|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 983
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hükümet Konağı'ndaki üç salona üç valinin ismi verildi Sivas'ta tarihi hükümet konağında bulunan üç salona, binanın yapımı ve onarımında emeği geçen valilerin adı verildi. Sivas Valisi Ali Kolat, düzenlediği basın toplantısında, tarihi hükümet konağının 1884 yılında Vali Halil Rıfat Paşa tarafından iki katlı olarak yapıldığını söyledi. Binanın 50 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde, kesme taştan yapıldığını kaydeden Kolat, ''Bu binanın gerçekten güzel bir taş işçiliği var. Bu açıdan da korunmaya alınmış ve tescil edilmiş bir bina'' dedi. Halil Rıfat Paşa'nın binanın yapımında büyük emeği olduğunu ifade eden Vali Kolat, daha sonra 1913-1917 yılları arasında kentte valilik yapan Ahmet Muammer Bey'in de 1917 yılında binanın üst katını yaptırdığını belirtti. Sivas'ta görev yapan valilerden Ahmet Muammer Bey'in de binayla ilgili çok ciddi çalışmaları olduğunu bildiren Ali Kolat, ''Daha sonra burası 1978'de ciddi bir yangın geçirmiş, ahşap kısım önemli bir hasar görmüş. Ondan sonra tekrar restorasyondan geçirildikten sonra vilayet binası olarak istihdam edilmiş'' diye konuştu. Binanın bu şekilde restorasyon işinin de Vali Dr. Hasan Canpolat döneminde yapıldığını anlatan Kolat, ''Bu çalışma 2005 yılında tamamlanıyor. Gerçekten de orijinal yapısına uygun, çok ciddi bir restorasyon çalışması. Çok dikkat ve özenle yapılan bir restorasyon çalışması'' şeklinde konuştu. Binaya özel önem gösteren, yapımında, restoresinde emeği geçen valilerin isimlerini, binadaki isimsiz üç salona verdiklerini ve kapılara isimlerini astıklarını belirten Vali Kolat, ''Öz geçmişlerini de salonlara asacağız. Birçok valimiz Sivas'ta görev yapmıştır ve çok önemli fonksiyonlar üstlenmiştir. Sivas'ta valilik yapmak büyük bir onurdur'' ifadesini kullandı. Sivas Hürdoğan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() |
çok teşekkür ediyorum sayın vali beye güzel fikir bu keşke diğer illerde bundan örnek alsalar valilerimizin isimleri unutulmasa ne güzel olur
sivaslılar net bu güzel haber için sizede çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu güzel yaptırımları tekrar Sivas'a kazandırdıkları için tüm emeği geçenlere teşekkür etmeyi borç bilirim
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel bi uygulama sivasa güzel hizmetler yapmış tüm valilerimize teşekkür ediyorum.
sivasta görev yapmış ve şu an hayatta olmayan valilerimizede rabbimden rahmet diliyorum.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4588
![]() |
Sivas hükümet konağındaki salonlara verilen isimler sivasımız için gercekten calışanlara hak edenlere verilmesinden yanayım sivasımızda yüzlerce vali geldi gecti ben öyle vali tanıyorumki isminide vereyim aydın güclü bu vali sivasımız için zerre kadar calıştığını sanmıyorum benim evim sivasta vali konağıyla capraz konumda (12 sene önce istanbula taşındım) zamanında öyle şeylere şahit oldumki hayret edersiniz bu valinin hanımı sözde spor koşu yaparken devletin valinin jipi arkasında saatlerce onu takip ediyordu neymiş hanımefendi susarsa su terlerse havlu rahatsızlanırsa doktora götürecemiş yine aynı hanım efendi tam karşımda bir ilk okul vardı vali reşitpaşa İlköğretim okulu kendiside öğretmen olduğu için hemen evlerinin yanındaki okula tayin edilmiş bu normal diyelim normal olmayan okulun müdürünün odasına kendi gecip müdürüde hizmetlilerin odasına göndermişti bunu ömrüm boyunca unutamam asıl anlatmak istediğim her vali sivasımız için calışmaya gelmiyor bazılarıda atandıkları için mecburen geliyor gercekten sivasımız için calışana can kurban
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 | |
|
Yiğido
![]() ![]() -aynur58 Şuan
Son Aktivite: 19.12.2010 09:15
Tecrübe Puanı: 614
![]() |
Alıntı:
Dogru söze ne denir ki, ha birde dogru söyleyeni dokuz köyden kovalar derler, 10. köye 2 km kaldı... |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|