|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası, Sivas'ta da yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte başladı. Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'ndaki törende, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Bankası Genel Müdürlüğü sponsorluğundaki kampanyanın Sivas'ta da başladığını söyledi. Öğrenmenin yaşı olmadığını ifade eden Şahin, kampanya kapsamında düzenlenen kursa katılanların, kursu yarıda bırakmamalarını, mutlaka tamamlamalarını istedi. Okuma yazma bilmeyenlerin kelimeleri şekilden ibaret sandıklarını, okuma yazmaya başlayınca gözlerinin açılacağını ifade eden Şahin, ''Sivas'ın nüfusu yaklaşık 690-700 bin. Bunun yaklaşık yüzde 10'u, 67 bin kişi okuma yazma bilmiyor. Sivas Türkiye ortalamasının denginde değil, hatta biraz da üzerinde. Bu gerçekten acı verici bir tablo'' dedi. Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ise ailelerden çocuklarını mutlaka okula göndermelerini istedi. Günümüzde halen bu sorunlarla karşılaşıldığını ifade eden Taner, artık bu duruma son verilmesi gerektiğini söyledi. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Cemal Dalcı da kampanya kapsamında 13 birinci kademe, 2 ikinci kademe kurs açıldığını, kursların 12 hafta süreceğini ifade etti. Törenin ardından, kampanya kapsamında okuma yazma kursuna katılan kadınlara ders ve alıştırma kitapları dağıtıldı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tebrik ederim cok güzel düsünülmüs
eskiden kiz cocuklarini okutmazlardi ne büyük cahillik oysa dinimizde bilgili olunuz diyorlar köyde kizlari okula yollamazlarmis okul evlerinin karsisinda olmasina ragmen benim annemide okutmammislar benim annem burda 55 yasindan sonra okula gitti ve okuma yazmayi ögrendi sonrada kuranini ögrendi yas ilerledikce hersey daha zor oluyor ama yüce rabbim sabir ve güc veriyor insallah bayanlar ellerine gecen firsati degerlendirip okula giderler
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Her yıl yapılmakta ama ilk kez bu yıl böyle reklamlarla tanıtıldı... Güzel bir düşünce bu işi yapan öğretmen arkadaşları tebrik ediyorum...
|
|
|
|
#4 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() efe1058 Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:02
Tecrübe Puanı: 781
![]() |
Çok güzel kampanya, MEB bu konuda çok güzel adımlar atıyor. Kampanya da çalışanları tebrik ederim.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|