|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Serbest Dini Konular Güncel ve Özgün yazılar, Makaleler buraya |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[center]Ramazana ve Ömrümüze Dair
Bir ömür gibi çarçabuk bitiyor ramazan. Dün bir, bugün iki derken... Ramazan bitiyor. Tıpkı ömrümüz gibi. *** Ürperiyor insan. Bu ne süratli yolculuk! Her sene, biraz daha yalnızlaşan biz/iz. Medeniyetin -nesi varsa- hepsi çaresiz. Ne hastalıklara bir derman var, ne de ölümler bitiyor. Bizi avutsun diye oyuncakları çoğaltıyoruz. *** Gidişe çare var mı! Ayrılığa, hasrete, gurbete, ölüme... Kocaman binalar hangi odasında avutur beni?! Uçaklar hangi diyara götürür de: "İşte aradığın bu!" diyebilir? Otobanlar, köprüler iki yakamı bir araya getirebilir mi? Gözyaşlarımı silebilir mi medeniyet? *** Bu ramazan sanki daha hızlı gidiyor. Ne zaman geldi, ne zaman yarıyı geçtik; anlayamadım. *** Sağdan sola dönerken akşam oluyor. Her şeyde nasıl bir nizam, nasıl bir (hızlı) elveda! Yetişebiliyor musun/uz? *** Her günbatımı alır götürür beni. Alamam kendimi kimi zaman. Dalar dalar giderim. Bir kızıllık, bir vedâ ki... Nereden nereye... İşini bitiren gidiyor. *** İşte ramazan... İşte ömrümüz... İşte günlerin art arda gidişi... Yaşanmamış gibi bunca yıllar... Yaşanmamış gibi doğumlar, düğünler, ölümler... Yaşanmamış gibi hayat! Heyhat! *** Elini çabuk tut! "Emanet ata binen tez iner." Bir emanettir bu hayat, bu vücut... Gelmek; gitmekle "çok yakın" akraba... Hayat… sarmaş dolaş ölümle. Bir ürperti, bir korku, bir heyecan... Ümitle kol kola gezince... Rahatlıyor insan. *** Bir aşağı bir yukarı terazinin kefeleri... Ümit ve korku dengeye gelinceyecek... Ümit ve korku arası hayat. *** Ramazan çarçabuk bitiyor. Tıpkı ömrümüz gibi... Ramazanda ve ömrümüzde... İzimiz, sözümüz var mı? Aynalarda "yüzleşebileceğimiz" yüzümüz? Ali HAKKOYMAZ . __,_._,___ [/CENTER]
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|