|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 954
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Hayat Ağacı Derneği, Ramazan ayı faaliyetlerine başladı. Her yıl Ramazan ayında binlerce kişiye yardım ulaştıran Sivas Belediyesi bu yılki yardım programını da oluşturdu. İlk olarak Ramazan ayında bin 200 kişilik iftar çadırı kuracak olan Sivas Belediyesi,5 bin aileye sadece Ramazan ayına mahsus, alışveriş çeki verecek. 100 aileye de Ramazan ayı boyunca, iftar yemeği ve ekmeklerini evlere servis edecek olan Sivas Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi de en az bin ailenin giyim ihtiyaçlarını karşılayacak. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Hayat Ağacı Derneği bünyesinde oluşturulan arşivinde müracaatı bulunan 9 bin aile içerisinden, bin 100 aileye yıl boyunca düzenli olarak Gıda Bankasından alışveriş yaptırıyor. Bu ailelerin haricinde 5 bin aileye sadece Ramazan ayına mahsus olmak üzere alışveriş çeki verilecek ve bu aileler Ramazan ayı içerisinde Gıda Bankasına gelerek aile nüfus sayılarına göre kendilerine belirlenen limit kadar alışverişlerini yapabilecek. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde dosyası ve kaydı bulunmayan aileler de hemen evraklarını getirmeleri halinde, mobil ekiplerle tahkikatları acilen yapılacak ve muhtaç olanlar Ramazan ayında bu alışveriş imkânından faydalanacak. Ayrıca Hayat Ağacı Derneği, Sivas esnafının Ramazan ayında yapacakları yardımları Gıda Bankası aracılığıyla muhtaç ailelere ulaştıracak. Ayrıca, bir kişilik iftar bağış ücreti 5 TL olmak üzere, muhtaç insanlara iftar yemeği ikram etmek isteyen vatandaşlara yönelik bağış kampanyası düzenlenecek. Bağışta bulunmak isteyenler, iftar çadırı önünde ve şehrin muhtelif bölgelerinde açılacak bağış kabul merkezine veya bizzat Gıda Bankasına bağışta bulunarak katkı sağlayabilecekler. Bu yıl da alışveriş merkezlerine ve ticaret merkezlerine yerleştirilen büyük bağış kumbaraları ile de halkın Gıda Bankasına yardım yapmaları için kolaylık sağlanacak. Hürdoğan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YuSuF Şuan
Son Aktivite: 10.10.2014 15:22
Tecrübe Puanı: 1107
![]() |
Çok güzel bir haber.
Allah,yapılmış,yapılacak olan iyilikleri kabul etsin. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar YuSuF'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sadece Sivas belediyesi değil ülke genelinde iftar çadırları kuruluyor nekadar güzel birşey.
Akşama kadar oruç tut akşam evine yetişme imkanın yoksa bu çadırlarda iftarını aç yiyebildiğin kadar ye,Biz bi günün sonunda aman ne yiyeceğiz ne pişti derdine düşerken Afrikada bi lokma yiyecek bulamayan ve açlıktan ölen okadar insan varki,İşte gün içerisinde ne yiyeceğiz derdine düşmeyi bırak burada açlıktan ölen insanlarıda düşünmemiz gerek.Diyanet işleri başkanlığımız bu mubarek ayda afrikada açlıktan kıvranan insanlar için bi kampanya başlatacakmış bi ekmek parasıda olsa yardım yapabilirsek ne mutlu bize..
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Tecrübe Puanı: 2323
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mübarek günde böyle bir yardımın yapılması çok güzel ALLAH'ım kabul etsin.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar HaZaN'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5498
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Keske fakirler 12 ay boyunca düsünülse.
Allah razi olsun bu bagislari & yardimlari yapanlardan. Biz ne hayir sever bir milletiz. Müslüman, Türk & insan olmanin geregi budur. Allah birini bin etsin bu yardimi edenlerin..
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Reform Şuan
Son Aktivite: 28.12.2012 19:33
Tecrübe Puanı: 633
![]() |
Bir ay boyunca tamam da ondan sonraki aylarda ne olacak? Açlık, sefalett, yoksulluk neden olsun ki? O insanlara iş imkanı, sağlamak insanca yaşayacağı olanakları sunmak devletin işidir. Pasta başındakiler iyi düşünmeli, Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar olmasın. Kimi parayı harcayacak yer bulamazken kimi ekmek bile bulamıyor. Bu adaletsiz sistemi düzeltip, devlet sosyalleşip bu dengesizliği ortadan kaldırmasıyla son bulur.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|