Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

CHP zaman aşımını protesto etti - Sayfa 2 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 13.03.2012, 06:59   #11
Alibaba58
Usta Yiğido

Alibaba58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alibaba58 Şuan Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.06.2013 12:44

Tecrübe Puanı: 973 Alibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOKAlibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

İşte yine konu başka taraflara kayıyor. Kardeşim ben bu olayın ülkemiz adına oynanmış bir oyun olduğunu düşünüyorum. Hala suçlular bulunmadıysa hangi parti, hangi iktidar olursa olsun eleştiririm. Bu ülkemizin bir ayıbıdır. Kamera kayıtları var, kim gerçek suçluysa o cezasını çeksin isterim. Ama malesef 19 yılda bir adım bile ileri gidilemedi. Çorum, Maraş, Gazi olayları da oldu. Bunu o memleketlere maletmek doğru değil. Hepimizde biliyoruz bunları yaptıran birileri var. Ama o yanan insanların ailelerinin yerine koyun kendinizi, kimin ne günahı vardı? O kadar sanatçı, yazar, aydın yanarak öldü. Yazık öyle yorumlar görüyorum ki şaşırıyorum doğrusu.

Alıntı:
aktassa Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Aynen katılıyorum. Hatta suçluluğu kesin olmasa bile olayda adı geçen herkes (alevi olmamak kaydıyla tabi) bir odada toplanıp diri diri yakılmalı. Bu şekilde herkes rahat eder.
Sizin gibi düşünenler olduğu sürece bu memleket bir adım ileri gidemez. Yoruma bakarmısınız.

Alıntı:
cnrrhn Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
senin kafa yapını merak ettım ben arkadasım peki zaman aşımı diyosunuz gerçek suçlular yakalanmadı ise içerde 19 yıl hapis yatan hayatları kararmıs insanlara üzülürüz biz şimdi sen söyle bakıyım kafa yapını
Peki neden 19 yıldır içerde yatıyor bu adam? Eğer suçsuzsa neden içeri atsınlar? Siz orda omuzlar üzerinde gezen yobazları görmediniz mi? Aslında kamera kayıtları var. Orda tek tek seçilebilir. O sahneleri izlediğimde tüylerim diken diken oluyor. Bu neyin düşmanlığı ya, bu nefret neye, kime?
Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 13.03.2012, 08:08   #12
amet_58
Tecrübeli Yiğido

amet_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amet_58 Şuan amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.04.2015 15:33

Tecrübe Puanı: 724 amet_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: CHP zaman aşımını protesto etti

satılık kalemler, ahlaksız televizyoncular hala aynı teraneyi okuyorlar: “Sivas davasında zamanaşımına üç gün kaldı. Zamanaşımına 2 gün kaldı. Zamanaşımına 1 gün 12 saat kaldı. Zamanaşımına bir gün 8 saat kaldı.”

Utanmasalar, son dakikaları da canlı yayında topluca “Son 10 dakika. 9.. 8.. 7..” diye dramatize edecekler..

Nedir zamanaşımına uğrayan?

Söylesin, bu işin rantını yiyen ahlaksızlar..

Söylesinler, Sivas davasından tek bir kişi cezaevinde kalmayacak da, onun için mi böyle yalan uydurarak halkı aldatmaya kalkışıyorlar?

Söylesinler, 30 kişi müebbet hapis cezasına çarptırılmadı mı?

Bunlara bir tanesi daha, bu hafta içinde eklenmedi mi?

Zamanaşımı.. Zamanaşımı...

Nedir zamanaşımına uğrayan?

Ömür boyu hapis cezası alanların dosyası mı zamanaşımına uğruyor?

Söylesenize yalancılar..

Üç tane şüphelinin dosyası zamanaşımına uğruyor diye, 31 tane ömür boyu hapis cezasından hiç bahsetmeden bas bas bağırmak, dürüstlük müdür?

Ne oldu ömür boyu hapis cezalarına?

Zamanaşımı ile ortadan mı kalkacak bu cezalar?

Utanmıyorsanız, bunu da söyleyin. Onlarca insan yıllardır cezaevinde yatıyor iken.. Daha yıllarca da yatmaya devam edecek iken... Utanmıyorsanız, “Sivas davasından dolayı kimse cezaevinde kalmadı” yalanını da söyleyin..

Ne istiyorsunuz siz? Nedir bu kininiz?

Sivas'ın tamamının, darağacında sallandırılmasını mı istiyorsunuz?

Nedir bu ikiyüzlülüğün sebebi?

“Sivas'ta zamanaşımı doluyor” diye bağıranların hemen hepsi, Sivas olayı için söylediklerinin tam tersini, Ergenekon davasında savunuyorlar..

Ergenekon davasında sanıkları hangi gerekçelerle savunuyorlarsa, onların hepsini, Sivas davasında görmez oluyorlar..

Ergenekon davasında bas bas bağırıyorlar: “Sanıklar suçlarını bilmiyorlar!”

Peki söyleyin ikiyüzlüler, zamanaşımına uğrayacağını iddia ettiğiniz Sivas davası şüphelilerinin suçları ne?

Suçları ne ki, bu kadar yüksek sesle bağırıyorsunuz?

Laf olsun diye sormuyorum. Somut olarak söyleyin, ne yaptı o şüpheliler? Aynen Ergenekon sanıklarının sorduğu gibi soruyorum, “Nedir suçları?” (Ergenekon sanıkları suçlarını biliyorlar ama.. O da ayrı bir yazı konusu..)

Bir tane şüpheliye, “Sen otelin içindeki insanların ölmesi için şunları yaptın. Bunun için, oteli yaktın. Şununla yaktın. Şu şekilde yaktın.. 35 kişinin ölümüne bu şekilde sebep oldun” diyebiliyor musunuz?

Hayır.

Ya ne diyorsunuz?

Yargıtay'ın mahkumiyet kararından alıntılayayım: “Sanığın sübutu kabul olunan eyleminin amaç suçun işlenmesi doğrultusundaki örgütsel bağlılık ile ülke genelindeki organik bütünlüğüne göre, amacı gerçekleştirme tehlikesi yaratabilecek nitelikte olduğu belirlenip, kovuşturma sonuçlarına uygun şekilde suçun vasfı tayin edilmiş...”

Bırakın hikayeyi kardeşim.

Söyleyin, ne yapmış bu insanlar?

Benzini alan kim? Otelin önünde ateşi yakan kim? İçerdekilerin ölmesi için planı yapan kim?

Bırakın “Anayasal düzeni cebren değiştirme” mavallarını..

Somut olarak, hangi şüpheli hangi eylemi işlemiş, otelin yanmasında kim, nasıl rol oynamış, bunu anlatın.

Bunu anlatan yok.

Varsa yoksa, “Gösteri yürüyüşüne katılan şüpheliler, ‘Sivas Aziz'e mezar olacak', ‘Şeriat gelecek, zulüm bitecek', ‘Cumhuriyeti burada kurduk, burada yıkacağız', ‘Yaşasın şeriat' şeklinde slogan atarak...”

Eeee?

Slogan attılar diye, 31 kişiye ömür boyu hapis cezası verdirdiniz, bir de utanmadan, zamanaşımına uğrayacak 5 kişinin dosyasının da müebbet hapis cezası ile bitmesini mi istiyorsunuz?

Hani bugünlerde sıkça tekrarlıyorsunuz ya, “Pankart açtılar diye 12 yıl ceza!..”

Pankart açtığı için üniversiteli gençlere 12 yıl hapis cezası istenmesine isyan ediyorsunuz da.. Sivas'taki masum insanların, üç tane slogan atmalarından dolayı ömür boyu hapis cezası almaları yetmiyor, tüm Sivas'ın cezalandırılmasını mı istiyorsunuz?

Bu mudur sizin hukuk anlayışınız?

Bu mudur sizin vicdanınız?

Ali Karahasanoğlu
amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.03.2012, 09:54   #13
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Ali Balkız katıldığı bir program da Temel beye soruyor,

-Belediye anonsundan neden ezan okudunuz peki?
-Ali bey ne ezanı, otelin hemen yakınında camii var, belediye anonsundan ezan okunur mu hiç..

Tekrar soruyor,

-Peki Sivasta hiç kaldırım çalışması yokken neden sadece otelin önünde vardı ve kaldırım taşları oraya bilerek koyulmuştu?
-Ali bey yalan söylemeyin, Sivasın her yerinde çalışma vardı, benim dönemimde oldukça fazla çalışma yapıldı zaten, otelin orda da çalışma vardı. Yalan konuşmayın lütfen.

Tekrar soruyor
-Heykel sökülüp otelin önüne atılmış, kırılmış, insanlar tırnaklarıyla çırmalıyor, yağmalıyordu. Neden anonsta, halka "heykel kaldırıldı, uygulama iptal edildi, sayın halkımıza SAYGIYla duyururuz" dediniz. Saygıyla duyururuz dedikçe halk galeyana geldi.
-Ali bey, Vali bey böyle söylememi istedi bende söyledim. Halka "saygıyla duyururuz" demiyeceğiz de ne diyeceğiz, her zaman bu cümle kullanılır. Mehmet Ali bey, heykel dediklerinde bende betondan büyük birşey zannediyordum, meğer plastik birşeymiş.

Konuşma böyle devam ediyor. Sonlara yaklaştıkça Temel bey,
-Allahtan olay zamanı Sivastaydım, Ankaraya gitmiş tekrar geri dönmüştüm. Yoksa "olayı çıkardı kendisi ortada yok, kaçtı" diyeceklerdi Allah bilir.

Temel bey tekrardan,
-Bakın Ali bey, ben de diyorum, olay aydınlatılsın, arkaplanda kim varsa ortaya çıkarılsın ama Sivaslılar sizlerin bu olayı tüm SİVASA mal etmenize kızıyor. Bu yüzden yapılan mitinglere siz aleviler katılıyorsunuz, diğer Sivaslılar destek vermiyor. Siz miting yaptıkça Sivaslıların başı ağrıyor. Çünkü tüm Sivasa mal etmeye çalışıyorsunuz. Kullandığınız kelimeler bunu gösteriyor zaten.

diyor. Ve program bitiyor.

Bunu paylaşmamın nedeni şu, bazıları olaydan birşeyler kapmaya çalışıyor. Yükselebildikçe yükselmeye çalışıyor. Bunu yaparken biz Sivaslıları zedeliyor, kendisi Sivaslı olmasına rağmen..
Alt 13.03.2012, 10:43   #14
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Sivas Davası zaman aşımından düştü

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılması, ikisi eylemci, biri otel çalışanı 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin dava zaman aşımından düştü...

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılması, ikisi eylemci, biri otel çalışanı 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin davada mahkeme bugün zaman aşımı bakımından tarihi bir karar verdi. Mahkeme, davanın zaman aşımından düşmesine karar verdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ana davadan dosyası ayrılan 5 firari sanığın yargılanmasına bugün devam edildi. Mahkeme, savcının geçen duruşmada istediği 15 yıllık zaman aşımdan düşme talebini bugün görüştü ve kararını verdi. Sivas Davası zaman aşımından düştü.

Mahkeme heyeti kararında 'İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz ancak bu suçu işleyenler kamu görevlisi değil sivil oldukları için davanın düşmesine karar verildi' dedi.

Aysel Alp / hurriyet.com.tr
Alt 13.03.2012, 11:50   #15
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Tecrübe Puanı: 668 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Birde Alibaba58;
Bende bu olayın ülke adına oynanmış bir oyun olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Suçlular nerede diyoruz?
Epey önce yayınlanan fotoğrafta 4 PKK militanı resimde görüldü ki bunların 2 tanesinin çatışmada vurulan teröristler olduğu tespit edildi.
Birileri ortalığı karıştırdı ve buradaki gibi bizi birbirimize düşürdüler.
Allahtan ölenlere rahmet diliyorum. Mekanları cennet olur inşallah.
Ama dahası ne?
Size göre hala faiiler bulunmadı, bulunmak istenmiyor. Tamam o zaman. En güzel yöntem. Orada kameraya yansıyan herkesi ( Şu an çok ünlü olup olayla ilgili medyaya çıkmayan kişilerde dahil ) bulup katledelim. Başka nedir ki.
Bakın tekrar diyorum. Hiçbir konu, hiçbir sebep insanın diri diri yanmasını kabullenemez. Bu sadece İslamda değil, semavi hiçbir dinde doğru değildir.
Alt 13.03.2012, 13:38   #16
Alibaba58
Usta Yiğido

Hayatım boyunca ilahi adalete herzaman inandım. Bu ülkede adalet yok. Ama bu olaya sebep olan, onlara destek olan, bu duruma sevinen herkes muhakkak cezasını çekecektir. Aynı şeyi onlarda yaşayacak. Memleketimle herzaman gurur duyuyorum. Bu olayın memleketimle bir ilgisi yok. Ama ilahi adalet gerekeni yapacaktır.
Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 13.03.2012, 13:41   #17
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Oral Çalışlar'in yazisindan bir kesit:

Yıllar önceydi. Rahmetli Erdal İnönü ile bir araya geldik ve kendisine, "Siz Sivas Madımak Oteli'nin yakıldığı esnada Başbakan Yardımcısıydınız. İnsanlar orada can verdi. Bu olayları siz nasıl yorumluyorsunuz? Her yere bu kadar çabuk yetişen devlet niçin yetişmedi?" diye sordum. Çalışlar, Erdal İnönü'nün kendisine verdiği yanıtı şöyle aktardı: Sayın İnönü bu soruma karşılık olarak 'Evet bende merak ettim ve bu konuyu bir MİT mensubuyla konuştum. İstihbarat görevlisi bana aynen şöyle konuştu: "Bazen bazı hareketlerin gazını almak için serbest bırakmak, eylem yapmalarına göz yummak gerekir.."

Erdal İnönü bu konuşmasını yalanlamamıştır. MİT mensubunun bahsettiği, yükselen islami olgunun gazının alınması olarak yorumlanmıştır. Birileri halen galeyana gelen vatandaşı suçlarken, arkaplanını unutmakta ısrar ediyor. Mahkeme eğer araştıracak ise bu arkaplanda yaşananları araştırmalıydı öncelikle. Vali, o zaman ki alaydan yardım istiyor ama 10-12 saat sonra karşılık geliyor. Bu madımak olayının kimler tarafından yapıldığı, ne amaçla yapıldığı apaçık ortada. Umarım bu arkaplan üzerine daha da gidilir. Çünkü şuan alevi-sunni çatışması olarak yorumlanıyor. Oysa durum böyle değildi. Ölenlerin kaçı aleviydi, kaçı sunniydi..
Alt 13.03.2012, 13:48   #18
Alibaba58
Usta Yiğido

Aynen katılıyorum çünkü hemen peşinden Başbağlar katliamı yapıldı. Amaç ülkeyi karıştırmaktı. Ama beceremediler. Çünkü alevi-sünni kardeşliğini bu ülkede kimse bozamaz. 93 yılında olan olayları teker teker inceleyin hep ortalık karıştırıcı durumlar var. Adıyaman'da da evlere işaret konulduğu söyleniyor. Bundan sonra aynı olaylar yaşanmaz inşallah.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 13.03.2012, 14:19   #19
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Tecrübe Puanı: 668 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Olayın basit bir linç girişimi olmadığını destekleyen bir kesit paylaşmak istiyorum;

" Gazeteci Murat Yetkin'in Kürt Kapanı kitabında (sayfa 21) yer verdiği şu ayrıntı çok önemli:
Öcalan 20 Mart 1992'de kendisini ziyaret eden Yunan Milletvekilleri Lefteros Varivakis, Dimitrios Vounatsos, Elizabeth Papazoi ve Kostas Badvus ile görüşürken onların getirdiği 2 harita önünde fotoğraf çektirdi. Bu resimlerin birinde Öcalan'ın Yunan heyeti üyelerine parmağıyla Bakü - Tiflis - Ceyhan boru hattı rotasında bir noktayı gösteriyor ve gülüyordu. Bir yıl kadar sonra 33 er'in öldürüleceği bölge tam olarak bu noktaydı. "
O dönemde İngiliz petrolcülerin TPAO ile müzakerede yanlarında getirdiği petrol haritası da aynı gariplikteydi.
Yetkin bu durumu şöyle anlatıyordu : "Türkiye'nin 3 bölgesi kabaca elips ile işaretlenmiş ve içleri kurşun kalemle taranmıştı. Bu bölgelerden en geniş olanı Hakkari, Şırnak, Siirt ve Diyarbakır yörelerini içine alıyordu. İkinci ve daha küçük olanı Kars, Iğdır ve Erzurum bölgelerini içine alıyordu. En küçük tarama ise sadece Sivas etrafındaydı. Yatırımcılara göre işaretli alanlar terör bölgeleriydi. Doğu ve Güneydoğudaki şehirlerin terör bölgeleri içinde işaretlenmesi anlaşılabilir bir durumdu ancak Sivas'a pek anlam verilemedi. Ta ki Sivas katliamı yaşanıncaya kadar...
Ağırlıklı olarak Alevi yurttaşlarımızın katıldığı toplantıda 37 kişinin yanarak can verdiği olayların hemen ardından Başbağlar'da PKK tarafından 33 Sünni vatandaşın öldürülmesi dehşet planının boyutlarını gösteriyor. "

Bu olaylardan dolayı Şu anda kullandığımız Bakü - Tiflis - Ceyhan petrol boru hattının yerine Bakü- Nahçivan, İran Türkiye üzerinden gelmesi gereken petrol boru hattı ( ki bu hat Sivastan Da geçecekti )bölgenin karışıklığından dolayı iptal edilmiştir.

Basit bir olay olduğuna inanmıyorum ben.
Alt 13.03.2012, 14:28   #20
cnrrhn
Yeni Yiğido
NO AVATAR

cnrrhn Şuan cnrrhn isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.02.2014 04:03

Tecrübe Puanı: 0 cnrrhn FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

abi hayırdır bu sitede tarafmı tutuluyo bi kişinin yorumu silindiyse konu kapatılır diğer arkadasların yorumları neden silinmiyo ben bunda art niyet ararım arkadaş

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)