|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sibelYILMAZ Şuan
![]() Son Aktivite: 05.09.2014 09:55
Tecrübe Puanı: 938
![]() ![]() ![]() |
![]() Türkçemiz köklü ve zengin bir dil, olabildiğince kullanmaya özen gösteriyorum. Bununla beraber, günlük konuşmalar sırasında söylediğimiz bazı eski kelimeler var ki, onlardan vazgeçemiyorum. Belki de tam olarak karşılık bulmakta zorlandığımız için... Bunlardan biri de çok sevdiğim ‘hayırlı olsun’ dileğidir. Batı dillerinde böyle bir söz bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Arapça ‘hayr’ kelimesinin araya konulan bir ünlü harf ile Türkçe ses özelliğine uyarlanmış halidir ‘hayır’ ve sözlükte ‘iyilik’ olarak açıklanıyor. Oldukça sık kullanılan ‘hayırlı olsun’ deyimi ‘iyilikle’ diye yorumlanabilir. Ne hoş bir temenni, iyilikle... Derin anlam içeren bu sözü kolayca söyleriz. İlk maaşını alan gence, evlenen çiftlere, sınava giren öğrenciye, bebeği olmuş bir anneye, yeni giysi alan birine... Hatta tam tersi olumsuz durumlarda bile kullanırız. Yalnız ve hayal kırıklığına uğramış bir insana en güzel teselli sözü ‘hayırlısı olsun’ değil midir? ‘Hayırlı olsun’ deyince aklınıza ne geliyor? Nasıl bir resim canlandırıyorsunuz zihninizde? Hiç fark ettiniz mi bilmiyorum, ama bana söylendiğinde ferahlıyorum. O anda olumsuz görünen bir durumun bile benim lehime gelişeceği güvenini veriyor, iyimserlik duygusu uyandırıyor. Olumlu bir bakış açısıyla bakılabileceğini anlatıyor hayata. Güzel ya da kötü, birçok koşulda söyleriz bu iki sözcüğü. Çünkü o anda olan bitenin bizim iyiliğimize olup olmadığını bilemeyebiliriz. Çoğumuz, önce bizi rahatsız eden bir olayı sonradan, ‘iyi ki öyle oldu’ diye yorumladığımız durumlarla karşılaşmadık mı? Sabah ola, hayrola;her gecenin bir aydınlığı var. Güneş yeniden doğuyor... İlkbaharda rengarenk çiçekleniyor kuru dallar... Ve başlayan hiçbir fırtına sonsuza dek sürmüyor. Şu an zifiri karanlık da olsa ışığı göreceğimizi bilmek. Uyandığımız her yeni günün, aldığımız her yeni nefesin, attığımız her sağlam adımın iyiye dönüşme umudu taşımasına izin vermek. Çevremizdeki güzelliklere odaklanıp onu aramak, bulmak ve paylaşmak. Başımıza gelen türlü şeylerin aslında bizim iyiliğimize olduğu inancı ile yaşamak. Ne güzel! Birçok anlam barındırıyor içinde bu küçük cümle: Kabul, iyilik, teslimiyet, güven, inanç, ümit, cesaret, önemseme, değer verme, teselli ve sevgi gibi... İyimserlik ve umut dolu tek söz bile zor günlerde en güçlü dayanağımız olabilir. Unutmayalım ki, başımıza ne gelirse gelsin, hepimiz bize moral veren sözcükleri kullanan insanlara ihtiyaç duyarız. Yaşamı onaylama gücü taşıyan sihirli kelimelerle bitiriyorum yazımı: Hayırlı hafta sonları! Sevgi ve umutla, Meral Ceylan
"Çöplüğe attılarda mukaddes emaneti, Hak bellettiler Hakka en büyük ihaneti." Konu sibelYILMAZ tarafından (06.10.2009 Saat 07:29 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sabah Erken Kalkmanin Bereketi | seva | Dini Bilgiler | 8 | 16.06.2009 09:38 |
TSK'dan hainlere sabah taarruzu! | Kaptan-58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 0 | 07.10.2008 11:32 |
Sabah Kederleri... | sivaslifani | Arşiv | 2 | 28.12.2007 23:30 |
HER SABAH SİZDEN İSTENEN 8 ŞEY | gürün_güzeli | Arşiv | 7 | 31.10.2007 15:18 |