|
|
#51 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baba
Ne vardı genç yaşta göçüp gidecek Ahiri zamandan ürktünmü baba Sanma ki dünyada toprak bitecek Yer bulamam diye korktunmu baba Baba şefkatini hiç tadamadım Elinden tutup da yol gidemedim Ömrümde bir defa baba demedim Yer bulamam diye korktunmu baba Ben küçükken seni hayal ederdim Gözümü kapatıp dalar giderdim Şu anda yanımda olsaydı derdim Yer bulamam diye korktunmu baba Bayramlarda boynum bükülü kalır Herkesin babası yanında olur Giderde oğluna bayramlık alır Yer bulamam diye korktunmu baba
|
|
|
#52 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1387
![]() |
canım babam... babalığın fedakarlık demek olduğunu senden öğrendim..
bağırarak konuşmanın insanları rahatsız ettiğini,televizyon kumandasının bir kişiye ait olmasının sıkıcılığını,kirli demliklerde demlenen çayın tadının güzelliğini, goramazdaki çiçeklerin dikenlerin bile güzelliğini, kuşlarla örümceklerle bile konuşmanın güzelliğini canın sıkılırsa yapılacak en güzel şeyin bahçeye soğan dikmek olduğunu senden öğrendim babam..yerine göre kızdın bağırdın dinlemedin bile bizi ama senin o gölgenin verdiği güven ve huzur bütün kızgınlığımı ve kırgınlığımı silip attı yüreğimden sen bilmedin.. annem hep kirli çamaşırlarına kızsa da , o çamarşırlara sinmiş yağ kokusu ter kokusu bana göre dünyanın en güzel kokusuydu.. haram yoktu ,kirli çamaşırlar bile haykırıyordu: helal para geçti boğazınızdan.. canım babam SENİ ÇOOOK SEVİYORUM....ve iyi ki benim babamsın..
|
|
|
|
#53 |
|
Moderator
BABA
Biliyor musun seni nasıl özledim baba Akşam gelirsin diye yolun gözledim baba. Tadı-tuzu kalmadı sen yoksun evimizin Mutluluğu unutup her gün ağladım baba. Yokluğun ölüm gibi çökünce üstümüze Gülmeyi unutarak kara bağladım baba Ellerin okşar mı ki bir daha saçlarımı? Gözyaşlarımı tutup, elden sakladım baba Uzaktan gördüğümü sana benzetiyorum Ah bilsen özleminle nasıl çağladım baba.
|
|
|
#54 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5518
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yasayan babalarimiza UZUN ömürler, Ahirete intikal edenlere Rabbim mekanlarini cennet etsin ins. Bu güzel TÜRKÜYÜ Babasini kaybeden kardeslerimiz icin yazdim. Benide cok etkilemistir. Emrah Mahzuni. Özledim Babam Esne kokun gelsin Haci Bektas'tan Sana gelen gelsin, delikli tas'tan Yalvarsam ALLAH'a , Gelmezmi bastan? Herzaman Yolunu gözlerim babam.. Ummana dalipta hayalin görsem canimdan can katip geri getirsem sarilip boynuna, hosgeldin desem yine gel dünya'ya ozlerim babam senden gelir sana gider bu yolum gönlümde baharim hasretim gülüm mahsuni serif'e yakismaz ölüm doymadan Emrah'in nerye babam?
|
|
|
#55 | |
|
Moderator
Alıntı:
|
|
|
|
#56 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1314
![]() |
İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..
Bilgisizlik, ne vehimler üretti; Önyargılar, vicdanları kör etti. Dürüst olmak.. Affedilmez cür’etti, Öfkemizden, yüreğimiz korlaştı, İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?.. Çağdaşlığı, maske yaptık yüzlere; Bu çifte yüz, yakışmadı bizlere, Merhametten, haktan yana sözlere, Hoşgörümüz, neden böyle darlaştı? İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?.. Bir tarafta, ilme şaşı bakanlar, Bir tarafta at gözlüğü takanlar, İrfan desen, bu lisandan kim anlar? EVET MALES İNSANLK ZORLAŞTİ BABAMMM
|
|
|
|
#57 |
|
Moderator
Usta yardım bekler oldu çırakta,
Silahlar susmuyor bu yıl Şırnak’ta, Amerika at oynatır ırakta, Kadınlar çocuklar ölüyor baba. Maşa olan pusularda yatıyor, Emlik kuzulara kurşun atıyor, Kan emici güçler silah satıyor, Yaptığı yanına kalıyor baba
|
|
|
#58 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5518
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Bir babanın dilinden [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Baba olmak dağ gibi Baba olmak gönlü saray gibi Baba olmak her derde şifa gibi Baba olmak bir rüya gibi Baba olmak değildir cismi Baba olmak değildir resmi Duyulunca evde ismi Kucağına atlamalı çocukların her birisini Baba rahmet Baba merhamet Baba aş baba ekmek Babaya düşer çile çekmek Baba koruyucu Baba kollayıcı Baba dert baba acı Baba tüm dertlerin tek ilacı Baba huzur Baba bereket Baba eli nasırlı B abanın kalbi yumuşak............
Konu Kardelencicegi tarafından (14.06.2009 Saat 16:52 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4579
![]() |
Selam arkadaşlar babalar günü için yazılan şiirleri va bazı arkadaşların babaları hakkında yazdıkları hayat hikayelerini inanın gözlerim dolu,dolu okudum çok duygulandım bu konuya azami değeri vererek türk toplumunun babaya verdiği değeri bir kez daha gündeme taşıdık hepinize çok teşekkür ederim
|
|
|
#60 |
|
Moderator
Özledim Babam
Esne kokun gelsin Haci Bektas'tan Sana gelen gelsin, delikli tas'tan Yalvarsam ALLAH'a , Gelmezmi bastan? Herzaman Yolunu gözlerim babam.. Ummana dalipta hayalin görsem canimdan can katip geri getirsem sarilip boynuna, hosgeldin desem yine gel dünya'ya ozlerim babam senden gelir sana gider bu yolum gönlümde baharim hasretim gülüm mahsuni serif'e yakismaz ölüm doymadan Emrah'in nerye babam
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|