|
|
#821 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E ger bır gun askından dusersem dıle
S ensızlık cokmusse kucucuk yuregime M anasız bakacaksan su gozlerıme A rdıma bakmadan ceker gıderım Ermax Nickli Üye |
|
|
|
|
|
#822 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Adını anmakla sarhosum mevla
Mert olamayan asık olamaz asla İsyanda ısen demekkı sevdın Bu oyle tuhafkı yemın ederım Hakıkı sevgıde sadıksan eger itaat edecek ASK ISTERIM N.FAZIL KISAKUREK |
|
|
|
|
|
#823 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Ozan Arif (Körmüsün)
Ey Türkoğlu... Kendine gel kendine! Devletini deliyorlar kör müsün? Düşmeyelim şu Batı`nın fendine Kırk elekten eliyorlar, kör müsün? Batı hep böyledir, borç verir önden, Vatan ister vatan, yurt ister senden. İktisadî yönden, coğrafi yönden, Kuşatmaya alıyorlar, kör müsün? `Türkiye, Türklerden nasıl alınır?` Hesabı yapanla dost mu olunur? Hangi dağda hangi maden bulunur, Bizden iyi biliyorlar, kör müsün? Batılı diyor ki `şu kanun gerek`, Biz de sanıyoruz bal ile börek. `İnsan hakkı`, `demokrasi` diyerek, Ne hainler buluyorlar, kör müsün? Hain çünkü; bunlar almış doları, Alınca Batı`ya vermiş yuları; Bunlar şu AB`nin kadim kulları! AB diye meliyorlar, kör müsün? Bazınız belki der; `kim bunlar, nerde?` Nerde deme nerde, bunlar her yerde; Şehirde, kazada, hatta köylerde, Akılları çeliyorlar, kör müsün? Bunların içinde kim yok ki, oof, of!. Kimisi medyatör, kimisi prof. Seçtiklerin bile kof çıktılar kof, Aynı telden çalıyorlar, kör müsün? Son seçimde vebal attın boynundan, Müslüman seçmiştin, emindin bundan!. Bunun bile haç çıkıyor koynundan, Frenk k..ı yalıyorlar, kör müsün? İşte bu AB`ci aydın(!) zevatlar; AB`yi överken göbeği çatlar!.. Pamuklar, yamuklar, bazı g...tlar, Ermenici oluyorlar, kör müsün? AB için her bağımız hiç artık, Kan bağıymış, dil bağıymış geç artık, Türkiye`de Türküm demek güç artık, Türk adını siliyorlar, kör müsün? AB ne yapıyor, bak vurup vurup?.. Mozaik diyorlar mermeri kırıp!.. Kürt`ü Türk`ten, Türk`ü Kürt`ten ayırıp, Dilim dilim diliyorlar, kör müsün?.. Sonra Kürt`ün çocuğunu kandırıp, `Hasan Sabbah` gibi tam inandırıp, Büyütüp besleyip, silahlandırıp, Üstümüze salıyorlar, kör müsün? Bırak be milletim, gafleti bırak! Aç gözünü artık, şu piçlere bak! Vatanında bayrağını yırtarak, Ay-Yıldız`ı yoluyorlar, kör müsün? Açık artık felakete gittiğin, Günden güne tükendiğin, bittiğin! Davul zurna ile asker ettiğin, Evlatların ölüyorlar, kör müsün? Kör müsün diyorum, hiç kızma, affet; Zıvanadan çıktım, nedir bu gaflet? Savaş var karşında devlet yok devlet, Sinsî sinsî geliyorlar, kör müsün? Bakın `yankiler`le verip el ele, Çakalken it oldu iki hergele!.. Talabani bile, Barzani bile, Paçamıza dalıyorlar, kör müsün? Zaten PKK`yı kuran da Batı, Kurup arkasında duran da Batı, Bizi sırtımızdan vuran da Batı!.. Ensemizde soluyorlar, kör müsün? Bitsin artık `dostuz, mostuz` mavalı, Gördük işte en dost olan düveli! Başımıza kim geçirdi çuvalı?!.. Bir de kıs kıs gülüyorlar, kör müsün? Vaşington, Brüksel, Strazburg, Roma, Arif, bunlar dost mu olur adama? Felaket tellalı değilim ama, Türkiye`yi bölüyorlar, kör müsün?!.. Ozan Arif (Körmüsün) |
|
|
|
|
|
#824 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1112
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ÇOCUKÇA AŞK
Seni özlemek geldi içimden Çocukluğumu özler gibi Babamın eve gelişini gözler gibi Sobanın üzerinde kızarmış ekmek Çaydanlıkta tıkırdayan çay İçmek geldi seni içimden Oh çekerek yudum yudum Ağlamak geldi içimden Hüngür hıçkırık çocukça Hiç neden olmasa bile Türlü kaprisler yaparak sana... Karanlıktan korktum da yine Yatağında uyumak istedim Sokulup kedi gibi koynuna Sıcaklığını duymak istedim Haydi evcilik oyna benimle Çamurdan köfteler yap bana Bu yaramaz bebeğine Ninniler söyle dizinde Haydi çocuk gibi davran bana Hiç olmadığım kadar çocukça Çocukluğuma ver bütün bunları Farzet ki - Çocukça aşık olmak geldi içimden... Gürcan GÜNAY
|
|
|
#825 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5518
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Değişim
Kızıl oldu berrak suyum Küstü göğüm yıldızına... Çiçeklerim bütün diken! Bir zamanlar misler iken Şimdi yelim küf kokuyor... Dağımtaşım sise saplı! Topraklarım kara kaplı Bir gidişi büyütüyor... Kuşlarımın torunları Tabaklarda! Bir sen kaldın değişimden Uzaklarda Git artık |
|
|
|
|
|
#826 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yıllardan Sonra
yıllardan sonra sesinle irkildim arayan sendin bende bir telaş yıllardan sonra hiçbir şey olmamış g i b i... yıllardan sonra seni dinledim yine yaralıydın yine dertli öyle ya hep o zor günlerinde arardın hatırımı sorardın yıllardan sonra hiçbir şey olmamış g i b i… yıllardan sonra sen yine aynı sendin değişen hiçbir şey yoktu değişen zamandı sadece bana dokunan yıllardan sonra dost bile değildik seninle hiçbir şey olmamış g i b i... |
|
|
|
|
|
#827 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
AŞK ÜTOPYASI
yıldızları dondurdum şafağa kadar, ay yörüngede donduğunda; güneşte bombalar infilak ederken kırağılar baş döndürüyor ülkemde sular akmaz oldu,perişan eller gözpınarlarıyla temizlenir tenler sevdalara inat ağaçlar gölge vermez,meyveler saklı şairlere inat yol kesildi virajlar,virajlar yol oldu karakışta seyahat bulutlar gökyüzüyle sevişirken, derbederdi hayat renkler solaryumda buldu hayat işte; hicivli hayat dört odalı bir daire kiralandı aşka gidilecek yer aramayın başka demirleri atılmış geminin unutmayın verin aşkın yemini kıtlık varsa aşkta baharlar ırak, sevda karakışta dalgalar haşin, sığmaz denizlere okyanusta çıkmış bir tusunami içinde benliği kaybolan sen köprüler çöktü,atımı verin geri aşk çok büyük ütopyadır sevdadır yeri fırsat bulduğunda gir içeri başka bulunmaz yeri aşka neler dedik biz meğer ütopyadır aşk ütopyaysa aşktadır, aşk ey şair; her ikisiylede kucaklaş çünkü:ikiside senin eserin |
|
|
|
|
|
#828 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Salıyorum sonsuza umutlarımı,
Bir çift güvercinin kanatlarında. Salkım saçak düşünceler, Terkeyledi bugün beni. Umutlar coştu, nehir gibi Durmaz oldu yerinde. Salıyorum sonsuza umutlarımı, Bir çift beyaz güvercinle.
|
|
|
#829 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
KİM BİLİR NERDESİN?
Kim bilir, Hangi hayal ikliminin esirisin şimdi? Hangi dolmayan saatlerin kucağındasın? Yanlız yapayanlız tek başına kimsesiz. Hangi olmaz imgelerle uğraştasın?
|
|
|
#830 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5518
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bir yürek esintisi benimki
bir yürek rüzgarı beni savuran diyardan diyara sallayan ama içindeki senden koparamayan bir yürek esintisi dokundukça ürperten diken diken yapan bir kalp ağrısı bu yokluğunda acısını yaşatan bir hasretin derin çığlığı bir özlemin diğer adıı bir yürek esintisi ya bu acısı tatlısı herşeyi benliğinde varlığınla susuşunla diyarları dolandıran bir yürek yanması varlığından bile vazgeçerine kendini bile unutturan yar yar diye inildeyen bir yürek esintisi bu canından can giderken peşinden sürükleyen
|
![]() |
| Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |
|
|