandaki merdivenlerde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

ERSAN ARSLAN/Sivas'ın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.02.2012, 00:33   #2
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 1023 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Bu Sivas'a İhanettir

Ne kadar büyük bir sorunmuş yıllardır aynı sorunlar sakız gibi çiğnenip duruyor. Tarihi köprüyü gölgelerse o zaman mevcut köprü orijinalliğini bozmadan onarım ve büyütme yapılamaz mı? Bu haberleri bile duymaktan gına geldi orada yaşayan hemşehirlilerimize Allah sabırlar versin.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 15.02.2012, 01:25   #3
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31

Tecrübe Puanı: 1552 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

sayın bakan 10 yıllık iktidarınız döneminde ne dede mirasları yok fiatına satılıp yok olduki görende köprüyü düşündüğünüzü sanar oysa bu halk iyi biliyorku ünlü bir halk öyküsünde söz edildiği gibi oraya ikinci bir köprünün gerekliliğini bal gibi biliyorsunuzda maalesef "katır ayağınıza basıyor "
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 15.02.2012, 10:58   #4
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31

Tecrübe Puanı: 1552 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

sevgili arkadaşlar bu haberi yapan sivasın sesi gazetesini 1980 li yıllarda ben kurmuştum o yıllarda tüdemsaşta çalıştığım için isim hakkını çok güvendiğim bir arkadaş adına yaptırmıştım güya emeklilikten sonra gazete çıkarıp sivasa yararlı hizmetler yapmayı düşünüyordum ama üzülerek belirteyimki güvendiğim dağlara kar yağdı çünkü kendim kadar güvendiğim o sevgili arkadaşım benim bin bir emekle ortaya getirdiğim gazetemi benden habersiz önce kemal atamtürk diye halen sivasta radyoculuk yapan bir arkadaşa satmış ondanda hidayet çolak oğlu almış bende insanlara güvenmenin karşılığını böylece hava alarak almış oldum siz siz olun bu tür girişimlerde kimseye güvenmeyin yoksa benim gibi uzaktan iç geçirmekle yetinmek zorunda kalırsınız.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)