|
|
#111 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5518
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
|
|
#112 |
|
Navigator
KARDELENLER UMUT KOKAR...
Kışın, o soğukta, yokluklar içinde, karlar arasında bir çiçek belirir. Issızlık ve sessizlik içinde, hem zarif hem de dimdik... Yılmayan ve korkmayan ama yüreği yanıklara merhem olan bir çiçek... Adı kardelen... Karların arasında süzüle çıkan bir bahar müjdecisi... Kardelen... Karları delerek gelen...Yüreklere su serpen...gönüllere Ümit eken... Adı umut kokan... Kokusu bahar olan... Bahara meftun olan...Onu görenler bilirler ki bahar gelecek... Alımıyla çalımıyla, edasıyla nazıyla, sevdasıyla sazıyla bahar gelecek... Çok fazla yaşamıyacağını bilir kardelen... Baharı göremeyeceğini de...Vazifesi baharı müjdelemektir... Nasıl her gecenin bir gündüzü var, aynen öyle de her kışın da baharı vardır der... Baharı müjdeler ve o güzellikleri görmeden gider... Kardelenler kendilerini düşünmezler...Baharı ateşler öyle giderler... Yaşama arzusuyla gekmemiştir onlar yeryüzüne... çünkü bilirler kizemin buna müsait değildir... Ümit tomurcuğudur onlar... Yürekleri ümitlendirir, gönülleri heyecanladırır, kıvılcımı çakar ve sessizce giderler... Bunun adı canını ortaya koymaktır... Bunun adı fedakarlıktır... İnsanlar içindede kardelen misali insanlar vardır... Dayanıp darılmayan, azmedip yılmayan ve hele ümitsizliğe asla kapılmayan fedakar insanlar... Onaların derdi tasası insanlıktır... Kardelen gibi yükseklerde yaşar, ıssızlığı ve sessizliği severler... Severler, çünkü bulundukları yer zirvedir ve kimsesizdir... Korkmazlar hiç bir zaman, dimdik ayakta dururlar... Ne kar aman verir, ne dağ diz çöker önlerinde ama onlar sevdalarını haykırırlar... Yaşatmak için yaşar, yaşamak için ölürler.. Kardelen gibi fedakardır onlar... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
|
|
#113 |
|
Navigator
KARDELENLER UMUT KOKAR...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kışın, o soğukta, yokluklar içinde, karlar arasında bir çiçek belirir. Issızlık ve sessizlik içinde, hem zarif hem de dimdik... Yılmayan ve korkmayan ama yüreği yanıklara merhem olan bir çiçek... Adı kardelen... Karların arasında süzüle çıkan bir bahar müjdecisi... Kardelen... Karları delerek gelen...Yüreklere su serpen...gönüllere Ümit eken... Adı umut kokan... Kokusu bahar olan... Bahara meftun olan...Onu görenler bilirler ki bahar gelecek... Alımıyla çalımıyla, edasıyla nazıyla, sevdasıyla sazıyla bahar gelecek... Çok fazla yaşamıyacağını bilir kardelen... Baharı göremeyeceğini de...Vazifesi baharı müjdelemektir... Nasıl her gecenin bir gündüzü var, aynen öyle de her kışın da baharı vardır der... Baharı müjdeler ve o güzellikleri görmeden gider... Kardelenler kendilerini düşünmezler...Baharı ateşler öyle giderler... Yaşama arzusuyla gekmemiştir onlar yeryüzüne... çünkü bilirler kizemin buna müsait değildir... Ümit tomurcuğudur onlar... Yürekleri ümitlendirir, gönülleri heyecanladırır, kıvılcımı çakar ve sessizce giderler... Bunun adı canını ortaya koymaktır... Bunun adı fedakarlıktır... İnsanlar içindede kardelen misali insanlar vardır... Dayanıp darılmayan, azmedip yılmayan ve hele ümitsizliğe asla kapılmayan fedakar insanlar... Onaların derdi tasası insanlıktır... Kardelen gibi yükseklerde yaşar, ıssızlığı ve sessizliği severler... Severler, çünkü bulundukları yer zirvedir ve kimsesizdir... Korkmazlar hiç bir zaman, dimdik ayakta dururlar... Ne kar aman verir, ne dağ diz çöker önlerinde ama onlar sevdalarını haykırırlar... Yaşatmak için yaşar, yaşamak için ölürler.. Kardelen gibi fedakardır onlar... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
|
|
#114 |
|
Navigator
AGLaMa HüZüN GüLü*~..
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kaldinmi yine kendinle bas basa Hüzün Gülü Aratiyor mu gecen günün dünü Yasamiyor sanki ölü... Agliyor bu gece yine Hüzün Gülü Yildiz gözlerde yine mi yas var.. Yine mi kalbini kirdilar.... Egme kaldir basini... Aglama bu gece Hüzün Gülü Biri var canim diyen... Biri var Gülüm diyen... Biri var halini bilmeyen... Aglama bu gece Hüzün Gülü... Sana kalkan Eller .......????? Her gün kiran diller ......????? Birak Allahin´dan bulsun... Aglama bu gece Hüzün Gülü... Canim dersin canin ciksin der... Bikmaz sürekli hancerler... Yeter artik vazgec sevmekten... Aglama bu gece Hüzün Gülü....
|
|
|
#115 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
...gelme
Hain zamanların puslu sularında, vedaların kendini bilmez susuşlarında, sen ki bana düşman, sen ki bana hasret, sen ki sensizsin artık... Derin anlamları tükenişine gömdüm, basit cümleleri boş sayfalara, üzerini çizmek de yetmiyor satırlarca, siyahların hükmü geçiyor şimdi, sana koşmaya can atan tüm üç noktalarda... Yanlış teşhis edilmiş bir kimlikle yolların çıkmazında, apansız sarmışım hayata, küsmüşüm, küfretmişim.. Resimlerde yaşayan gündüzleri, hayatın üzerime yüklediği kafiyeyi neyleyim.. Ses yok, ben yok, dün yok! İlacı yok ki bu yoklukların hükmü olsun! Durup durup takvimlerin aldatıcı sülietleri, zamanın kan revan çıkmazı, kaldığım yerden ne kadar uzakta sence? Gelmeni dilemediğim her duada hala yoksun ki... Türküler söylenir yine, sana kalmışlıkta senli ve sensiz.. Yakmışlığımda büyüdün sen, serpilmeden küçüldün.. Gül olmak için harcadığın çaba, gonca kalmışlığına da yetmedi.. Gayrı dayanılmaz bu iç çekişler kederle, sevmediğim hesaplarım var şimdi kaderle.. Ne olursa olsun sen yine de gelme! |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Navigator
OLMADI
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Başka birşeydi anlatmaya çalıştığın ya ben anlamadım ya da zaman yetmedi gözlerinle başlamıştı herşey son bir bakış daha istedim ....... olmadı ....... ne gördüğüm düşleri anlatabilirim sana ne de görmek istediklerimi yanlış anlama ben şair değilim sadece sevdalıyım hayata bir daha söyle ne olursun duymak istiyorum bir kere de içinden geldiği gibi konuş cezan neyse ben çekerim bağır dünyaya ağla ağladığına ağla ....... zamanı değildi ....... oysa hangi düşüncelerde aramıştım ben seni hangi sebepsiz kozalardan çıkarmıştım gülüşünü umudun çürüdüğü yerlerde kopardım çiçeğini ....... haklısın seni ben ...........? SENI DUSUNUYORUM Bir nasihat: Kendine dikkat et. Bir rica: Sakın değisme! Bir Dilek : Beni unutma. Bir Yalan : Seni hiç sevmiyorum. Bir Gercek : Seni çok özlüyorum. Ne dil yeter seni anlatmaya, Ne göz kıyar sana bakmaya, Ne ellerim dayanır sana dokunmaya, Ne kollarım uzanır seni sarmaya Hiç ömür yeter mi? sen bir daha bulmaya SENI DÜSÜNÜYORUM dün aksam yine seni düsündüm, birsey takildi bogazima aglayamadim ÖLÜM`mü? yoksa SENSIZLIK`mi? korkuttu ayirt edemedim cünkü fark yoktu, ÖLÜM sensizlik SENSIZLIK zaten ölüm AGLaMa HüZüN GüLü*~.. Kaldinmi yine kendinle bas basa Hüzün Gülü Aratiyor mu gecen günün dünü Yasamiyor sanki ölü... Agliyor bu gece yine Hüzün Gülü Yildiz gözlerde yine mi yas var.. Yine mi kalbini kirdilar.... Egme kaldir basini... Aglama bu gece Hüzün Gülü Biri var canim diyen... Biri var Gülüm diyen... Biri var halini bilmeyen... Aglama bu gece Hüzün Gülü... Sana kalkan Eller .......????? Her gün kiran diller ......????? Birak Allahin´dan bulsun... Aglama bu gece Hüzün Gülü... Canim dersin canin ciksin der... Bikmaz sürekli hancerler... Yeter artik vazgec sevmekten... Aglama bu gece Hüzün Gülü.... IKI YASLI GÖZ hasretin,le iki yasli göz biraktin dudaklarimda adiini söz biraktin baharimi soldurdun güz biraktin Ne diyeyim sana helal olsun ne bir hata ne heves oldun ömrüme inan ilk nefes oldun yanlizca telefonda bir ses oldun Ne diyeyim sana helal olsun kefensiz mezara koydun beni delik desik edip oydun beni ne merhamet ettin ne duydun beni Ne diyeyim sana helal olsun DEME SAKIN Güvenme kimseye, güvenme arkadasim dostum deme! Deme sakin deme, yoksa sende yaralanirsin, yoksa senide üzerler! Güvenme kimseye, güvenme! Vay be, sana ne kadar güvenmistim! Seni dostum arkadasim olarak bilmistim! Fakat artik havandan gecilmez oldu! Artik benim gözümde baskalardan farkli degilsin! Dur sen daha dur, gün gelecek beni cok arayacaksin!! dogru ya bu dünyada kendinden baskasina güvenmiyeceksin... INANMIYORUM SANA Senin için ölürüm diye yalan söyleme Sevdan iletutuşup yandım deme ne olur Seni paylaşmak bana ölüm gibi geliyor Kitaba el bassanda inanmıyorum sana Sen yanlız benimdin başkalarının oldun Buacılar yüzünden sana güvenmez oldum Yakıp yıktın dünyamı ezip gectin rüyamı Yok ettin saf aşkımı inanmıyorum sana Alıştıgım halini özlemiyorum artık Senin sahte sevgini istemiyorum artık Canım bir tanem benim diyemiyorum artık Kitaba el bassanda güvenmiyorum sana SENI BEKLERIM YAGMUR YÜREKLIM Giderken yağmur vuruyordu camlara Yağmurun sesine karışmıştı ayak seslerin Çaresizliği ve umutsuzluğu yaşayan biri kalmıştı geride Ve ben, ve sen, ve sevgi ya aşkımız? Bitmişti... Hepsi bitmişti... Geride ise küllenmeye başlayan bir aşkta Hala bir rüzgar bekleyen Bir ateş parçası kalmıştı Ve bir rüzgar bekliyordu yeniden alevlenmek için İlk ayrılıktı bu... İlk aşk ve ilk ayrılık... Giderken sessizliği öğrettin bana Giderken hüznü öğrettin Hiç gelişin olmadı zaten... Bazen içimdeki umut bir mum oldu Karanlık gecelerde seni aramak için Lakin rüzgara karşı yürüdüğümün farkında değildim... Ve şimdi... Her yağmur sesinde seni düşlerim Her yağmur sesinde seni özlerim Ve hala giden sevgili seni beklerim Seni beklerim... Yağmur yüreklim... SEVGI YOLDUR Sevgi Yol'dur, Engel Olunamayan. Sevgi Barış'tır, Barikat Kurulamayan. Sevgi Özgür'lüktür, Sınır Tanımayan. Sevgi Yürek'tir, Pas Tutmayan. Sevgi Yarın'dır, Pazarlığı Olmayan. Sevgi Onur'dur, Emek'le Yoğrulan. Sevgi, İçten Bir Merhaba'dır. Yanıt'sız Kalmayan. Sevgi Emek'tir.Yürekler de, Filiz'lenen Aşk'ın Umuda Yolculuğu. Sevgi Derya'dır.Seven Kalplerde.Sevgili Kürek Mahkumu. SAHIDIM OLSUN şaidim olsun şahidim olsun bu gökyüzü bu deniz bu hırçın dalgalar şahidim olsun gökteki yıldızlar yıldızlara eşlik eden ay bana bakan bir çift göz şahidim olsun yüreğimdeki sarhoşluk, dilimden düşmeyen tek isim tek kişi ruhumdaki heyecan badednimdeki ateş yüreğime düşen sen şahidim ol sana sokulduğumda yüreğimin limanına esen rüzgar kopan fırtına ellerini tutan ellerim şahidim olsun olmadı senden sonrası girmedi kalbime senden başkası bu yürek sevmedi bir başkasını seni sevdiği kadar koymadı senin yerine hiç kimseyi son olarak da unutulmayan aşka selam olsun dedi... SENI BÖYLE SEVDIM Seni ikimizde seviyoruz anlasilan, Birbirimize inat, kiyasiya Hiçbir rakip birbirine bu kadar yakin olmadi Seni seviyor olmam ama onu sevmiyor olamamam bu isin kötü yani Seni ikimizde seviyoruz, Ben ikinizi de seviyorum. Onun beni sevip sevmedigi bilmiyorum. O beyaz atli prens, Bense bu masali anlatan. Ya sen, Beyaz atli prensin öptügü uyuyan güzel mi, Yoksa bu masali anlatan kisinin dizlerinde uyuyan güzel mi? Beyaz atli prensin öptügü uyuyan güzelsen uyan Çünkü masal böyle devam ediyor. Eger masali anlatan kisinin dizlerinde uyuyan güzelsen Ister uyan, ister uyanma, Çünkü o seni her halinle seviyor.
|
|
|
#117 |
|
Navigator
|
|
|
#118 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
Kendini kendimden sürdün,
masal değildi ama süründün, şimdi benim yarama tuz mu sürdün? Hangi sebepsen, sandığım en büyük itiraf. Neden yorgunluk sargılara denk değil, garip kayboluşlar peşinde, ne yana baksan boş suretler, bıktım! Sanki düşmüşsün en büyük düşünde, düşün de bul hadi.. Yargısız ya da insafsız bu iç çekiş. Şimdi bir elimi tutsan diğeri kıskanır, değeri ıskalanır.. "Sen" demiştim en başında, kıymet mi bilmedin, gözünü sevdiğin tüm yollar sana mı düşman? Nerdeyim dersem bulma beni, kaçak sürüngenlere özeniyorum, yersizim.. Yokmuş acının an be an çıkmazı, şimdi hangi yönde kırıldım bilmem.. Sözlerin içinde, içimden içince, hangi içimi çektim görmem.. Bırak, toparlanmasın! şimdi ben bu saatleri nereye gömeyim, kendimi alıp hangi dibe gireyim.. Gittim sanma diye geldim, bitişimi yorma diye gittim.. Kaderin yüzölçümü senden büyükmüş bilmedim
|
|
|
#119 |
|
Navigator
- Ölüm Sana Kavuşmamım Tek Yolu... ----- Düş Bozumu Sevdalar Çocuğuyum ben Sensizliğe atıyorum her adımı Her adım hüzne yaklastırıyor Her adım kahrediyor Her adım yakıyor Yorgun bedenimi Hangi yönünü özlüyorum bilmiyorum Bana sarılmanımı sımsıkı Öpmenimi tatlı tatlı Yoksa koklamanı mı derin derin Yoksa Yalan olsada beni mutlu eden Seni Seviyorumlarını mı Bazen öyle anlar geliyor ki Kör bıcak keskinliğinde aksamlar Tuzlu su gibi içimi yakan anılar Aşkım Sensizliği Dolduruyorum Şarjörüme Sıkıyorum kafama iki el... Biliyorum hayata inat hayattayım Alamıyor canımı kahrolası sensizlik Yalvarıyorum yakarıyorum Ama elimde değil Ölemiyorum.... Kül Rengi hayat Siyah beyaz hersey Renkler yok Nesem yok sen yoksun Mutsuzum umutsuzum Askının ızdırabını saçlarıma sürüyorum Saçlarım bembeyaz Ölümü bekliyorum sevgili Sana kavusmayı Ama ölemiyorum....
|
|
|
#120 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4579
![]() |
Yalnızlık
Yalnızlık, yalnızlık Bari sen elimden tut Geceyarısı aynalarda Suçlu ve ezik Gözlerim kan çanağı Cinnete dönüşen bir dinginlik Duruyorum karşında Şarap taşlaşıyor Midemde ve beynimde Mavi mavi tüten sigara Giderek mora çalıyor Yalnızlık, yalnızlık Bari sen elimden tut Suflör kullanma Dost seslerini dudağınla ısıtıp Gece hep aynı gece Karbon kağıdıyla çoğaltılmış Gibi kara ve soğuk Ellerim beynime alkol serpiyor boyuna Niye böyle, neden Sormuyorum artık Yalnızlık, yalnızlık Bir kez olsun kuğuların türküsünü Tersinden söyleyeyim Ölümse ölüm Yaşamsa yaşam Ayna hep ayna ayna... Ahmet Erhan
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|