|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 983
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Destek gelirse Fakülte yapılacak TOBB ETÜ’ye bağlı bir fakültenin ilimizde açılması sözünü TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan alan STSO Başkanı geçtiğimiz gün üniversite yetkilileri ile görüşmek için Ankara’ya gitti. Sivas’a üniversite yetkilileri ile birlikte dönen Yıldırım, fakülte arazisi için fuar alanını gezdirdi. Burada inceleme yapan yetkililer, uygun görürse fakülte fuar alanına yapılacak. İnşaatında bir çok sıkıntı yaşanan bina fakülte için uygun onayı alırsa, yer tahsisi bir an evvel yapılırsa ve yerel yöneticilerle bürokratlar destek verirse TOBB’un yapacağı fakültelerde büyük yol alınmış olacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne TOBB ETÜ) bağlı bir fakültenin Sivas’ta açılması için uzun süredir çalışmalar yürüten STSO başkanı Osman Yıldırım geçtiğimiz gün Ankara’ya gitti. Fakülte yapımına bir an önce başlanmasını isteyen Yıldırım, Ankara’da TOBB ETÜ yetkilileri ile görüştü. Görüşmelerin ardından TOBB ETÜ Genel Sekreteri Âdem Şahin ve üniversitenin inşaat işlerini yürüten bir mühendisle dün yola çıkan Osman Yıldırım, yetkililerle birlikte yeni kurulacak fakülteye yer tespiti için Sivas’a geldi. İlerleyen yıllarda birkaç fakültenin daha açılacağını göz önüne alarak geniş bir arazi için alan incelemesi yapan yetkililer Fuar Alanını gezdi. Eğer fuar alanı uygun görülürse fakültenin buraya yapılacağı öğrenildi. Sivas’ın ikinci üniversitesi konumunda olacak fakültenin alt yapı çalışmalarının tamamlanarak 2010 yılında temelinin atılması bekleniyor. Kaynak: Sivaspostası |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnşallah bu uygulamaları uygun görürler ve bir fakülte yapılır.2010 Yılının ülkemiz ve ilimiz açısından hayırlara vesile olması tek temennim
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel bi haber inşaAllah biran önce açılır..
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4588
![]() |
Haydi hayırlısı inşallah kağıt üzerinde kalmaz ben bu iktidarın sivasımıza civi cakacağına inanmıyorum
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 15.06.2026 21:25
Tecrübe Puanı: 1395
![]() |
Osman yıldırım oldum olası bana hiç inandırıcı gelmiyor.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2239
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eksikler tamamlanması dileğimle....
|
|
|
#7 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Duhan58 Şuan
Son Aktivite: 07.01.2013 13:30
Tecrübe Puanı: 797
![]() |
umarım bir kaç çabalayan çıkarda bu yatırımda digerlei gibi uçup gitmez
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() KAOS Şuan
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31
Tecrübe Puanı: 772
![]() |
Bu adamı hiç sevmedim, ve her geçen gün ne iyi ediyorumda sevmiyorum diyorum..
Be adam, Cumhuriyet Üniversitesinde kanunen açılmış ama yapılanamadığı için öğrenci ve öğretim üyesi alamayan fakülteler var (İletişim fakültesi gibi). Madem biliyorsun bunların hayata geçirilmesine çalışsana, senin açacağın özel üniversiteye kaç öğrenci kaç öğretim üyesi alabileceksin, daha binan yok yerin bile yok... Her işinde olduğu gibi göz boyamak, kendi tarafına yontmak, ve Sivas'a çalışıyormuş gibi yapmaktan başka bir şey yapmıyor... Sivas'a uçak seferlerinin artırılmasına ve özel şirketlerin gelmesine engel olması gibi Kendi aldığı araziye uyduruk alışveriş merkezini yapıp cebine paralar katabilmek için eski yeni otogar satışının satılıp yerine nefis ve Sivas'a yakışır alışveriş merkezi yapılmasına destek vermediği gibi, İki carreforun Sivas'dan gitmesinin nedenlerini bildiği ve çözebileceği halde sessiz kalıp kaç insanın işsiz ve Sivas insanın alternatifsiz kalmasına yardım ettiği gibi, Beşinci sınıf Rus pazarında satılacak malları sanki Sivas'lıya çok iyi malı çok iyi satıyormuş gibi Mukaş denen yerde insanları kandırdığı gibi, Çok özel yapı işi yapıyormuş edelarıyla Sivaslının daha önce göremediği malzemeleri kullanarak kapalı alan konut işi olan Eğriköprü evlerini değerinin beş katına pazarlamaya çalıştığı, yarısını satamadığı için evleri alanlara evlerini bir türlü teslim edemediği gibi.... Daha çok şey var yazacak ama bunlar şimdilik aklıma gelenler... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 851
![]() |
Alıntı:
Uzun uzun cevap yazmak istemiyorum ancak yukarıda belirtilenlerin yüzde doksanına katılmıyorum. Yüzde onluk hata payı da kadı kızında da bulunur değil mi? Sadece şunu belirteyim; yukarıda yazılan yazı Sivas'ın ve Sivaslının geri kalmışlığının zihni altyapısının resmidir. Memlekette bir şeyler yapmaya çalışan oldu mu başla karalamaya, çelme takmaya, kötülemeye, engel olmaya... Kimse de demez ki ''ya hu iyisiyle kötüsüyle zengin bizim zenginimiz, onun işleri daha da büyürse Sivas 'ta büyür, daha çok Sivaslı ekmek yer, hepimiz daha da zenginleşiriz, refah düzeyimiz yükselir...'' Bunları söylerken eleştirmeyelim demiyorum ancak biraz insaflı olalım. Ve soruyorum, nedir bu zengin düşmanlığıveya aleyhtarlığı? Cümle alem hint fakirleri gibi mi yaşayalım?
|
|
|
|
#10 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() KAOS Şuan
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31
Tecrübe Puanı: 772
![]() |
Alıntı:
Ben sana açık açık örnek veriyorum. sende çok biliyorsan düzeltirsin... Ayrıca yazdıklarımın neresinde zengin düşmanlığı var söyler misin? Sen çok memnunsun herhalde, sırtından zengin olunmasından, kulağına gözüne boyamalar sürülüp cebinden paranın alınmasından, kazıklanmaktan... Ben memnun değilim ve olanları birebir biliyorum.... Kötü zengin benim zenginim değil kardeşim, bu nasıl mantıktır? Ben enayi değilim..... |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|