|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Şiirler Burada yazmış olduğunuz şiirleri yazabilirsiniz. |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4572
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bugün 21 mart dünya şiir günü, ben şiiri duyguların bir ahenk içinde sıra dışı anlatımı olarak yorumluyorum. Dünya şiir günü bügün ülkemizde ve tüm dünyada birçok etkinlikle kutlanacak. Ozanlar ve şairler diyarı Sıvas`ımızın sesi olan www.sıvaşlılar.net`te de bir çok şair ve ozan arkadaşımız sizlerle şiirlerini paylaşmaktadır.
Ben bu vesile ile tüm şair ve ozan dostların, şiir gününü kutluyorum. Hayatınız şiir gibi olsun. Şiirli günler dilerim. ______________________________ ______________________________ _____ Destan Aşk. Bir güzele aktı bu deli gönül, Güzelin aşkından kaçamıyorum, Nere baksa orda güzeli görür, Aşkımı kimseye açamıyorum. Geceleri gelir girer düşüme, Sabahları benle gelir işime, Nasıl geldi bu iş benim başıma, Hayata neşeyi saçamıyorum. Takmışım kafaya olmaz unutmak, Aşkın ateşini elde soğutmak, Gidip yadellerde gülü kurutmak, Ondan başkasına koşamıyorum. Bu aşk artık destan olsun dillere, Söyleyin bülbüle konsun güllere, Karlar eriyipte akan sellere, Kapılıp sellere coşamıyorum. Hasan İlter, ______________________________ ______________________________ _____ Ne Delidir Ne Divane Deli olsa sana aşık olur mü, Ne delidir ne de divane gönül, Gidip gurbet elden geri gelir mi, Ne delidir ne de divane gönül. Gezip dağı taşı geldi yanına, Canını ekledi senin canına, Tüm varını feda etti yoluna, Ne delidir ne de divane gönül. Aşkına düşmüş takmıyor beni, Sevda ateşiyle kavurmuş teni, Nere gitse yine unutmaz seni, Ne delidir ne de divane gönül. Bir vefa görmedi haftada ayda, Güzeli sevdi de bulmadı fayda, Asalet yürekte değildir soyda, Ne delidir nede divane gönül. Gönül bu yaşar kendi halinde, Gözü yok inan ki elin malinda, Yaşattı adını gönül dalında, Ne delidir ne de divane gönül. Hasan Ilter, ______________________________ ______________________________ _____ Yarin Mektubu Yar selam göndermiş zarfın içinde, Aldım selamini başım üstüne, Garip görmüş beni yarim düşünde, Dert dolmuş yüreği düşün üstüne. Mektubun üstüne çizmiş elini, Elinin içine koymuş gülünü, Çok özledim yarin şirin dilini, Gayri söz söylemem sözün üstüne. Hasretlik yüzünden buldum belami, Sevgi kalemiyle yazmış kelami, Göz yaşıyla vermiş bana selami, Gayri yaşlar akar gözün üstüne. Mektubu yazdığın incecik divit, Sanki mektup değil canlı bir kağıt, İçine eklemiş hıçkırık ağıt, Akıtmış acıyı yüzün üstüne. O`da çok özlemiş beklermiş yolu, Ne zaman gelecek hasretin sonu, Tarayıp ördügüm saçının teli, Artık tarak tutmaz saçın üstüne. Okudum okudum bitmiyor yazı, Çekilmez gurbette güzelin nazı, Çalmaz artık benim bu elim sazı, Hüzün cökmüş artık sazın üstüne. Okudum mektubu yüreğim cöktü, Dertlendi bu gönül belini büktü, Dayanmadı gözler yaşını döktü, Akıttı hasreti yaşın üstüne. Sandallı mektubu gönülde sakla, Gel kara kaderi mektupla akla, Sevdiğim başını dizime yasla, Gayri sızı inmez dizin üstüne. Hasan Ilter
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1093
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
İmkansız Şeyler İmkansız olan şeyler vardır, bilirsin Yaşlanmamak gibi, ölmemek gibi Ve seni sevmemek çigan gözlüm Mümkün değil ki Çıkarıp atamam içimden Neyleyim yer etmişsin bir kere Ne zaman elime bir kağıt alsam Siner güzelliğin kelimelere Yumsam gözlerimi seni seyrederim Devamlı bir musiki kulaklarımda sesin Mevsimler seninle başlar, seninle biter Yıl oniki ay benimlesin. Ne zaman bir gemi görsem limanda Alıp başımı sesinle gitmek isterim Umrumda değil bu oyunlar, bu düzenler Anlasana; seni arıyor ellerim. İmkansız düşünmemek gecelerce seni Ve sevmemek ömür boyunca, bir gün degil. "Başka çaremiz yok, beni unut" demiştin Mümkün değil çigan gözlüm, mümkün değil. Ümit Yaşar Oğuzcan
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
Güneş Yerden Doğdu
Vefasız çıktı bu gönül… Hal hatır sormaz, selam vermez. Tanımazdan gelir her gördügünde beni. Sevdalar bıktı benden, ne kuşlar öter bahçemde, ne çiçek açar. Yüzüm gören benden kaçar. Güneş yerden doğdu bügün. Gök aydınlık, yer zifiri, kavruldu papatyalar. rüzgar esmiyor, Allah`im ne sıcak, dayanamadi acılar. Özlemler, aşklar eridi, Bir başka oldu yeryüzü. Güneş yerden doğdu, Bugün herşey ters, Bugün sıcak, bügün acı. Kafam kaynıyor, Yüreğim kanıyor, sular eriyor, Dünya yanıyor. Güneş yerden doğdu, Gök beyaz, yer zifiri.. Hasan Ilter
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BİR DÜNYA ÖZLÜYORUM
Masmavi bir gökyüzü, Pamuk gibi bulutlar Tertemiz mavi sular, Bir dünya özlüyorum Kinden, nefretten ırak Kavgadan, kandan uzak, Barış içinde olacak Bir dünya özlüyorum Savaşları hiç olmayan Yürekleri hep yanmayan Gözyaşı na boğulmayan Bir dünya özlüyorum Yokluktan hiç ölmeyen Emeğin hakkın veren Haklıyı iyi gören Bir dünya özlüyorum Bugün dünya şiir günü Kardeşliktir insanın özü Sevgi ve güler yüzlü Bir dünya özlüyorum Arif COŞKUN
|
|
|
#5 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1409
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şiir gibi hayatın olsun ,
şiirlerin hayat bulsun gönlün muradını alsın umarım birgün ünlü olursun
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 915
![]() |
Benim gibi siir'leri seven herkesin bu güzel günü kutlu olsun,
rabbim bizi duygusuz ve bilegimizi gücsüz birakmasin...
|
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2247
![]() |
"...Şairleri haykırmayan bir millet, sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir..."
Mehmet Emin Yurdakul |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ramazan_d Şuan
Son Aktivite: 28.02.2011 18:52
Tecrübe Puanı: 700
![]() |
Zaman izini sürerek kirli bir sabahla soluklanıyor.Tenim su tomurcuklarında ıslanıyor.
Yaşlıydı bu kent ve rüzgar.İnsanlar yalanlarla yıkanıyordu.Yangına durmuştu yürek ve bu yangında su suçsuzdu. Yaren zaman yeşile dokundukça sarartıp döküyordu. Acılar tozlu raflarda yerlerinden alınıp tozları silinip yerlerine konuluyordu. Denizler, dalgaları gizlenerek seviliyordu. Giyinmiş kuşanmış ağaçlar dayamış alnını güne, dallarında kuşları dinliyordu.Sesler geçiyordu kıyılarımdan.Tanıdık değildi çoğu. Ve kimliksizdi. Nendeler niçinler yaren. Bir baykuş yalnızlığında öterken, yıldızlar tutuşuyordu gök tavanında. Koyu karanlıktı. Karanlıkta tanınmıyordu gül. Yaren karanlık gizliyor kirlenen her şeyi. Çocukları düşündüm.Süt kokan ağızlarında taşıyorlardı sevgilerini.Ve istedim yürek yurtlarına girmesin yokluğun elleri Yaren bu kimlikler neden kimsesiz.. Bu nedenler niçin siz.Yarınlar neden bensiz. Dağ doruklarında soluklanıyorum yaren. Esen duru yellere söylüyorum düşlerimi. Düşlerim de bitti yaren. Düş satıcıları da gelmez oldu.Bekliyorum. Beklemek boşlatıyor yüreği. Gözlerim gördükçe ağlıyor. Uykular kokuyor gecelerde. Ayaklarımda toprağın izi çoğalıyor. Düşündüm yaren her taze gün batımında bir kıyıya atıp yüklerimi gitmeyi. Yurtlar yurtsuz yaren.Hangi deltaların yüreği sıcak. Bilmek nedir ey bilge. Suskunluğum saklanmaz oldu artık bende.Gül veriyorum yaren güle.Gül benzemiyor güldekine. Ağırım yaren hem de çok ağır. Bir kumru ötüyor az ötede sesi kimliğinde yaren. Puşttu ağızda kokan soluklar. Satıcılar bekliyordu omuzlarda. Haindi. Gizli kıyıların da yılanlar tıslıyordu. Yaren bu yolculuk çok uzun be. Soluk yeter mi bilmiyorum. Öfkeliyim kinliyim yaren. Kendini bilmeyen haldan bilmeze. Tutunmağa çabalıyorum solmadan yediverenlere. Direniyorum yaren. Yaşamak bu ise. Sırça köşklerinde oturuyor yağ yığınları. Benim kınalı kuzumun sütü yok be yaren. Ellerim çıldırıyor. Kırıyor kapıları. Kapılar neden yapılır yaren. Su önüne koça dağlar neden kalır. Koça kartal neden uçmaz artık mavide. Yaren neyi tartışır bu insanlar. Neden soluklarını tüketirler. Neden zamanı harcarlar kendileri gibi. Ömürlerine taktıkları keser her gün yontuyor onları yaren. Küflü odalarda zamanın son notasını bekliyor yaşlılar.Ve bebeler ilk notaya konarken. Sırlıyım yaren. Yokluğum göçmen kuşlar olacak her şeyde. Mekanlar var yaren. Tuzu kokmuş mekanlar. Yaren ucuz değil hiçbir mısra. Ucuz değil bir kan damlası.Yürüyen ayak. Sallanan kol olmak var kaldırım suskunluğunda. Yazmak yalnızlığıma vurduğum bir neşter yaren. Yazdıkça kanıyor sol göğsümün altındaki yumru et parçası. Gitme yaren. Sen gidersen yıkılır bu kent.Ölü kuşlar satılır çiçekçilerde. Fesleğen kokusuz kalır. Gülde güneş batmaz olur. Gitme yaren. Daha yan yana gelecek kelimler var. Ve anlatacak çok şeyleri olan kelimeler. Yaren şimdilik hoşça kal sen bana demeden. .........................şiir gününüz kutlu olsun |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
Kış Geldi
Soğudu havalar dondu tüm dünya, Aşkımın dağına yine kış geldi, Gönül küstü yare karardı rüya, Garibin başına yine iş geldi. Güldürmedi beni bu zalim felek, Yıkıldı başıma diktiğim direk, Kabul olunmadı tuttuğum dilek, Yüreğin başına yine güç geldi. Karlar yağdı ağustosta başıma, Yaz görmeden geldim ben bu yaşıma, Soğuk mu yazmışlar kader taşıma, Hayatın başına yine taş geldi. Dert ile kederle geçtı bu ömür, Felek acımıyor veriyor emir, Sert geçtı hayatım sanırsın demir, Gözümün içinden yine yaş geldi Gelene gidene uşak eyledin. Varıp yadellere derdim söyledin, Söyle güzel benim için neyledin, Benim aşkım sana yine boş geldi. Sevmiştim güzelin kalem kaşını, Akıttım gözümden kanlı yaşımı, Yoluma veriridim dertli başımı, Yüreğime senin aşkın hoş geldi. Hasan Ilter
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|