|
|
#11 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 807
![]() |
Polisin suçu yok o zaman polisler niye varki resmen eve baltayla giriliyor güvenlik yok ben bunu diyorum sonuçta bizim güvenliğimiz için kurulmuş teşkilat
|
|
|
#12 | ||||
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Okudum, İzledim,İmzaladım.....
|
|
||||
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#13 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1549
![]() |
allah allah biz her gün kızılırmakta hemde sözü edilen yere çok yakın balık tutmaya gidiyoruz ama bir kişi hari
ç hiç denk gelmedik o çocukta odenli efendi ve saygılıki maddiyata hiç önem vermez hiç kimseyi rahatsız etmez ya biraz ekmek yada su ister sorada mahçup bir biçimde çeker gider |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#14 | ||||
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
||||
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#15 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() |
H_Turan kardes , Polis tek tek evlerin önünde bekleyemez. Bir olay olur polise intikal eder ve polis gider. Devriye gezen polisler böyle bir duruma rastlarsa mudahale edebilir. Polisler özel güvenlik değilki belli bir yeri korusun.
|
|
|
#16 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() Siyahi Şuan
Son Aktivite: 03.04.2012 08:38
Tecrübe Puanı: 696
![]() |
Sivas'ta Yoksul Çocuklar
Sivas'ta Ulu Camii avlusunda çocuklar Yalvaran gözlerle etrafa baka baka Açıyorlar küçük esmer avuçlarını: -Emmilerim sadaka! Emmilerim sadaka! Hükümet konağının yanında biri Bir kemik kalmış bir deri... 'Boya cila yimbeş,boya cila yimbeş' diye ağlıyor Ve daha fırça bile tutamıyor elleri. Garipler Pazarı'nda körpe çocuklar Yorgunluktan güzelim yüzleri al al... Öldüren bir çığlık dudaklarında: -Boş hamal!boş hamal!boş hamal! Nane satan su satan yetim çocuklar Şarkı söyleyemediler güneşe aya... Biliyorum ne masal dinlemeye doydular Ne oyun oynamaya... Bezirci'de,Yüceyurt'ta Altıntabak'ta... Çocuklar var incecik yüzleri nurdan Ama toz toprak içinde elleri ayakları Oyuncakları çamurdan... Ve günahkar çocuklar,suçlu çocuklar Mahkeme salonunda bakarım dizi dizi Bu suç bizim suçumuz,bu günah bizim Affedin bizi. Gökteki yıldızlar kadar sayısız Ah yurdumun kimsesiz ve yoksul çocukları Anladım farkınız yok koparılmış başaktan! Alın bu gözleri benden,alın bu yüreği artık Utanıyorum yaşamaktan. . Yavuz Bülent Bakiler |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Siyahi'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#17 | ||||
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1384
![]() |
Alıntı:
in başı kabul. Eğitim her engeli aşar. Ancak şunu da unutmamak lazım. Hz. Muhammed amcasını değiştiremeddiyse Hz. Nuh oğlunu değiştiremediyse eğitim de bir yere kadar. Eğitim alamayan gençlerin hepsi eşkiyalık yapsın o zaman. Sokakta mendil satan boyacılık yapan çocuklar eğitim mi aldı da ekmek parasının derdine düştü. Kusura bakmayın ama bu gençler tren vagonlarında yaşamaktan olsa gerek AKIL rayından çıkmışlar. Eğitilmemiş bir düşünce bile şu yaptıklarının insanlara zararı olduğu sonucunu çıkarır.Kafalarını gasp etmeye adam tehdit etmeye çalıştıracaklarına iyiye güzele çalıştırsınlar.
|
|
|
||||
|
|
#18 | |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Peki şöyle mi yapalım? Eğitelim, eğitelim, eğitelim.. Yine de akıllanmazlarsa son çözüm olarak onlara eziyet mi edelim veya dışlayalım mı? (Seni bu yaşa kadar eğittik ama adam edemedik, hiç bir şeyden anlamıyorsun pılını pırtını al git..) diyip sokaklarda yaşaması için davetiye mi çıkaralım? Yoksa şöyle mi yapalım; Eğitelim, eğitelim, yine ğitelim, eğitmeye çabalıyalım, elimizden geleni yapalım, pes etmeyelim, eğittik, eğittik ama yine olmadı bir daha eğitelim, yine olmadı mı o zaman o insanları o şekilde bağrımıza basalım, onları o şekilde kabul edelim... Bence son yazdığım şekilde yapalım. Her insan aynı değildir. Her insan eğitimli değildir. Her insan sizin istediğiniz gibi olmaya bilir. Her insanı değiştiremezsiniz. Ne yapmak lazım, o insanı o şekilde kabul etmek lazım. Ama o insanı değiştiremiyoruz diye ortalığa bırakmamamız lazım. Toplumdan koparmamamız lazım. Eğer bir defa bile olsa kaybedersek geri kazanması zor olur. Hemde çok zor.. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Duhan58 Şuan
Son Aktivite: 07.01.2013 13:30
Tecrübe Puanı: 786
![]() |
bir gün seninde yolunu çevirir bi yerine bi zarar verirler görürüz o zaman eğitimin faydalarını senin başına gelmediği için rahat laflar söylemesi rahat sen o korkuyu yaşayan insanların halinden ne kadar anlarsınki anasının babasının eğitemediği bir başkası nasıl eğitsin bırakın bunlar eğitmeyle adam olacak tipler degil
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Duhan kardeş peki ne yapılmalı ? Hitlerin yaptığı gibimi yapmalı, gaz odalarına doldurup yakmalı mı? Yada kasap gibi doğramalı mı? İstemeyerekte olsa bunlar senin benim yada bir başkasının yakınıda olabilir. Buda bir şebeke gibi birşey nasıl uyuşturucuya alıştırıp tuzağa düşürüyorlar, bunlar daha çok sahipsiz, şefkatsız, ilgisiz, bakımsız çocuklardan oluşmakta.Yani anlayacağın derin ve tartışılması gereken bir konu.
Ortada bir hasta var senin görüşüne göre tedaviye gerek yok deyip direk ölüme terketmek gibi birşey. Hapishaneler ne içindir? Asıl amacı ıslah edip yeniden topluma kazandırmaktır. Ha bu yeterince sağlıklı bir şekilde yapılmıyor olabilir. Senin mantığına göre olursa, yargıya, savcıya,hakime, hapishaneye gerek yok. Bu durumların hepsi cehalet ve eğitimsizliğin nedenleri değilmi? Elbetteki ateş düştüğü yeri yakıyor, fakat şunu unutmayalımki "Ne ekersen onu biçersin" Şiddet şiddeti doğurur. Bu hastalığı ilgi, sevgi, şefkatla yenebiliriz diye düşünüyorum.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|