|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 945
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Numune Hastanesi Başhekimi İsmayil YILMAZ ile yapmış olduğumuz röpotajı yayınlıyoruz. İsmayil Bey öncelikle bize kendinizi kısaca tanıtır mısınız ? 1971 yılında Niksar'da doğdum. 1995 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi ihtisasını tamamladım.2003-2004 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim dalında öğretim üyeliği görevini takiben 29 Kasım 2004 tarihinde hastanemizde Genel Cerrahi uzmanı olarak göreve başladım.Nisan 2006 tarihinden itibaren hastanemizde Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptım. 25.04.2008 tarihinde hastanemize başhekim olarak atandım.Evli ve 1 çocuk babasıyım. 4 yıldır Sivas'ta gördüğünüz en önemli sağlık sorunu nedir? Sivas belli bir entellektüel birikime ulaşmış bir şehir. Sağlıkta görülen majör bir sorun yoktur. Ama aile hekimliğine geçerse inşaallah 2009'un sonu 2010'un başı olarak planlanıyor böylece var olan ufak sıkıntılarda halledilecek. Sivas belli bir sağlık kültürü oluşmuş bir şehir. Bu tarihten gelen bir şey yeni oluşan bir durum değil. Benim kanaatim Sivas şanslı illerden bir tanesi. Şu an için hastanemizde en önemli sorun binamız. Ekonomik olarak ömrünü tamamlamış inşaallah yeni bir bina üzerinde çalışmalar var. Bakanlığın, valiliğin, ilin siyasilerinin gündeminde bu var. Kampüs hastane çalışmalarımız var eğer bu yapılırsa Sivas'ta önemli bir sorun kalmayacak. Şu ana kadar Başhekim olarak hastanede hedeflerinizin ne kadarını gerçekleştirdiniz? Göreve yeni geldik. Hedeflerimizi yeni yeni ortaya koyuyoruz. Ve bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için yola çıktık. Biliyorsunuz Sağlıkta Dönüşüm Projesi var. Bu projeydi artık hayata geçti. Önceden hekim odaklıydı şimdi hasta odaklı oldu. Şimdi hedef mümkü;n olduğunca hastayı yürütmeden mahalinde çözüm vermek bunun üzerinde çalışmalar var. Bu bizim planımız değil bakanlığımızın planı bizde bakanlığa ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bakanlığımız devamlı yeni projeler üretiyor. Bu konuda çok iyiler. Son yıllarda atadan kalam yöntemlerle sağlık alanı gidiyordu. Bu eski yöntemler şimdi biraz daha kalifiye hale getirildi. Sağlıkta kaliteyle tanıştık önceden hiç duymamıştık. Ve bunun üzerinde bakanlık inanılmaz derecede hassasiyetle duruyor. Hastayı korumaya hastanın haklarını en kısa zamanda en iyi şartlarda bertaraf etmeye yönelik çalışmalar var. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Hastanemizde Devamlı isim değişikliği olmasının sebebi nedir ? Tarihten gelen bir isim Sivas Numune Hastanesi benim kanaatim çok özel bir isim. Burada bu kampüs içinde üç ayrı hastane var. Göğüs hastanesi, Kadın-Doğum hastanesi ve Numune Hastanesi'ni birleştirmişler. O günkü şartlar altında hepsini Numune Hastanesi adı altında uygun olmaz diyerek İzzettin Keykavus ismini alarak İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi denmiş. Ama Numune Hastanelerinin statüsü farklı onun için biz daha önceki Başhekim beyle uğraştık ve hastanemiz tekrar Sivas Numune Hastanesi adını aldı. Hasta hakları konusunda duyarlılığınızı öğrenebilir miyiz? Bu konuda hastanenizde halkı bilinçlendirme çalışmaları var mı? Tabi. Bu sadece hastanemizin değil Sağlık Bakanlığı'nın bir politikası hasta haklarına çok kıymet veriliyor. Hasta haklarına azami derecede dikkat edilmesi sağlanıyor. Bizim hastanemizde de bu konuda ciddi çalışmalarımız devam ediyor. 2008'de şu ana kadar ki verilere göre hasta hakları birimimize 75 tane başvuru yapılmış. Bu 75 başvurunun incelendiği bir kurulumuz var. Bu kurul hastane çalışanlarından ve Valiliğin görevlendirdiği sivil vatandaşlardan oluşuyor. Yani sadece sağlık çalışanlarından kurulu değil kamuoyunda tek taraflı bir kurul intibası bırakmıyor. Hastanın mağduriyeti varsa çözülsün ve daha sonra gelen hastalar bu sorunla karşılaşmasın diye ciddi çalışmalar var. Hastanemizde hasta hakları ile ilgili profosyonel bir kadromuz var. Bu konuda Türkiye'nin en iyilerinden biri olduğumuza inanıyoruz. Sosyal hizmet uzmanımız var. Kendisi Sosyal Hizmetler konusunda kitap yazan bir arkadaş ve hasta hakları onun için gönül işi. Ayrıca bu konuda iki tane başhekim yardımcısı arkadaşımızda aktif olarak çalışıyor. Toplam 7 kişiden oluşan kurul büyük bir titizlikle ve hassasiyetle konuları inceliyorlar.İnceledikten sonra aldıkları kararları başhekimliğimize iletiyorlar ve bizde genellikle bu kararları değiştirmeden uyguluyoruz. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Toplam Kalite Yönetiminde hedefleriniz nelerdir? Toplam kalite hastanenin olmazsa olmazı. Bundan başka hastanenin enfeksiyon kontrol komitesi, hasta hakları kurulu ve toplam kalite komitesi olmazsa olmazlarımızdır. Bizim kalite hedeflerimiz arasında en önemlisi hastanemizi eğitim ve araştırma hastanesi yapmak. İhtisas veren, hastasına düzgün hizmet veren hastasını hiçbir şekilde sevk etmeden çözüm bulabilen bir hastane konumuna gelmek istiyoruz. Önümüzdeki hedefimiz kalite açısından yapacağımız çalışma bu. Daha önceki yönetim hastanenin tıbbi cihaz eksiği vardı onlarla uğraştı. Şimdi işin mutfak kısmıyla ilgileniyoruz. Kaliteyle ilgili olarak o kadar çalışma var ki. Hastanın kulanacağı lavabodan, yemek kabından yapılacak enjeksiyondan her şeyi hastaya güvenli hizmeti vermek. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var ve artarak devam edecek. Sivas gündeminde bu hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi yapılacağı konuşuluyor. Bu konuda bizi bilgilendirir misiniz? Türkiye'de sağlık profosyoneli konusunda Avrupa Birliğî'ne göre çok eksik var. Şu anda bizi bağlayan en büyük unsur bu. Kadromuzda olması gereken personel sayısının çok altında bir sayıyla hizmet veriyoruz. Fiziki yapımız uygun değil. Ekonomik ömrünü tamamlamış binalarla hizmet veriyoruz. Yeni hastane projesi çok ciddi bir şekilde gündemde var. Yeni mekanla desteklenmiş personelle birlikte önümüzdeki dönemde burayı eğitim araştırma hastanesi olarak hizmet verebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bakanlığımızın bu konuda destekleri var. Biz bakanlığın vizyonuna yetişmeye çalışıyoruz. Bakanlığın bazı kayıtlarında hastanemiz eğitim araştırma hastanesi olarak görünüyor bu bizim için gurur verici bir durum. Ama bizim gayretimiz tabelası eğitim araştırma hastanesi olan bir hastane değil amacımız eğitim ve araştırma hastanesi olmak. Sivas Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Amacımız Numune'yi numune yapmak. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Hastanemizdeki teknolojik gelişmeler nelerdir? Hastanemizde son iki yıldır ciddi bir şekilde teknolojik araç-gereç eksiği kapatılmaya başladı. Örnek verecek olursak Mr cihazımız yoktu, mr kuruldu. Tomografi cihazımız eskiydi yenilendi, sintigrafı cihazımız yoktu nükleer tıp bölümü açtık. Anjiyo ve koroner yoğun bakım ünitemiz yoktu. Anjiyo cihazının ihalesi yapıldı. Yoğun bakım ünitesi açtık. Çok yakın gelecekte anjiyo işlemlerine ve açık kalp ameliyatlarına başlayacağız. Bu kadar büyük bir hastanenin yoğun bakım ünitesi yoktu. Bugün yoğun bakım hizmetleri birinci, ikinci ve üçüncü basamak olarak ayrılıyor. Toplam 36 tane yoğun bakım yatağımız var. Hastalarımız hastane kampüsü dışına çıkarmadan sorunları burada çözmeyi hedefliyoruz. Eskiyen cihazlarımız var onlar için ihale yaptık ve değiştireceğiz. Sürekli yenileyici teknolojik gelişmeleri takip eder yapı içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. İnternet sitemizide yenileyeceğiz ve sitemizde sağlıkla ilgili danışma hizmeti vereceğiz. Numune Hastanesi için hedefleriniz nelerdir? Öncelikle az öncede söylediğim gibi burayı eğitim ve araştırma hastanesi yapmak. Teknoljik eksiklerimizi gidermek. Eğitim veren, asistan yetiştiren hastalarına düzgün hizmet veren bir hastane konumuna gelmek. Sağlıklı yaşam için pratik tavsiyeleriniz nelerdir? Az yiyip çok gezmek. (gülüyor) Biz spor yapmayı değilde sporu televizyon karşısında seyretmeyi seven bir toplumuz. Televizyonu hayatımızdan çıkarıp daha ziyada birebir spor yapıp yediğine içtiğine dikkat eden hareket eden miskinlikten kurtulmuş bir toplum olursak dolayısıyla sağlık sorunlarımız çözümlenmiş olur. En önemli hastalıklardan birisi obezite. Gelişmiş ülkelerde çok ciddi bir sorun bu hastalık. Obezitenin kanserle birebir ilişkisi olduğu biliniyor. Onun için mutlak surette aktif bir topluluk olmamız gerekiyor. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Son olarak üyelerimize mesajınız nedir? Sivas'a hizmet veriyor. Katılımın artmasını diliyorum. Ulusal boyuta ulaşmasını temenni ediyorum. Bunlar çok güzel çalışmalar. Gazetenizi inceledim. Sizleri tebrik ediyorum. Helal olsun! Böyle bir fikir Sivas'ta oturmadan farklı yerlerde ki insanların internet üzerinde aynı frekansta buluşup hizmet vermiş olması gurur verici. Bundan da önemlisi genç müteşebbis insanların gözleri parlayan pırıl pırıl ülkenin geleceği insanların bunu yapmış olması gurur veriyor, zevk veriyor, şevk veriyor. Emeğinize sağlık. Teşekkür ederiz. Çalışmalarınızda başarılar. Ben teşekkür ederim. Röportaj : FurkaN, sultanşehir Fotoğraf : cahar [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() sivas_sevdamiz Şuan
![]() Son Aktivite: 22.09.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 700
![]() |
![]() Numune hastanesi hizmet olarak özel hastaneleri aratmıyor. Her yeni gün yeni bir bölümü, yeni bir teknolojik cihazı bünyesine katıyor...
Sırf internet sitesi bile tek başına harika bişey. Müthiş bir randevu sistemi, laboratuvar sonuçlarını kendi bilgisayarınızdan alabilme imkanı, doktor çalışma günlerini görebilme, vs. Artık bana özel hastaneden bile cazip geliyor Numune Hastanesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Röportaj teklifimizi kabul edip sorularımıza içtenlikle cevap veren ve bizlerle hoş bir sohbet gerçekleştiren Sayın İsmayil Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum...
Sabahın 9'unda kendisini bu kadar enerjik görünce açıkcası şaşırdım... Ama öyle enerjik olması hastane için büyük bir şans her gün yeniliklerine devam ediyor... Bugün özel hastanelerle rekabet eden bir kurum oldu hastanemiz... Bütün yaptıkları için kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum... Kampüs hastane konusunda çok istekli ve O'nun bu isteği gayreti Sivas'a kampüs hastaneyi kazandıracaktır... Keşke bütün kurumlarımızın başındakiler böyle gayretli olsa...
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 14:27
Tecrübe Puanı: 938
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Numune hastanemiz özellikle son yıllarda atılım yaşıyor bu özverili çabalanın ardındaki isim Sayın Yılmaz' ada böyle kıymetli özveri çalışmalarından ötürü SİVAS halkı adına teşekkür ediyorum,sağolsunsun varolsun! Başarılarınız daim olsun!!! Röportajı yapan değerli arkadaşlarımada ilimizin önde gelen isimlerini bize tanıtma fırsatı verdikleri için TEŞEKKÜR EDİYORUM.Süpersiniz arkadaşlar!
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() SEMİH-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.03.2009 23:08
Tecrübe Puanı: 796
![]() |
![]() Röportaj çok güzel olmuş emegi geçenlere saygılar...
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GuNaY Şuan
![]() Son Aktivite: 03.11.2013 23:42
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas'ımızın önemli şahsiyetlerini hem kişisel hemde vizyon olarak bizlere tanıttığınız, aklımızdaki soruların giderilmesinde bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkürler... Uzun zamandır Numune Hastenesi'ne gidemesemde anlatılanlardan büyük bir reform içerisinde olduğunu düşünüyordum. Hocamızda sözlerinde bunu desteklemiş oldu. İsmail Yılmaz Hocamıza arkadaşlarımızı kırmayıp röportaj teklifini kabul ettiği ve soruları içtenlikle cevapladığı için teşekkür ederim... Kendisinin çalışma azmine ve vizyonuna hayran kaldım... Çalışmalarında başarılar dilerim...
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BekirBayrak Şuan
![]() Son Aktivite: 25.02.2016 18:01
Tecrübe Puanı: 811
![]() |
![]() Sayın İsmayil Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum değerli zamanlarını ayırıp böle bi çaılşmada arkadaşlarımıza göstermiş oldukları ilgi alakadan dolayı
Roportajı gerçekleştiren arkadaşlarımıda kutluyorum
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rallim58 Şuan
![]() Son Aktivite: 26.04.2012 13:19
Tecrübe Puanı: 839
![]() ![]() |
![]() Genel cerrah uzmanı olan başhekimimiz Doktor Sayın İsmail Yılmaz bey den çok şey bekliyoruz. Hedefindeki, kafasındaki projeleri yürülüğe korsa hastanemiz özellerle yarışacak kaliteye ulaşacağından eminim.
Çok ciddi, samimi ve profesyonelce bir röportaj gerçekleşmiş. Röportajın gerçekleşmesinde emeği geçen arkadaşlarımız Cahar, Furkan ve Sultanşehir'e de çok teşekkür ediyoruz. Emeklerine sağlık ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|