|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ozanlarımız Ozanlarımız Hakkında |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() SEMİH-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.03.2009 23:08
Tecrübe Puanı: 793
![]() |
![]() ![]() 1945-1989. Sivas’ta doğdu. Küçük yaşlarda aşıklık geleneğini ve bağlama çalmayı öğrendi. Önceleri usta malı türküler söyleyen Papur, sonraları kendi türkülerine ağırlık vermeye başladı. 1970’li yıllardan itibaren toplumsal konulara yönelen Papur bu dalda da birçok eser verdi. Şiirlerinde sevgi, ayrılık, gurbetlik gibi çeşitli konuları işleyen Papur, Türkiye ve Türkiye dışında birçok yerde konserlere katıldı. Abdullah Papur’un ölümüne dek ve daha sonra onlarca albümü çıktı. -------------------------------------------------------------------------------- Gidiyom Çok gördüler sizin elde durmamı O yaylalar senin olsun gidiyom Bulamadım nazlı yarda dermanı Bugün nazlı yara küstüm gidiyom Ömrüm geçti nazlım sizin dağlarda Mor sümbüllü bahçalarda bağlarda Başı bozuk şu dumanlı dağlarda Acı poyraz gibi estim gidiyom Papur nere gidem aldım başımı Ağlasam da kim siler yar yaşımı Gurbet elde hasretliğin taşını Bu kara bağrıma bastım gidiyom -------------------------------------------------------------------------------- Tutuldum Bu yıllık da gidemedim sılaya Zalim gurbet elde kışa tutuldum Derdinle başımı koydum belaya Hasretlik bağrımda taşa tutuldum Yara aldım güzellerin kaçından Usandım da gerdanından saçından Geçti ömrüm çıkamadım içinden Bitmez tükenmez bir işe tutuldum Papur görmedim ki yardan vefayı Aşkı ile çektirdi bana cefayı Ben sevdim de eller sürdü sefayı Ben de bu sevdaya boşa tutuldum
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cennetle Müjdelenen İlk Görme Engelli İnsan | seva | Dini sohbet | 0 | 12.10.2008 15:53 |
-YAZICIOĞLU'NUN ABDULLAH GÜL'E ERİVAN TAVSİYESİ- | Abdurrahman 58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 25 | 25.09.2008 12:41 |
Abdullah Gül 4 Eylül'de SİVAS'ta | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 6 | 25.08.2008 13:13 |
Cennetle Müjdelenen Sahabeler | WåñTêd_øØ7 | Muhtelif konular | 10 | 19.06.2008 12:56 |
KOYULHİSAR-Sugözü | SivasLady | Koyulhisar | 33 | 29.04.2008 20:56 |