|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas Belediyesi, ilköğretim öğrencileri ve gençleri satranca teşvik edebilmek amacıyla kitapçık hazırlıyor. Satranç hakkında bilgilerin yer aldığı kitapçık kentteki okulların tamamına dağıtılacak. Belediye Başkanı Sami Aydın, 2006 yılında 8 yaş grubunda Türkiye şampiyonu olan Buğra Hamza Polat ile birlikte ilköğretim öğrencilerini satranç öğrenmeye davet edecek. Bu nedenle 27 Haziran Öğretmenler Parkı'nda düzenlenen programda Polat ile satranç masasında karşılaşan Aydın, şampiyon oyuncuya yenildi. Karşılaşmanın ardından konuşan Aydın, Türkiye şampiyonuna yenilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, Polat'ı kutladı. Belediye olarak bu yıl çocukların ve gençlerin satranç sporuna ilgi duyması için çalışma başlattıklarını ifade eden Aydın, yıl içinde faaliyete geçirecekleri gençlik merkezinde satranç sporunun teşvik edileceğini söyledi. Çocukları bu alana yönlendirmek istediklerini ifade eden Aydın, “Birçok boşluğun olduğu, kötülüklerin yaygın olduğu dönemde çocuklarımızı bu tür güzel sporlara yönledirmek onların kişiliğini olgunlaştıracaktır, zihinlerini geliştirecektir. Biz buna katkı sunmak istiyoruz. Bugün de hazırlayacağımız kitapçık için şampiyon gencimizle gösteri yaptık'' dedi. Polat ise ''Benim için başkanımızla karşılaşmak büyük zevkti. Yendiğim için mutlu oldum'' dedi. Hedefinin yeni Türkiye şampiyonlukları olduğunu belirten Polat, Aydın'a satranç sporuna verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti. |
|
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|