Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.09.2009, 18:13   #491
tatli-dilli
Usta Yiğido

tatli-dilli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tatli-dilli Şuan tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.10.2009 23:37

Tecrübe Puanı: 922 tatli-dilli BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

@ yigiter

hayir bir türk kanali yok,
ve bence buna da gerek yok.
Ama uydu denen birsey var, herkes istedigi kanallari izleyebiliyor bu sayede.
karistirdigin ya da görmezden geldigin bir nokta var yigiter,
isvicrede türkler kücücük bir azinlik.

türkiyedeki kürtler ile esit bir durum degil ki bu,
yani türkiyenin bir gercegi kürtler / pkk'lilar,
dogu diye bir gercek var,
isvicrenin türkler ile esasinad uzaktan yakindan bir alakasi yok,
bizler 60'li yillardan sonra buralara yerlesen farkli ülkelerin vatandaslariyiz,
ben dogma büyüme buraliyim ve bu güne dek hic kimse
beni ne dilimden, ne de dinimden, ne de farkli bir ülkenin insaniyim diye itip kalkmadi,
tabiki benim ya da benimgibilerin durumu farkli bizler buraliyiz,
yeri geldi mi türkiyede daha da yabanciyiz.
Bu biraz da uyum saglama meselesi, benim ailem 40 yila yakindir burada,
müslüman bir aileyiz, annem kapali, ailem hac görevini de yerine getirmis insanlar,
ve bizim aile yasantimizdan ötürü son derece saygi duyuyorlar bizlere,
cünki yasayiz bicimimiz farkli ve saygili,
bu sayginligi örnek olmayi kazanabilirsen sana kimse birsey demez burada.
tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.09.2009, 18:54   #492
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 834 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bir gün Avrupa'ya gideceğim ve ordan nasıl görünüyor buralar, ben de görmek istiyorum..
Kim kimi hor görüyor yahu?Vergi vermiyor,para ödemiyor,kaçakcılığı yapıyorken bir de başımıza efendi mi yapacaktık?

ABD'de,Fransa'da, diğer ülkelerde azınlıklara dil konusunda nasıl muamele yapıldığını önceki sayfada yazım,tekrar yazma lüzumu yok,ordan okuyabilirsin.

Son olarak,Doğu'da yaşam hakkında sadece duyduklarınızla birşeyler öğrenmişsiniz.Her şey TV'de yada okuduğunuz kitaplarda anlatılan gibi olmayabiliyor..O yüzden sizle tartışmak gerçekten anlamsız..
Eyv. Ins. biz yaniliyoruzdur !
hep masal ve hikayedir...
Umarim Avrupa´ya gelir bide kendiniz görürsünüz hic bi ortak noktamiz olmamasina ragmen,dil serbest,uni de turkologie bölümü serbest,basörtüsü serbest...her köye bi camii !
Okullarda bizim icin ibadethaneler,türkce tv - radyo- gazete... bayramlarimizda okul cocuklarina izin ...hatta bazi doktor ve hastanelerde türkce bilen elemanlar.
Bide Tr ye bakiyoruz...ermeni ruhban okulu acamaz, kürt dilini konusamaz...basörtüsü okula giremez,bölünürüz ya (!)trajikomik...
Almanya bize iyi tahammül ediyor mus.
Mehmed akif diyor ya; Ne diyeyim dinleri batilsa, herifler insan.
Alt 28.09.2009, 19:28   #493
Glock23
Usta Yiğido

Glock23 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Glock23 Şuan Glock23 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.01.2013 08:20

Tecrübe Puanı: 805 Glock23 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Her şey güllük gülistanlık değil..Ama Türkiye'nin her yerinde durum aynı..Yahu gel Sivas'a bir tane adam gibi fabrika göster,bir tane adam gibi sosyal bir kurum göster,bir tane adam gibi tarım arazisi göster..Ektiğim bir buğday,o da yetişirse.Attığım taş,ürküttüğüm kurbağaya değmez.Bahsettiğin kibritlerden Sivas'ta fazlasıyla var ama nedense hiç yanmıyor.Çünkü devletin bekaası benim kimliğimden önemlidir.Bana çocuk başı para vermiyorlar,bugün Van'ın yüzde 75'i yeşil kartlı,onların hastane masrafaı kimden çıkıyor,onların kullandığı kaçak elektriği kim ödüyor?Hem niye Kürt açılımı?Çerkezler sövmez mi adama dümdüz?

Bugün açılımı destekleyen, sözüm ona medeni devletlere bir bakın..ABD'de resmi dil İngilizce.Ancak İngilizce kadar hatta ondan daha çok kullanılan diller var;Portekizce,İspanyolca..ABD 'de resmi dairede Portekizce konuşmayı denemeye cesaret edebilecek var mı?Fransız'ların Fransızca'dan başka dil kullanılmaması konusunda ne kadar sert olduklarını bilmeyen mi var?Fransa'da düzenlenen her türlü uluslararası organizsayonalrda neden hep Fransızca kullanılıyor.Aynı organizasyon dünyanın neresinde düzenlenirse düzenlensin,İngilizce olarak düzenlenir ancak Fransa böyle organizasyonlarda bile katiyyen Fransızca dışında başka bir dil kullandırmaz..Başka bir dil diyenin,başka emeli vardır.

Ziya Gökalp ne diyor:
Turan'ın bir ili var
Ve yalnızca bir dili var
Başka dili var diyenin
Başka emeli var..
Yigiter kardesim,ABd nin resmi dili ingilizce degil, yani Anyasa da yok ve yasal olarak taninmiyor........Uzerinde calisiyorlar. Ama konusulan dil cogunlukla Ingilizce. Bir resmi daireye gittiginde, ingilizce konusacaksin diye mecburiyert yok. Eger mahkemelik olursan hangi dilde konusorsan O dili konusacak birini bulmalari zorunlu yasalarca. Ehliyet almaya git, yaziliya hazirlanacagin kitaplar bir suru dilde ve Ingilizce mecbur degil. Hastaneler yine ayni. Ben Polis olarak nerdeyse 3 senedir calisiyorum. Cesitli nedenlerden dolayi bir suru araba durdurdum ve durduruyorum, durdurdugum kisi eger Ingilizce bilmiyorsa vede isledigi suc basit trafic cezasindan daha onemliyse ben( Calstigim yer) guvenlik gorevlisi olarak, o kisinin konustugu dili konusan birini bulmak zorundayim.Secimler yine ayni, oy kullanan kisiler sadece Amerikalilar degil, benim gibi bir suru gocmen var ve burada yasal olarak yasiyorlar ve calisiyorlar ve vergilerini oduyorlar. Onun icin secmen kagitlari sadece Ingilizce degil bir kac dilde yazilidir. Bu gibi seyler her ulkede olmalidir, bunlar basit insan haklaridir. Sana ben bunlari burada yasayan bir kisi olarak yaziyorum. YAzdiklarim kulaktan dolma degil. Eger bir sorun varsa cevaplamaya calisirim.
Saygilar
Alt 28.09.2009, 19:45   #494
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Arkadaşlar yalnız ben bir şeyi hatırlatmakta fayda görüyorum,
O ülkelerede farklı dillerde olanlara farklı davranış şekilleri var iyi güzelde.
Acaba o devletlerde, o kişiler devlete karşı gelip dağlara çıkıp köy karakol basıp insanları öldürüyorlarmı, develti bölmeye kalkışıyorlarmı? ? Aynı şey onlarda olsa o ülkelerin o kişilere bakışı ve davranışı nasıl olur hiç düşündünüzmü?
Alt 28.09.2009, 20:03   #495
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 834 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Hayir biz almanyadaki türkler vatanlarini bölmek istemedik hic...
ama bundan ziyade de sahiplenmedigimiz hic birsey kalmadi gibi...
Buna ragmen devlet bizi kendine küstürmedi.
Vatansever siniz, toz kondurtmak istemiyorsunuz ama Türkiye´de birakin azinliklara milletin cogunluguna din hürriyetini cok görüyor.
Tuhaf ki ne tuhaf...
Taklit ettikleri avrupa´yi bari dogru dürüst etselerdi.
Alt 28.09.2009, 20:11   #496
tatli-dilli
Usta Yiğido

tatli-dilli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tatli-dilli Şuan tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.10.2009 23:37

Tecrübe Puanı: 922 tatli-dilli BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar yalnız ben bir şeyi hatırlatmakta fayda görüyorum,
O ülkelerede farklı dillerde olanlara farklı davranış şekilleri var iyi güzelde.
Acaba o devletlerde, o kişiler devlete karşı gelip dağlara çıkıp köy karakol basıp insanları öldürüyorlarmı, develti bölmeye kalkışıyorlarmı? ? Aynı şey onlarda olsa o ülkelerin o kişilere bakışı ve davranışı nasıl olur hiç düşündünüzmü?
ben böyle bir acilimi destekledigimi söylemedimki,
türkiye ve avrupayi kiyaslamak yanlis bana göre.

henüz bu acilim kavraminda nelerden bahsedilgiini
neleri kapsadigini bilmedigim icin, cekimserim.
tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.09.2009, 20:45   #497
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4579 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Insanlarin haklari baska etikten diye kisitlanamaz. En azindan kanunlar önününde esitlik sarttir. Biz avrupada yasayan türkler bu durumdan sikayet ederken icimizde ki insanlara beterini uygulamak ne kadar dogru sizce?
Alt 28.09.2009, 20:54   #498
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1485 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Hasan abi ben dedim zaten kaç kere "Açılmayalım kapanalım" diye...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.09.2009, 20:58   #499
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Yıllarca açılalım diyenler şimdi açılmayalım diyorlar. Bu siyasiler ne kaa dönek
Alt 28.09.2009, 21:01   #500
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hayir biz almanyadaki türkler vatanlarini bölmek istemedik hic...
ama bundan ziyade de sahiplenmedigimiz hic birsey kalmadi gibi...
Buna ragmen devlet bizi kendine küstürmedi.
Vatansever siniz, toz kondurtmak istemiyorsunuz ama Türkiye´de birakin azinliklara milletin cogunluguna din hürriyetini cok görüyor.
Tuhaf ki ne tuhaf...
Taklit ettikleri avrupa´yi bari dogru dürüst etselerdi.
Kim rahat durur, bulunduğu ülkenin kanununa, anayasasına karşı çıkmaz benimserse devlette o vatandaşına gerektiği gibi davranır. Ben Türkiyenin hiç bir vatandaşını sen şusun diye ayırdığını düşünmüyorum.
Ayrıcada Layık Türkiye Cumhuriyeti sayesinde herkes özgürce ibadetini yapmakta bu anayasal kanunlada korunmuştur. Sanırım siz başka bir yerle karıştırdınız.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)