|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişinin 89’uncu yıldönümü törenle kutlandı. Sivas-Ankara karayolundaki Cumhuriyet İlk Adım Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm, anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Veysel Dalmaz, şeref defterini imzaladı. Vali Dalmaz, deftere şunları yazdı: “Aziz Atam, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tutuşturulan İstiklal meşalesini tüm yurda yaymak için Anadolu’nun en güvenli yeri olarak belirlediğiniz Sivas’ımıza gelişinizin 89. yılında sizin ve dava arkadaşlarınızın manevi huzurunda eğilmekten tarif edilemez bir kıvanç duymaktayım. 108 gün boyunca Milli Mücadele’yi yönettiğiniz Sivas, bugünde sizin açtığınız aydınlık yol da birliğinden, dirliğinden ve kardeşliğinden ödün vermeden aynı azim ve kararlılıkla yürümektedir. Sizi büyük bir sevgi, saygı minnetle anan bizler, en büyük emanetiniz olan Cumhuriyet’in de eşsiz savunucusuyuz. Ruhun şad olsun Atam.” Milli Piyango Lisesi edebiyat öğretmeni Kasım Kalkan ise günün önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Sivas’a gelişi ve dönemin gelişmeleri hakkında bilgiler verdi. Kalkan, şöyle devam etti: “Bugün burada ne söylersek söyleyelim, onun Sivas’a gelişinin önemini anlatmada kelimelerin kifayetsizliğiyle karşı karşıya kalacağımız muhakkaktır. Mustafa Kemal Atatürk Sivas’a 1919 ile 1937 yılları arasında 8 defa gelmiştir. Atatürk’ün Sivas’a ilk üç gelişi 1919 yılında olmuştur. Kongrenin icrası Sivas’ın önemini kat be kat artırmış hatta Sivas’ın yeni kurulacak Türk Devleti’ne başkent olması fikrini dahi gündeme getirmede birinci derecede öneme haiz olmuştur. Atatürk Sivas’a 27 Eylül 1924’te Cumhurbaşkanı olarak gelmiş ve coşkulu bir şekilde karşılanmıştır. Sivaslılara teşekkür etmiştir. Sivas’ta gördüğü manzara, milletine sonsuz samimiyet ve bağlılıkla güvenen Mustafa Kemal Paşa’nın gönlünde derin bir coşku ve heyecan oluşturmuş, bu coşku ve heyecan vatanımızın ve milletimizin istiklalinin sarsılmaz temellerini teşkil etmiştir. Yurdumuzun içinde bulunduğu durum içerde ve dışarıda cereyan eden yıkıcı mihraklar atamızın döneminde olduğu gibi bugün de şekil değiştirmek suretiyle devam etmektedir. Ancak bilinmesi gerekir ki yüce Türk ulusu Atatürk’ün önderliğinde ve onun yaktığı meşalenin aydınlığında açık ufuklara doğru emin adımlarla yürüyecek kudrete, kendisinin de tabiri ile “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” ifadesine layık olarak ilerlemesini sürdürecektir” dedi. Yapılan konuşmanın ardından tören halk oyunları ekibi gösterileriyle sona erdi. Törene, Vali Yardımcıları Zafer Ataman, Mete Buhara, Kemal Şahin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, İl Emniyet Müdürü Yahya Bal, kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne mutlu bizeki ülkemizden böyle bir önder çıkmış, ne mutlu bizeki Türk Halkına Allah böyle bir lider nasip etmiş. Gaflet ve dalalet içinde bulunsada bazı çevreler,senin gösterdiğin yoldan bıraktığın izden asla sapma olmayacaktır.Türk gençliği buna ergeç sahip çıkacaktır.Sen rahat uyu sevgili atam. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İlimize yaptığı ziyaretin yıldönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cumhuriyetin temelinin atıldığı bir kent ve onun sitesinde,böyle bir konu açılmış ve gerekli ilgiyi görmemiş, "Sen bana şunu dedin ben sana şunu dedim gibi topiçlere gereğinden fazla ilgi varken" buraya gerekli ilgiyi göstermemek gerçekten çok düşündürücü ve o kadarda acı bir durum.
![]()
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|