|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |

| Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir? | |||
| Kürt açılımını destekliyorum olmalı. |
|
372 | 34,77% |
| Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. |
|
683 | 63,83% |
| Konu hakkında hiç bir fikrim yok |
|
15 | 1,40% |
| Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#491 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
Son Aktivite: 23.10.2009 23:37
Tecrübe Puanı: 922
![]() |
@ yigiter
hayir bir türk kanali yok, ve bence buna da gerek yok. Ama uydu denen birsey var, herkes istedigi kanallari izleyebiliyor bu sayede. karistirdigin ya da görmezden geldigin bir nokta var yigiter, isvicrede türkler kücücük bir azinlik. türkiyedeki kürtler ile esit bir durum degil ki bu, yani türkiyenin bir gercegi kürtler / pkk'lilar, dogu diye bir gercek var, isvicrenin türkler ile esasinad uzaktan yakindan bir alakasi yok, bizler 60'li yillardan sonra buralara yerlesen farkli ülkelerin vatandaslariyiz, ben dogma büyüme buraliyim ve bu güne dek hic kimse beni ne dilimden, ne de dinimden, ne de farkli bir ülkenin insaniyim diye itip kalkmadi, tabiki benim ya da benimgibilerin durumu farkli bizler buraliyiz, yeri geldi mi türkiyede daha da yabanciyiz. Bu biraz da uyum saglama meselesi, benim ailem 40 yila yakindir burada, müslüman bir aileyiz, annem kapali, ailem hac görevini de yerine getirmis insanlar, ve bizim aile yasantimizdan ötürü son derece saygi duyuyorlar bizlere, cünki yasayiz bicimimiz farkli ve saygili, bu sayginligi örnek olmayi kazanabilirsen sana kimse birsey demez burada.
|
|
|
|
#492 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 834
![]() ![]() |
Alıntı:
hep masal ve hikayedir... Umarim Avrupa´ya gelir bide kendiniz görürsünüz hic bi ortak noktamiz olmamasina ragmen,dil serbest,uni de turkologie bölümü serbest,basörtüsü serbest...her köye bi camii ! Okullarda bizim icin ibadethaneler,türkce tv - radyo- gazete... bayramlarimizda okul cocuklarina izin ...hatta bazi doktor ve hastanelerde türkce bilen elemanlar. Bide Tr ye bakiyoruz...ermeni ruhban okulu acamaz, kürt dilini konusamaz...basörtüsü okula giremez,bölünürüz ya (!)trajikomik... Almanya bize iyi tahammül ediyor mus. Mehmed akif diyor ya; Ne diyeyim dinleri batilsa, herifler insan.
|
|
|
|
#493 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Glock23 Şuan
Son Aktivite: 05.01.2013 08:20
Tecrübe Puanı: 805
![]() |
Alıntı:
Saygilar
|
|
|
|
#494 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar yalnız ben bir şeyi hatırlatmakta fayda görüyorum,
O ülkelerede farklı dillerde olanlara farklı davranış şekilleri var iyi güzelde. Acaba o devletlerde, o kişiler devlete karşı gelip dağlara çıkıp köy karakol basıp insanları öldürüyorlarmı, develti bölmeye kalkışıyorlarmı? ? Aynı şey onlarda olsa o ülkelerin o kişilere bakışı ve davranışı nasıl olur hiç düşündünüzmü?
|
|
|
#495 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 834
![]() ![]() |
Hayir biz almanyadaki türkler vatanlarini bölmek istemedik hic...
ama bundan ziyade de sahiplenmedigimiz hic birsey kalmadi gibi... Buna ragmen devlet bizi kendine küstürmedi. Vatansever siniz, toz kondurtmak istemiyorsunuz ama Türkiye´de birakin azinliklara milletin cogunluguna din hürriyetini cok görüyor. Tuhaf ki ne tuhaf... Taklit ettikleri avrupa´yi bari dogru dürüst etselerdi.
|
|
|
#496 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
Son Aktivite: 23.10.2009 23:37
Tecrübe Puanı: 922
![]() |
Alıntı:
türkiye ve avrupayi kiyaslamak yanlis bana göre. henüz bu acilim kavraminda nelerden bahsedilgiini neleri kapsadigini bilmedigim icin, cekimserim.
|
|
|
|
|
#497 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4579
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Insanlarin haklari baska etikten diye kisitlanamaz. En azindan kanunlar önününde esitlik sarttir. Biz avrupada yasayan türkler bu durumdan sikayet ederken icimizde ki insanlara beterini uygulamak ne kadar dogru sizce?
|
|
|
|
#498 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
Tecrübe Puanı: 1485
![]() |
Hasan abi ben dedim zaten kaç kere "Açılmayalım kapanalım" diye...
![]() |
|
|
|
|
|
#499 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() |
Yıllarca açılalım diyenler şimdi açılmayalım diyorlar. Bu siyasiler ne kaa dönek
![]()
|
|
|
#500 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Ayrıcada Layık Türkiye Cumhuriyeti sayesinde herkes özgürce ibadetini yapmakta bu anayasal kanunlada korunmuştur. Sanırım siz başka bir yerle karıştırdınız.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|