Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
 
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 12.03.2008, 18:02   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 942 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart KIZILIRMAK'TA DEBİ ARTIŞI !



Kızılırmak΄ta 15 gün önce 20 metreküp/saniye ölçülen debi, karların erimesiyle 110 metreküp/saniyeye yükseldi.

Sivas΄ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ΄ın güney yamaçlarından doğup Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun illerinden geçerken çok sayıda dere ve çayın sularını toplayarak Bafra Burnu΄ndan Karadeniz΄e dökülen Türkiye΄nin en uzun nehri Kızılırmak΄ta, son günlerdeki yağışlar ve eriyen karların etkisiyle su seviyesi arttı. Yaz kuraklığı döneminde dere görünümünü andıran ırmağın Sivas bölümünde, su seviyesi iyice yükseldi.
Başkent Ankara΄nın da içme suyu ihtiyacını karşılaması planlanan ve bu nedenle çok büyük önem arz eden Kızılırmak΄ın su seviyesinin yükselmesinin, üzerindeki Sarıoğlan (Yamula), Kesikköprü, Hirfanlı, Kapulukaya, Altınkaya, Derbent ve Obruk barajları ile Kızılırmak Deltası΄ndaki tarım ve canlı hayatı açısından da sevindirici olduğu belirtildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kızılırmak΄ta Sivas sınırları içinde DSİ ekiplerince 10 Martta yapılan ölçümlerde, nehrin debisi ortalama 110 metreküp/saniye olarak tespit edildi. 15 gün önce yapılan ölçümlerde ırmağın debisinin 20 metreküp/saniye olarak tespit edildiğini ifade eden yetkililer, kar sularının etkisiyle ırmağın debisinin 90 metreküp/saniye arttığını kaydettiler.

Irmağın debisinin geçtiğimiz yaz yaşanan kuraklık döneminde 10 metreküp/saniyeye kadar düştüğünü belirten yetkililer, şu an 110 metreküp/saniye olarak ölçülen debinin önümüzdeki günlerde sağanak yağışlarla daha da yükseleceğini bildirdiler. Nehrin rejiminin düzensiz olduğunu kaydeden yetkililer, ırmağın yıllık ortalama debisinin 184 metreküp/saniye olduğunu, nehrin mart-nisan aylarında en yüksek debiye ulaştığını, yaz aylarında ise debisinin düştüğünü, önümüzdeki günlerde etkili olacak yağışlarla ırmağın bu yıl ortalama debiye ulaşmasının beklendiğini belirttiler. Yetkililer, ırmağın özellikle yerleşim alanlarına yakın bölümlerinde, geçtiğimiz dönemlerde yapılan taşkın önleme çalışmaları nedeniyle şu an için taşkın tehlikesinin olmadığını kaydettiler.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Hizli Erisim


WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:01.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.