|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bakanlar Kurulunun aldığı karar ile maddi durumu iyi olmayan ailelere, yeni yılda da asgari 500 kilogramlık kömür yardımı yapılacak. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Karar, 1 Ocak 2009 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek. Karara göre, 2009 yılında valililere yapılacak kömür sevkıyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterlere göre, kuruluşlar tarafından belirlenen sevkıyat programı dahilinde yapılacak. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, karar kapsamında dağıtacağı kömürü, ana statüsüne göre, ülke genelinde yerli kömür üretimi yapan üreticilerden de temin edebilecek ve kendi sorumluluğu altında valilere ulaştırılmasını sağlayacak. İl içerisinde dağıtım organizasyonu valiliklerce yapılacak. Dağıtılacak kömürün niteliği Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğine uygun olacak. CİF (mal bedeli, sigorta ve navlun) satış esasına göre valiliklere teslim edilecek kömür bedelleri ile görev zararı, 2010 yılı bütçesine konulacak ödenekten Hazine Müsteşarlığı tarafından ilgili kuruluşlara ödenecek. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4579
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hic yoktan iyidir, ama ben kömür yerine insanlara is imkani sunulmasi ve kömürünü yardimla degilde kendi alin teriyle alabilmesinin saglanmasi gerekir. Bu tür seyler kisa vadeli yatirimlardir. Birde önemli olan yardim yapilan kisilerin desifre edilmesi gerekir. O insanlar icin gurur kirici olunmamali. Ama bir an önce issizlige bir cözüm bulumali, gelir dagiliminda ki esitligin giderilmesi gerekir. Avrupada issiz veya calisamayacak durumda olanlara issizlik parasi ödenir ve insanlar en azindan asgari gecim standardinda yasayabilirler. Bizede de bu sistemin biran önce yerlestirilmesi gerekir. Yoksa insanlarin toplumsal cöküsünü üzülerek seyretmek zorunda kaliriz.
|
|
|
|
#3 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
2007 yilinda Türkiye`ye tatile gitmistim, köyümü de ziyaret ettim, icler acisi bir durumla karsilastim. 70 yaslarinda bir teyze bana bu yil daha karpuz yemedigini söyledi. Insanlar hayvanlarla ayni ortamda yasiyor, ben politikayi fazla sevmiyorum, AKp`yide direk suclamak istemiyorum ama ortada bir yanlis var ve bu yanlisin hesabi birilerinden sorulmali. Devlet yoksulun yaninda olmali, biz devleti, devlet baba olarak tanidik. Görüyorum ki devletin babaligi bitmis. Yoksulluk yüzünden karpuz alamayanin hesabini ben mi vermeliyim sizce?
|
|
|
|
#5 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Siz fakirinize sahip çıkmalısınız Almanya da uydugunuz kurallara Türkiye de daha fazla uymalısınız Köyde yaşayan insanlara hayvanlarla aynı ortamda yaşanmayacağını anlatmalısınız Köye sebzeci uğramamışmı Türkiye sosyal devlettir Almanya dan daha fazla sosyal devlet
|
|
|
|
#6 | |
|
Usta Yiğido
Alıntı:
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1339
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
.......................... ....Ne desem bilmiyorum ki ![]()
|
|
|
|
#8 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok tartışılan kömür yardımları 2009 yılında da devam edecek. Sosyal devlet anlayışı gereğince fakir vatandaşlara yardım etmek devletin görevidir elbette ama öncelikle vatandaşını fakirliğe mahkum etmemeli ve gelir adaletsizliğinin önüne geçmelidir. Gelir dağılımında ki uçurum bir gün bu memleketi karıştırabilir. Kömür dağıtılmasın demekte vicdanlara sığmıyor ama nasıl dağıtılmalı, kimlere dağıtılmalı ve bu yardımlar birileri için çıkar haline gelmemeli...
|
|
|
|
#9 |
|
Yiğido
![]() ![]() ruba Şuan
Son Aktivite: 19.03.2009 23:22
Tecrübe Puanı: 642
![]() |
gerçekten ihtiyaç sahiplerine bu yardımlar yapılıyorsa yetkilileri kutlamak lazım...
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaKaaN Şuan
Son Aktivite: 02.05.2015 01:29
Tecrübe Puanı: 781
![]() |
BEN ZANNETMIYORUM GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAGITILDIGINA...SANDALLİ ABİM NE GUZEL DEMİŞ MİLLETE KOMUR YERİNE İŞ VERSELER DİYE..EVET İŞ VERSİNLER KOMUR DEGİL BEN ŞAHİT OLDUM DAGITILAN KOOMURLERİ SATIYORLAR BAZI AİLELER YAKACAGI BULURUMDA YİYECEGI BULAMAM DUŞUNCESİYLE.....
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|