|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Üyelik Tarihi: 11.01.2006
Mesajlar: 2.795
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas ve ilçelerinin yöresel yemekleri arasında yer alan madımak bitkisi,
sofralardaki yerini almaya başladı. ![]() Sivas'da ilkbahar aylarında yağışların başlamasıyla birlikte köylü kadınlar tarafından kırlardan toplanarak pazarda satışa sunulan madımak, taze tüketildiği gibi kış ayları için kurutularak ya da konservesi yapılarak da kullanılabiliyor. Madımağın kilosunu 3 YTL`den satışa sunan köylü kadınlar, madımak alıcısının oldukça fazla olduğunu belirterek, madımağı toplamanın oldukça zor olduğunu ve haftada ancak 15-20 kilo toplayabildiklerini belirtiyor. Özellikle şehrimizde çorbası çok yapılan ve Sivas ile özdeşen madımağın havaların ısınması ile kendiliğinden kuruduğu ve 1,5-2 ay ömrü olduğu bilinmektedir.
__________________
(Yumhil vela yuhmil) Ertuğrul Özdemir Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
|
|
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|