|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas'ta şehir trafiğinde değim yerinde ise ‘saldım çayıra Mevla kayıra' dedirtecek bir durum hâkim. Başta yol çizgileri ve yaya geçitleri olmak üzere trafiğe yön veren levha ve işaretlerin düzensiz olduğu kente, kurallara uymayan yaya ve sürücülerin de bir hayli fazla olması sıkıntıyı kat be kat artırıyor. Zaman zaman ölümlü kazalar yaşandığı halde, şehri yönetenler seyirci kalıyor. Bu durumdan muzdarip olan çok sayıda vatandaş ise isyan ediyor. Sivas'ta trafik aksaklıkları, halkı canından bezdirmeye devam ediyor. Şehir merkezindeki trafik işaretlerinin de düzensiz olduğu kentte, bunun üzerine bir de genel kurallara riayet etmeyen yaya ve sürücüler eklenince, tablo daha da vahim bir hal alıyor. Park sorunundan, trafik levhalarının düzensizliğine kadar birçok olumsuzluğun yaşandığı kentte, trafik kurallarına uymayan kişilerin sayısının da bir hayli fazla olması özellikle kent merkezindeki yaya ve araç trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Konuyu yakından takip eden ve halkın sıkıntılarını duyuran gazetemize ulaşarak, ilgililerin duyarsızlığına tepki gösteren vatandaşlar, “Her türlü tepkiye rağmen hiçbir müdahale söz konusu değil. Yaya geçitleri düzensiz, belirsiz, bazı noktalarda geçiş üstünlüğünün kime ait olduğu belli değil, trafik levhaları yetersiz ve düzensiz. Bir de trafik kurallarına uymayıp kendi kurallarına göre hareket eden insanlar olunca trafik daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu olumsuzluk günden güne artarak devam ediyor. Bu duruma müdahale edilmez ise, günden güne artan araç ve insan sayısı nedeniyle bir süre sonra hiç içinden çıkılmaz bir durum ortaya çıkacak. İl Trafik Komisyonu'nun, Emniyet Müdürlüğünün, Valiliğin, Belediyenin ilgili kurullarının birimlerinin bu konularla ilgili mutlaka bir çalışma yapması gerekiyor” dedi. Gazetemize bu konuyu gündemde tuttuğu için teşekkür eden vatandaşlar, ilgili makamların duyarsızlığına ise tepki gösteriyor. Vatandaşların ortak görüşü: “Sürücü ve yayaların eğitilmesi şart. Mutlaka hız kesici önlemler alınmalı. Gerekli tüm noktalara renkli ve ışıklı yönlendirme işaret ve levhaları yerleştirilmeli” SIKIYÖNETİM ŞART! Bu konuda kurumların ilgili birimlerinin sıkıyönetim uygulaması gerektiğini savunan vatandaşlar, trafik kurallarına uyulması konusunda eğitici çalışmaların da yapılmasını istedi. TV, gazete ve radyolar aracılığıyla Sivas'ta kent merkezindeki trafik yoğunluğu bulunan noktalarda sıkı denetim ve uygulamalar yapıldığının duyurulmasının bile sürücüler üzerinde caydırıcı bir etki yaratacağını belirten vatandaşlar. Kent merkezi zaten bir avuç yer. Trafik yoğunluğu ve sıkıntılarının yaşandığı noktalar da bir elin parmakları kadar. Bu noktalarda denetim ve uygulamalar sıkılaştırılmalı. Hem vatandaşlarda trafik kurallarına uyma bilinci oluşmasına katkı sağlanmalı hem de kuralları ihlal ederek, halkın mal ve can güvenliğini tehlikeye atan sürücüler cezalandırılmalı. Aynı şekilde kurallara uymayan yayalarda cezalandırılmalı ve uyarılmalı” dedi. BU GİDİŞ NEREYE? Sivas'ın gelecek 10 yıl içerisinde bu tür sorunların içinden çıkamaz bir hale geleceğini savunan vatandaşlarda, kentin kuralsızlık açısından gidişatının hiç iyi olmadığı görüşü hakim. İlgili makamlarının duyarsızlığı nedeniyle olumsuzlukların her geçen gün daha da arttığını savunan vatandaşlar, “Ne kadar yazılıp çizilirse çizilsin vatandaş ta, ilgili makamlarda kendi bildiğini okuyor. Kent merkezinde bazı ara sokaklarda araçlar rast gelen yere park edilmiş, aracınızla geçmek için bir hayli usta olmanız gerekiyor. Yada park halindeki araçlara çarparak geçeceksiniz? Bunun sebebi nedir? Diyelim ki birkaç kez bu oldu. Ama sürekli böyle. Buradan nasıl bir anlam çıkıyor peki? Bu duruma müdahale edilmediği? Peki ama neden? Bu yaklaşım tarzı, zaten kural tanımayan bazı kişilerin iyice kuralsızlaşmasına neden olmaz mı? Eğer bu konuda taviz verilmez ise, vatandaşta mecbur kalıp kurallara uyacak” şeklinde tepkilerini dile getirdi. “YAYA GEÇİTLERİ YENİDEN DÜZENLENSİN” Trafikteki en büyük sıkıntının araç sürücülerinin büyük çoğunluğunun yayaları görmezden gelmesi olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Buradaki nizamı düzeni, kim sağlayacak? Buradaki sorumluluk kimin? Çoğu kez, şahit oluyoruz insanlar bu olumsuzluk nedeniyle kavga edecek duruma geliyorlar. Yurt dışında yaşayan bazı vatandaşlar, oradaki kural ve nizamın ciddiyetinden bahsediyorlar. Aynı vatandaşa bir bakıyorsunuz, hiç olmadık yere aracını park etmiş, ya da kuralları ihlal ediyor? Burada ciddi bir sıkıntı var. Demek ki, bu şehirde böyle bir ciddiyetsizlik var. Bu konuda mutlaka ciddi çalışmalar yapılmalı. Sürekli gazetelerde televizyonlarda yayaların karıştığı kazaları görüyoruz. Peki, ama neden? Çünkü genelde yaya da sürücüde kurallara uymuyor. Yaya iki metre ilerideki yaya geçidini kullanmıyor, sürücü yaya geçidinden geçen yayaya yol vermiyor. Hal böyle olunca, kazalar yaşanıyor ya da her gün onlarca kişi ucuz atlatıyor. Lütfen birileri otursun bu olumsuzlukların önüne nasıl geçileceği konusunda bir çalışma planlama yapsın” dedi. Vatandaşlar, bir kentin gerçek manada şehir kimliği kazanabilmesi için kurallara uyulması gerektiğini belirtirken, 'şehirli olmanın şartı da kurallara uymaktır' dedi. Ersan Arslan / Sivasın Sesi |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bazı şeyleri görmezlikten gelmek vurdumduymaz olmak kuralları hiçe saymak genel değil tabiki fakat toplum olarak ne yazıkki reayet etmiyoruz. Sonucunda da bu manzara tabiki kaçınılmaz oluyor. Bu sadece Sivas'a özgü birşey değil genelde böyle.
Bunun çözümü elbetteki sıkı disiplin, eğitim, ağır cezalar ve duyarlılıktan geçer.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meydan ile Kümbet Mah. arasında ki bulvar İnönü bulvarıydı sanırım. Mesela orda hiç yaya üst geçidi bulunmuyor. Halk yolun ortasından geçmek zorunda kalıyor. Sonrasında kazaya davetiye çıkıyor. Belediyenin işi çok zor ama bekleyecek zaman yok çok çalışılması lazım.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HasreT Şuan
Son Aktivite: 19.11.2013 13:36
Tecrübe Puanı: 2644
![]() |
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı HasreT'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() özgüven Şuan
Son Aktivite: 04.04.2015 06:50
Tecrübe Puanı: 762
![]() |
Herkes kurallara uysa sorunda çözülecekte malesef kimse kurallara uymuyor nedense.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı özgüven'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() amazon10 Şuan
Son Aktivite: 27.05.2015 12:20
Tecrübe Puanı: 655
![]() |
Yaya geçtiğini görüyor buna rağmen bazı şoförler hızlarını hiç kesmeden devam ediyor.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar amazon10'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 861
![]() |
trafikte bir kural vardır.yol ne kadar kötü olsa ve kalitesi 3.sınıfta olsa suç %95 araç kullananda ve yayadadır.suçlu kesinlikle bellli.ama yinede yerel yönetimimiz olsun trafik olsun onlar önce üzerlerine düşen %5 lik kısımı halletmeliler.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar burak5866'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1339
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas'ta levha eksikliği ciddi bir sorundur..Siz koskoca bir caddede ilerlerken,sağdan küçücük bir aradan çıkan araçla çarpıştığınızda suçlu oluyorsunuz.Çünkü ana yol-tali yol levhası yok..Bazı kavşaklarda lamba var ama 2 aydır yanmıyor..Yayalar yolun ortasından yürümekte ısrar ediyor..Geçen kadının biri yolun ortasından giderken yan aynam hafiten koluna çarptı..İnsanlık namına araçtan inip özür diledim ama kadın bana sert çıktı.Ben de dedim ki ben arabayım ve olması gerektiği gibi yolda gidiyorum,siz yayasınız ama kaldırım dururken yoldan gidiyorsunuz.Arabama vurduğunuz için özür dilemesi gereken sizken ben yine de özür diliyorum bir de sert çıkıyorsunuz .Tuhaftı..
![]()
|
|
|
#9 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1552
![]() |
Alıntı: