Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 09.01.2012, 13:59   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Patron ne derse o

2008 - 2009 ve 2010 Yıllarında üst üste üç yıl kâr açıklayan Sivas'ın sanayi devi Tüdemsaş'ın bu yıl zarar açıklaması bekleniyor. Çünkü büyük patron TCDD öyle istedi. Tek müşterisi TCDD olan fabrika müşteri kâr derse kâr zarar derse zarar ediyor. Oysaki 2011 yılın hedef bütçesinde 800 bin lira kâr elde etmesi planlanmıştı.

Sivas ekonomisinin 73 yıllık ekonomi devi TÜDEMSAŞ’ın bu yıl zarar açıklaması bekleniyor. Bir kit olan TÜDEMSAŞ yılardır Devlet Demiryollarına vagon üretiyor ve o vagonların tamirini yapıyor. Fabrikanın sahibi olan TCDD aynı zamanda fabrikanın tek müşterisi. O nedenle de vagonların üretim fiyatını da tamir fiyatını da belirleyen Devlet Demiryollarının kendisi oluyor. Hal böyle olunca Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü kendi bilançosuna bakarak TÜDEMSAŞ’ı ya kâr ettiriyor ya da zarar.
Geride bıraktığımız üç yıl süre ile Devlet Demiryolları Genel Merkezi TÜDEMSAŞ’ın kar etmesini istedi. TÜDEMSAŞ ilk kez 2008 yılında kar elde ettiğini açıklamış Sivas kamuoyunda büyük yankı bulmuştu. TÜDEMSAŞ o yıl 35 milyon 540 bin lira kar açıklamıştı. Oysaki 2009 yılında TÜDEMSAŞ’ın dosyalarını inceleyen Müfettişler bırakın karı TÜDEMSAŞ’ın kuruma 30 milyon borçlu olduğunu rapor etmişti. 2009 yılında ise TÜDEMSAŞ üretim programında yüzde 28, tamir programında yüzde 27 sapma olmasına rağmen 10 milyon civarında karlılık açıklamıştı.
Üst üste iki yıl kar açıklamayan TÜDEMSAŞ’ın yakasına Maliye yapışıp vergiyi isteyince para bulunamamış TÜDEMSAŞ yetkilileri gerçekte olmayan karlılığı kâğıt üstünde gösterdiklerine pişman olmuştu.
Maliye engelini kırmak için 2010 yılında sadece 700 bin lira kar elde ettiğini duyurmuş ve 2010 bilançosunu çok az bir karla kapatmıştı. Üst üste üç yıl TÜDEMSAŞ’ın kar açıklamasına göz yuman TCDD, 2011’de buraya kadar dedi. 2011 Bütçe hedefinde 800 bin lira kar elde etmesi hedeflenen TÜDEMSAŞ’ın yüklü miktarda zarar açıklayacağı tahmin ediliyor. Bu yıl bir hayli açık vermesi beklenen Devlet Demiryollarının bu yöntemle kendi zarar oranı azaltmayı hedeflediği tahmin ediliyor. Büyük patronun talebini yerine getirecek olan TÜDEMSAŞ ise 2011 yılında zarar edecek.
Bu zarar durumunun TÜDEMSAŞ’ın ödenmiş sermayesi olan 80 Milyonu sıfırlayana kadar devam etmesi bekleniyor.
2012 yılından itibaren TÜDEMSAŞ’ı daha da zor günler bekliyor. Önümüzdeki yıl itibari ile Devlet Demiryolları vagon alımında Tekel’i kaldıracak ve serbest piyasadan vagon alacak. Fiyatı ucuz veren TCDD’ye vagon satabilecek. Sadece ülkemizde TÜDEMSAŞ’ın 6 tane özel sektörde rakibi bulunuyor…

Gazete İzci
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 09.01.2012, 14:41   #2
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Patron ne derse o

Benim eniştem Tüdemsaşta çalışıyordu bir kaç haftaya kadar, kendi istekleriyle eniştem ile birlikte 30-40a yakın kişi TCDDna geçti. Kendisine soruyorum niye devlete geçtin diye, demiryollarında geleceğini garantiye almak istediğini ve tüdemsaşa göre çalışma koşullarının çok daha hafif olduğunu söyledi. Bence yakın zamanda TÜDEMSAŞ yavaş yavaş işlevini bitirir.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)