|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1081
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eşi başörtülü diye otele alınmadı geceyi ailesiyle karakolda geçirdi
İstanbul'un stresinden uzaklaşmak, eşi ve 2 yaşındaki çocuğuyla Bodrum'da 3 gün tatil yapmak isteyen işadamı Ahmet A., kendini ayrımcılığın ortasında buldu. Her şey, 23 Mayıs'ta 4 yıldızlı Mavi Kumsal Oteli'ne rezervasyon yaptırmasıyla başladı. Önceki akşam otelin kapısından içeriye giren işadamı, odasının anahtarını isteyince büyük bir şok yaşadı. İddialara göre rezervasyon görevlisi, otel müdürüyle görüştükten sonra Ahmet A.'ya dönüp, "Sizi içeriye alamayız." dedi. Rezervasyon yaptırdığını, parayı da peşin ödediğini hatırlatan işadamı, maruz kaldığı olayın sebebini sorduğunda neye uğradığını şaşırdı. "Eşiniz başörtülü. Otelimizin kuralları gereği almıyoruz." cevabı üzerine çıkan tartışma karakolda bitti. Geceyi burada geçiren işadamı dava açmaya hazırlanırken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, otele tepki gösterdi: "Türkiye'de herkes eşittir. Bunu en iyi turizmciler bilmeli. Ceza gelebilir." 'www.gezisitesi.com' adresinden 23 Mayıs'ta Bodrum Mavi Kumsal Oteli'ne üç kişilik rezervasyon yaptıran Ahmet A., 274 YTL'lik ücreti de peşin ödedi. 1 Haziran'da 21.00 sularında 2 yaşındaki çocuklarıyla otele giden çifte, lobide bir süre bekletildikten sonra problem olduğu söylendi. Otel yetkilileriyle telefon görüşmesi yapan resepsiyon görevlisi, Ahmet A.'ya, "Eşinizin türbanlı olmasından dolayı sizi otele alamayacağız." dedi. Çifte standartla karşı karşıya kaldıklarını belirten çift, otelin böyle bir kuralı varsa görmek istediklerini söyledi. Otel yetkilisi ise, "Gerekçe göstermek ve sizi otele almak zorunda değiliz." diye karşılık verdi. Bunun üzerine rezervasyon yaptırırken ödedikleri paranın iadesini isteyen A. çiftine yine olumsuz cevap verildi. "Birçok ülkeye gittim, hiçbir yerde böyle bir çağdışı muameleyle karşılaşmadım." diyen Ahmet A., yaşananların Türkiye'ye yakışmadığını ifade etti. Gece saat 03.00'e kadar Bodrum Emniyet Müdürlüğü'nde kaldıklarını, tatillerinin zehir olduğunu belirten Ahmet A., otel yönetimini dava edeceklerini açıkladı. Ahmet A. acente yetkilileriyle görüştüğünü, otelin tutumunun Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yönetmeliklerine de aykırı olduğunu ifade etti. Otel yönetiminin, takındıkları tutumla ilgili hiçbir yönetmelik gösteremediğine dikkat çeken Ahmet A., eşi Merve A.'nın başörtüsünü bahane ederek otele kabul edilmediklerini anlattı. Mavi Kumsal Oteli görevlisi Eylem Uluçay ise uygulamayı ilginç bir benzetme yaparak savundu: "Nasıl ki kapalılar için ayrılmış bir otelde açıklar ağırlanamıyorsa, bizim otelimizde de böyle bir şey var." Yaptıklarının insan ayırmayla ilgisinin olmadığını iddia eden Uluçay, otellerinin kurallarıyla ilgili bilgilerin turların hepsinde mevcut olduğunu, kendilerine telefon eden müşterilere de başörtülüleri almadıklarını söylediklerini belirtti. Acentelere de başörtülülerin otele alınmadığı yazısının gönderildiğini kaydeden Uluçay, Ahmet A. ve ailesinin düştüğü durumdan [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] sitesinin sorumlu olduğunu ileri sürdü. Ahmet A.'nın polise tutanak tutturmakla doğru olanı yaptığını ifade eden [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] sitesi operasyon yönetmeni Serkan Olca ise konunun kendilerine olay bittikten sonra intikal ettiğini anlattı. Otel yönetiminin ileri sürdüğü başörtülülerin giremeyeceği kuralıyla ilk defa karşılaştığını kaydeden Olca, olaydan otelin sorumlu tutulacağını aktardı. Otele para cezası gelebilir Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, eşi başörtülü olduğu gerekçesiyle müşterilerini mağdur eden Mavi Kumsal Oteli'ne tepki gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti'nde insanların eşit olduğunu en iyi turizmcilerin bilmesinin gerektiğini söyleyen Süslü, otelin başörtüsü konusunda herhangi bir yasaklama getirmesinin mümkün olamayacağını belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Süslü, bakanlığın para cezası uygulayabileceğini ifade ederek, "Otel çocuk almayabilir fakat insanı giyim tarzından dolayı almama gibi bir lüksü yok." dedi. Süslü, mağdurların kendilerine başvurmasını istedi. Mustafa Yüksel, Muhammet Zengin, Bodrum evet burası TÜRKİYE VE % 99 U MÜSLÜMAN BİR ÜLKE SİZ YORUMLAYIN HANGİ YASAYA VEYA HANGİ ZİHNİYETE DAYANDIRIRSINIZ BU OLAYI
|
|
|
#2 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1397
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kişi hak ve özgürlüklerine aykırı bi davranış .işte özümüzü kaybetiğimizin açık göstergesi eminim ki o diretmeyi uygulayan insanların çoğunun annesi halası teyzesi ninesi başı örtülüdür ama işte avrupalaşıyoruz yaaaaaaaaaaa
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() Fatihmd Şuan
Son Aktivite: 28.11.2013 10:20
Tecrübe Puanı: 716
![]() |
Allah akıl fikir versin ne diyelim, Turizmde bile bu yapılırsa artık gerisini bilemiyorum. Nereye varacak bu yobazlığın sonu.
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4561
![]() |
Bunların müslüman olduklarından şüphem var dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yokken neden bizim ülkemizde insanı küçük düşürecek hareketler yapılıyor anlamak mümkün değil bunlar bazılarının maşaları kraldan çok kralcı olan tipler bu otele öyle bir ceza verilmeliki bir daha belini doğrutamasın bizlerde bu tür otellere karşı secici olmalıyız sadece baş örtüsüne karşı yapılmış bir olay değil insan hak ve özgürlüklerine yapılmış bir ayıp olduğu için secici olmalıyız
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1073
![]() ![]() ![]() |
bu sene yeni gittiğim otelde , yanlızca 3 türk aile vardık, geri kalan ingiliz yaklaşık 110 oda dolu, diğer 2 türk ailden diğeri bayan başörtülüydü, adam rahat havuza girdi, denize girdi, top oynadı su kaydırağına bindi, bayan ise sadece adamın fotograflarını çekti, eninden boyundan atlarken yüzerken kayarken, kadıncağız havlusunu verdi o kadar , çok mutlu mesud bir tablo çiziyorlardı, eşim ve ben kadının haline bakıp üzüldük sadece genç bir insan bu kadar aşağılanır, kadın başörtülü olsada üstten baştan aksesuardan zenginliği belliydi, , adam ise zırt pırt içecek almaya gitti , çay kahve kola meyve suyu ve sıkça tuvalete vs gitti ama adam giderken hep o gözü çaktırmadan üstsüz güneşlenen genç ingiliz hatunlardaydı, adamın allahı var yaşlı ingiliz karılara hiç yüz çevirmedi ama hep çok sık tuvalete gitti, çünküüüü o yol üzerinde yatıyordu genç zarif üstsüz güneşlenen ingiliz hatunlar, bir diğer genç türk aileside karı koca okumuş oldukları belli yanlız bunların sakatlığıda kendilerini ingiliz diye personele yutturmaya kalkmalarıydı, karı koca kendi aralarında havuzda barda ingilizce konuşuyorlar fakkaaatttttt gel görrrkiiiiii aksaannnnnnnn ben türk aksanıyım diye sırıtıyordu, ısrarla personele ingilizce hitap edip servis alıyorlardı, thankyolu mankyolu
ne oldu bize neoldu bize ne oldu bize dedirten manzara buydu bu tatilde bana, buda benden size başka bir haberrrrr
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptan-58 Şuan
Son Aktivite: 06.08.2013 11:28
Tecrübe Puanı: 1053
![]() ![]() ![]() ![]() |
ya gene sinirlerim alt üst oldu.. şimdi açacam ağzımı yumacam gözümü ama ........ ya sabır ya sabır.. Allah ıslah etsin bu ******** adi insanları.. Allah belalarını versin avrupa özentisi hainler.........
|
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1073
![]() ![]() ![]() |
nasıl iranda rejimden bunalanlar türkiyeye tatile gelip sahillerimizde sen ben gibi dolaşıyorlar nasıl rahat ve mutlular anlatamam , allah allah bize benziyorlar ama sesler farklı deyip yadırgadığım çok tip meğerse iranlıymış, kadınları modern erkeleri modern halka açık plajlarda sevgililer eşler rahat rahat yüzüp oynayıp yiyip içip tatil yapıyorlar ama gel görki iranda değil bu yaşadıkları türkiyede, şimdi aynı şeyde bizim inancını kendince tarfi edip şekillendirip yaşayan insanlarımıza gelince durum ne , onlarda belki artık haremlik selamlık otellerden sıkıldı, yaşadıkları kimlik ifade ve avarlıklarını ispatı, normal vatandaşlarla aynı ortamı paylaşarak bundan kurtulmaya , veya tartışmaya, aşmaya çabalıyorlar, yukarda bahsi geçen haberde bu açıdan bakılıp değerlendirilmeli bence, belki hep kendi çevresini kendini tekrar etmenin sıradanlığından kurtulup biraz nefs alma amaçlı , otel ü tatil konsepti seçmiş olabilirler, otelcinin yaklaşımı olacak iş değil tabiki , ayıp, nasıl ramazanda yiyip içeçek bulamıyorsa oruç tutmayan kardeşlerimiz, nasıl ingilize bira türke yasak mantığı istanbul gibi kozmopolit olmuş dünya kültür başkentinde yapılabiliyorsa bu ayıp , bu da ayıptır böyle biline, bence bu arayışlara çıkışlara ve özgürlüklere kapı aralanmalı , kimse kendi kendince bir diğer bireyin özeline müdahale etmemeli
en çok sevindiğim yıllar içinde giderek artan bir trendde irandan gelen din kardeşlerimiz beni umutlandırıyor, serin sulara kızgın tenleri buluşturup kavuşan ellerin suya birlikte atlamaları o serinliğin verdiği ürpertiyi birbirlerinin ellerinde birlikte yaşamalarının keyfini onların mutluluğundan insan kardeşlerime bakarak keyif alıyorum, ve ahmedinejadın zavallılığına ve sıkıştığı kalıplara ve cendereye soktuğu yaşamlara üzülüyorum aynı oranda ama biliyorumki onun iktidarıda geçici , yaşasın bireysel özgürlükler mutluluklar
|
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Böyle birşey yapılması çok yalnış,
İsteyen istediği kıyafetle gidebilir tatiline o kendi sorunu. Ha birde madem öyle bir uygulaman var neden başta müşteri alırken sormuyorsun, kabul ettikten sonra sorun çıkarıyorsun? O zaman tatil yeri seçerken sormamızmı gerekecek kapalı,açık müşteri seçiminiz varmı diye? Bu otelin web adresi yada telefonunu bilen varmı arayıp soralım.Bakalım ne cevap alacağız.
|
|
|
#9 |
|
Tatlı Yarışması 1.si
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gürün_güzeli Şuan
Son Aktivite: 31.01.2014 10:32
Tecrübe Puanı: 964
![]() ![]() ![]() ![]() |
ya müslüman bir ülkede yaşıyoruz diyorlar müslümanlıkla alakaları yok bu nasıl bir medeniyet bu nasıl bir görüş yani kapalı olunca ne oluyor kişi hak ve özgürlükleri denilen bir olay var...kapalı olmak kapanmak dinimizce gereken bir durumm ve kişi kapanmak istemiş kapanmışş....AND OLSUN AHİRETTE İKİ ELİM BU TİP İNSANLARIN YAKALARINDA OLACAK....böyle hükümetin ben taaaaaa....................... ......................
|
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() abdussvs Şuan
Son Aktivite: 16.04.2012 13:47
Tecrübe Puanı: 707
![]() ![]() |
Yazık Allah'u Tealanın bizlere sunduğu güzellikleri kullanarak dünyanın parasını kazanan bu mahluklar Allah'ın emri karşısında bu tavrı gösteriyorya yazıklar olsun, İnşallah bu dünyadada cezasını görürler...
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|