|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 967
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Okulların açılmasının ardından kısa bir süre geçmesine rağmen bitmek bilmeyen sıkıntılar velileri tedirgin ediyor. Kimliği belirsiz şahısların öğrencilerle bağlantılı olarak teneffüs aralarında seyyar satıcı olarak öğrencilere çeşitli ürünler satması velilerin endişelenmesine neden oluyor. Sivas'ta da bazı okullarda yaşanan gelişme Hürdoğan objektiflerine takıldı. Bir seyyar satıcı okul bahçesinin hemen yanına kurduğu tezgahtaki ürünleri teneffüs aralarında bahçe korkuluklarının arasından öğrencilere satarken görüntülendi. Yaşanan bu vurdumduymazlık öğrencilerin sağlıklarının ne kadar ucuz olduğunun da göstergesi olarak kayıtlara geçti. Okullarda zaman zaman gündeme getirdiğimiz sorunlara gün geçmiyor ki bir yenisi ekleniyor. Öğrenciler okullarda teneffüs aralarında neden okul kantininden değil de seyyar satıcılardan alışveriş yapıyor? Okul kantinleri hijyen konusunda yetersiz mi kalıyor yoksa içerideki gıdalar fiyat olarak gereğinin üzerinde mi satılıyor? Söz konusu Süleyman Sami Kepenek İlköğretim Okulu'nda okul zamanlarında her teneffüs arasında çocuklara gereğinden fazla yaklaşarak onlara okul korkuluklarından istediği gıdayı satabilen seyyar satıcılar velilerin gözünün arkada kalmasına neden oluyor. Henüz kimin ne derece ve ne şekilde kendilerine yaklaştığının farkında olmayan öğrenciler, kendilerine satışa sunulan gıdaların zaman zaman tehlikeli olacağını akıllarına dahi getirmiyor. Öğrenciler bu alışverişi yaparken ise hiçbir okul yöneticisi ne onlara ne de okul duvarının diğer tarafında bulunan seyyar satıcıya uyarıda bulunmuyor. Diğer taraftan dışardan ürün alan öğrencilerin velileri, ürünlerin sağlıksız ve son kullanma tarihi geçmiş, olabilme ihtimalinin yanı sıra gıdaların yanında çocuklarına diğer maddelerinde çok kolay bir şekilde ulaştırılabileceğini söylüyor. Tedirginlik yaşamadan çocuklarını okula emanet etmek istediklerini dile getiren veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün okul giriş çıkışlarında gerekli tedbiri alması gerektiğini savunuyor. "Seyyar satıcılar başta olmak üzere öğrencileri okul dışına sevk edecek işletmelere izin verilmemelidir" diyen veliler okul kapılarında güvenlik elemanı bulundurulmasına ve çocuklarına zarar verebilecek şahısların denetim altına alınması gerektiğine dikkat çekiyor. Kaynak: Sivas Hürdoğan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|